Γεύσεις Ποτά

Οι πιο παράλογες φήμες που έχουν ακουστεί ποτέ για την τεκίλα

Σχεδόν κάθε τύπος που πίνει έχει να πει μια ιστορία με τεκίλα. Κάτι που έχει δώσει έμπνευση σε αρκετούς μύθους προκειμένου να αναπτυχθούν σχετικά με αυτή: Από το πώς επηρεάζει το μυαλό σου και τις αποφάσεις που παίρνεις μέχρι βάρβαρα hangover και φυσικά την προέλευσή της. Αυτοί λοιπόν είναι οι 5 πιο διαδεδομένοι μύθοι για την τεκίλα.

Η τεκίλα σε τρελαίνει

Μια ανόητη φήμη που βγήκε κυρίως από νέους πότες και άβγαλτους Αμερικανούς φοιτητές. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο και φυσικά το απόσταγμα αγαύης δεν έχει καμιά ψυχεδελική παρενέργεια. Μάλιστα τη δεκαετία του 1950 κυκλοφορούσε μια φήμη που υποστήριζε πως το mezcal είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα με το LSD. Αν λοιπόν, μετά από μεγάλη κατανάλωση τεκίλας, ανέβεις στο bar και αρχίσεις να χορεύεις σαν να μην υπάρχει αύριο, μάντεψε: Δεν είναι η τεκίλα, είναι η ποσότητα αλκοόλ που έχεις καταναλώσει. Το ίδιο θα συνέβαινε και με οποιοδήποτε άλλο ποτό.

Η τεκίλα φτιάχνεται από κάκτο

Το φυτό της αγαύης έχει αιχμηρά φύλλα και ως εκ τούτου μοιάζει λίγο σε κάκτο, αλλά πέρα από αυτό δεν έχει καμία άλλη απολύτως σχέση. Η τεκίλα δεν περιέχει απολύτως κανένα συστατικό κάκτου.

Όλες οι τεκίλες έχουν την ίδια γεύση

Αν πίνεις τεκίλα που αγοράζεις από το κάτω- κάτω ράφι φθηνής αλυσίδας σούπερ μάρκετ και δεν έχεις ακούσει ποτέ ξανά το όνομά της, τότε ναι, ενδεχομένως να πιστεύεις πως όλες οι τεκίλες έχουν ακριβώς την ίδια γεύση. Αλλά όταν δοκιμάσεις πραγματικές τεκίλες, θα καταλάβεις. Διαβαθμίσεις από γλυκές σε ανθικές, και από νότες βελανιδιάς μέχρι καρυκεύματα. Όπως στο ουίσκι και στο ρούμι, υπάρχουν κι εδώ διαβαθμίσεις: blanco, reposado, añejo και extra-añejo.

Είναι νόστιμη μόνο με λεμόνι και αλάτι

Αν και ο πιο… αμερικάνικος τρόπος να πιεις τεκίλα δεν απογοητεύει ποτέ, δεν είναι και ο καλύτερος. Κάθε φίλος της τεκίλας γνωρίζει πως αποτελεί μια εξαιρετική βάση για cocktail -από την κλασική Margarita και την Paloma μέχρι πιο εξειδικευμένα ποτά. Ξέρεις όμως ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις αλλά κυρίως να εκτιμήσεις μια τεκίλα; Να την πιεις σκέτη.

Η τεκίλα είναι μόνο για τα πάρτυ

Η τεκίλα δεν πρέπει να λείπει ποτέ, από κανένα σωστό πάρτυ, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη περίσταση στην οποία οφείλεις να πίνεις το απόσταγμα αγαύης αν θέλεις να θεωρείς τον εαυτό σου πραγματικό φίλο του ποτού. Η τεκίλα κουβάλα πίσω της ολόκληρη ιστορία και κληρονομιά που πρέπει να σεβαστείς. Είτε την πίνεις σε σφηνάκι σε ένα πάτυ, είτε μόνος σου στο μπαρ, είτε σε cocktail πριν το φαγητό σου.

Toυ Μπάμπη Δούκα

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Λικέρ Μήλο

Taste and Hospitality

Μακαρονάδα με λαχταριστή, κρεμώδη σάλτσα από ψητά καρότα

Taste and Hospitality

Το Νέκταρ της Αφροδίτης

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!