Νέα Νεα της Αγορας

Δρ. Μαρία Κολιού: Ανοιχτό το σενάριο να κλείσουν τα σχολεία…όταν ανοίξουν!

Βοηθητική φαίνεται να είναι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναβολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς από τις 7 στις 14 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τους επιδημιολόγους.

Μιλώντας από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Μαρία Κολιού ανέφερε πως η νέα ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων θα διευκολύνει αρκετά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 

“Ελπίζουμε να αλλάξουν οι κλιματικές συνθήκες ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες πιο εύκολα” τονίζοντας ότι η χρήση της υποχρεωτικής μάσκας θα αύξανε τη δυσφορία.

Αναφερόμενη στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές, η Δρ.Κολιού, τόνισε πως τα μέτρα είναι απλά και λίγα:

Αποστάσεις ενός μέτρου 
καλός αερισμός των χώρων
πλύσιμο χεριών και απολύμανση του χώρου
Σε ερώτηση που δέχθηκε για το γεγονός πως πολλά σχολεία στο εξωτερικό, τρεις μόλις ημέρες μετά την επίσημη έναρξη τους κλείνουν, η κ. Κολίου δήλωσε πως “πάντοτε υπάρχει αυτό το σενάριο αλλά τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι για να το αποφύγουμε αυτό.”

Καθησυχάζοντας ωστόσο πως η εικόνα της Κύπρου δεν φαίνεται να οδηγεί εκεί. “Αλλά ακόμα και αν χρειαστεί το Υπουργείο μας έχει διαβεβαιώσει πως υπάρχει εναλλακτικό σενάριο με την τηλεκπαίδευση” είπε τέλος η Δρ. Κολιού.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Pernod Ricard προσθέτει 20% αλκοολούχα ποτά ABV στις σειρές Ballantine και Beefeater

Taste and Hospitality

Μοιράζουν επιδόματα σε αλλοδαπούς χωρίς αποστάσεις – Την ώρα που επιχειρήσεις δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει

Τι αλλάζει στην καθημερινότητα μας από αύριο στις 6 το απόγευμα

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!