Πρόσωπα Φιλοξενία

Jesse Takamiyama Daigorō: “Oh! General!” (ΒΙΝΤΕΟ / ΦΩΤΟΣ)

Μπορεί οι περισσότεροι της δικής μου γενιάς να μην θυμούνται το όνομα Takamiyama Daigorō (Jesse Kuhaulua )- αλλά σίγουρα η διαφήμιση  που προβάλλονταν στα μέσα της δεκαετίας του ’80 αποτελούσε για μας το «story of the day» στις σχολικές αυλές. Τον θυμήθηκα ξημερώματα όταν το κλιματιστικό μου χάλασε και δεν έκλεισα μάτι…Πέρασαν οι ώρες κάπως “περίεργα” ανάμεσα σε μεταφράσεις αγγλικών και Ιαπωνικών λέξεων για να μάθω ποιος ήταν ο χαμογελαστός κύριος που “εμφάνιζε” κλιματιστικά απο το μαγικό κουτί (tv). Δυστυχώς δεν κατέστει οποιοδήποτε αποτέλεσμα απο σειρά τηλεφωνημάτων για να διαπιστώσω πώς έφτασε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες…Παρ’όλα αυτά εύχομαι η έρευνα να σας γυρίσει χρόνια πίσω ευχάριστα.

Γεννημένος στις 16 Ιουνίου 1944 στο Maui της Χαβάης ο πρώην παλαιστής σούμο, με ενεργή καριέρα που  διήρκεσε είκοσι χρόνια από το 1964 έως το 1984, έθεσε έναν αριθμό ρεκόρ μακροζωίας, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων τουρνουά που κατατάσσονται στην κορυφαία κατηγορία makuuchi.

Το χιούμορ και το χαμόγελο του κέρδισε αμέσως τους τηλεοπτικούς παραγωγούς και οι προτάσεις έπεφταν «βροχή». Όλη σχεδόν η θεματολογία των διαφημιστικών σποτ είχε να κάνει να αναψυκτικά, είδη κουζίνας, μέχρι και στρώματα που τον παρουσίαζαν να «πετάει» παρά τα 204 κιλά που κουβαλούσε για να αποδείξει η εταιρία πόσο μαλακά είναι.

Στην κυπριακή τηλεόραση των θυμόμαστε απο το διαφημιστικό σποτ της General Electric πριν απο 30 και χρόνια όπου διαφήμιζε κλιματιστικό τον Χαβανέζο παλαιστή σούμο Takamiyama να αναφωνεί: “Oh! General!”

Στα 76 του χρόνια εξακολουθεί να δίνει συνεντεύξεις και να απολαμβάνει τη ζωή του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μήνυμα αισιοδοξίας από τον chef d’ hotel Ανδρέα Κατσαρό

Taste and Hospitality

Μιχάλης Φίλος: Tο πρόσωπο πίσω από τα πιάτα του Windmill Restaurant…με θέα τη Σκιάθο

Οι 20 παραλίες της Κρήτης που την καθιστούν παράδεισο επί Γης

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!