Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

«Αργοπεθαίνει» ο Συνεδριακός Τουρισμός στην Πρωτεύουσα

Κατεβασμένα παραμένουν τα ρολά στα περισσότερα ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται στη Λευκωσία, μια πόλη που δεν στηρίζεται στον τουρισμό αλλά κυρίως στον συνεδριακό τουρισμό και στην κίνηση από επιχειρηματικές αποστολές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το 40% των ξενοδοχείων έχει ανοίξει στην πρωτεύουσα. Ο κορωνοϊός ανέτρεψε τα σχέδια γιατί κάποια υφιστάμενα δεν άνοιξαν, άλλα αρχίζουν σταδιακά να λειτουργούν, ενώ οι επιχειρηματίες έκαναν σχέδια για αύξηση των ξενοδοχειακών μονάδων της πρωτεύουσας χωρίς όμως να υπάρχει στον ορίζοντα η κρίση της πανδημίας. Η πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΥΞΕ Λευκωσίας, Χριστιάνα Ιακωβίδου, με δηλώσεις της στον «Φ» χαρακτηρίζει πολύ δραματική την κατάσταση.

«Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα τα οποία ξέραμε από τον Μάρτιο και μετά. Ήδη τα ξενοδοχεία, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο, προσπαθούν να ξανανοίξουν για να μπορέσουν να δώσουν εργασία στους εργαζόμενούς τους αλλά και να μπορέσουν να είναι βιώσιμα. Σήμερα που μιλάμε, αρχές  Σεπτεμβρίου, μόλις το 40% των ξενοδοχείων έχει ανοίξει και αυτά είναι σε μια περίοδο όπου ουσιαστικά προσπαθούν να ξεκινήσουν τις “μηχανές” τους για να μπορέσουν να δώσουν πνοή στην ανάγκη την οποία έχει η πρωτεύουσα για ποιοτικά καταλύματα».

«Ο κορωνοϊός έχει φέρει μπροστά μας πλέον πιο επιτακτικά καταστάσεις και δεδομένα τα οποία υπήρχαν και ως σχέδια από το παρελθόν, όμως τώρα πρέπει να γίνουν πιο άμεσα και με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ποιότητα, από όλους τους αρμόδιους φορείς. Έτσι, θα πρέπει να γίνουν πράγματα όπως να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του κέντρου της πρωτεύουσας, να αρχίσει η σωστή επαναδραστηριοποίηση του Συνεδριακού Κέντρου ώστε να φέρουμε συνέδρια από το εξωτερικό. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολες οι καταστάσεις αλλά τα συνέδρια αποτελούν έναν κομβικό πυλώνα για την πορεία μας το επόμενο χρονικό διάστημα», επισημαίνει.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Oι χαλαρώσεις»…δεν θα μας χαλαρώσουν εντελώς – Ανακοινώνονται σήμερα

Taste and Hospitality

Κ. Κωνσταντίνου: Όταν θα έρθουν τα σιτηρά Κύπρο, «θα φάμε ξύλο σε ποιον θα δώσουμε»

Taste and Hospitality

Ιταλία: 2.256 νέα κρούσματα, αλλά «ξανά παίρνει ζωή» η χώρα από τις 4 Μαΐου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!