Νέα Νεα της Αγορας

Αποχαιρέτα τα μπουζούκια που ήξερες! Ο κορωνοϊός έκανε τα «θάλασσα», αλλά…

Κλεισίματος των κέντρων αναψυχής στη 01.00 π.μ., λουκέτο στα μουσικοχορευτικά νυχτερινά κλαμπ, και ορθάδικα, στα οποία θα είμαστε καθήμενοι μέχρι το 2021, ενώ απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτησή των πολιτών στα μπαρ.

Η νέα κανονικότητα που έχει έρθει βάζει «φρένο» μέχρι και στον τρόπο διασκέδασης μας. Είναι ευρέως γνωστό ότι ο συνωστισμός πλέον απαγορεύεται ρητά, σε οποιοδήποτε χώρο και εάν βρισκόμαστε. Μέχρι και για τα λουλούδια έκανε αναφορά ο υγιεινολόγος Κώστας Ντελέζος ότι: «Θα πρέπει να τα ρίχνουν στα πόδια των τραγουδιστών και όχι στο πρόσωπο» κατά την απογευματινή πλέον λειτουργεία των μπουζουκιών.

  • Το μπαρ δεν λειτουργεί, δεν έχουμε όρθιους θαμώνες
  • Ο συνωστισμός δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση, κάθε τραπέζι
  • Θα μπορεί να έχει έως έξι καρέκλες, τηρείται και το 1,5 μέτρο, ενώ απαγορεύονται και οι καναπέδες.
  • Μέγιστος αριθμός ατόμων σε χώρους εστίασης: Ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε χώρους εστίασης, των οποίων η λειτουργία επιτρέπεται με βάση το Διάταγμα Αρ. 28, παραμένει ως έχει, δηλαδή 150 άτομα σε εσωτερικό χώρο και 250 άτομα σε εξωτερικό. Νοείται ότι ο μέγιστος αριθμός υπολογίζεται με βάση το εμβαδό του ανοικτού χώρου, ένα άτομο ανά 2 τ.μ. εξαιρουμένων των εργαζομένων. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στους εσωτερικούς χώρους, ένα άτομο ανά 3 τ.μ., ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού, σύμφωνα με το σχετικό Πρωτόκολλο. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτησή των πολιτών στα μπαρ.
  • Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επιπρόσθετα και μια σειρά από εισηγήσεις του Υπουργού Υγείας. Συγκεκριμένα, είπε ότι αποφασίστηκε η διενέργεια 5.000 διαγνωστικών τεστ σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων (π.χ. μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, πανεπιστήμια, κοκ). Ο έλεγχος θα επαναλαμβάνεται ανά 2 βδομάδες, για να καταγράφεται η επιδημιολογική εικόνα στην κοινότητα.
  • Τα πρώτα 5.000 τεστ θα στοχεύουν στα νεαρά άτομα, ηλικίας 18-40, έξω από χώρους εστίασης, μπαρ, κτλ, αφού έχει διαφανεί από τον δειγματοληπτικό έλεγχο ότι τα περισσότερα περιστατικά COVID-19 που εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα είναι άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, είπε ο κ. Ιωάννου.

Ο χορός στην πίστα δεν επιτρέπεται» αφού: «Ο ιός είναι εδώ, μας το θυμίζει συνέχεια», επεσήμανε ο κ. Ντελέζος. Στο θέμα με τα αυτόγραφα που συνηθίζεται οι θαμώνες να παίρνουν από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, μιλώντας στο Open επεσήμανε ότι κάποια στιγμή υπήρχε κατακλυσμός στα καμαρίνια, όμως εκεί δεν υπάρχει καλός εξαερισμός άρα δεν μπορούν να περιμένουν σε στενούς διαδρόμους 10, 15 άτομα οπότε τα αυτόγραφα θα είναι σε εξωτερικό χώρο.

Κι όμως ξέρουμε πως….

Η νυχτερινή διασκέδαση έχει αλλάξει εδώ και 20 χρόνια. Τίποτα δεν θυμίζει πια τους φρενήρεις ρυθμούς της δεκαετίας των ‘90s, τότε που τα ατελείωτα ξενύχτια για τη νεολαία δεν ήταν μια απλή συνήθεια. Ήταν τρόπος ζωής:  Club Σκιές, Scorpios, Vivendi, Versus, Retro Metropole Club, Iguana, Νεράιδα, Κοσμοπόλιταν…

Σκορπιός: Συνώνυμο της νυχτερινής διασκέδασης από την δεκαετία του ’70

Η πλειονότητα των Κυπρίων εμπιστεύονται αυτά που οι αρχές τους λένε για το πώς να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού. Αυτή η εμπιστοσύνη, ωστόσο, έχει μια σύντομη ημερομηνία λήξης. Λες και έχουμε έναν ληστή στο σπίτι μας όταν γίνεται δυνατός σεισμός, ο οποίος μας δίνει οδηγίες για το πώς να βγούμε από το κτίριο με ασφάλεια…αναφέρει ο αγαπητός Έλληνας συνάδελφος Ευελπίδης Οικονομάκης και δεν έχω παρά να συμφωνήσω.

Όπως και να έχει ο Έλληνας έχει τη διασκέδαση στο αίμα του και δεν θα πάψει να διασκεδάζει, όποια «εμπόδια» του βάζει η πανδημία του 21ου αιώνα…

Δύναμη, κουράγιο σ’ όλα τα παιδιά που εργάζονται στο χώρο κάτω από τις αυστηρές οδηγίες για αποφυγή της εξάπλωσης του ιού, αλλά και σε αυτούς που είδαν τις επιχειρήσεις τους να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι μετά το «αψιού» του Κινέζου που έφαγε την νυχτερίδα την 1η μέρα του χρόνου το 2020…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Είπε «άχρηστο» τον μουχτάρη Μανδριών και συνελήφθη

Taste and Hospitality

Η AEGEAN ενισχύει το δίκτυο της από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Taste and Hospitality

Διαλύθηκε η διασκέδαση: Λειτουργούν μόνο το 65% των επιχειρήσεων – Κίνηση μόνο τα Σ/Κ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!