Νέα Νεα της Αγορας

AHK: Το κορυφαίο σενάριο για διακοπή ρεύματος από επιτήδειους

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου με την οποία συστήνει την προσοχή του κόσμου για επιτήδειους που παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΑΗΚ επισκέπτονται σπίτια, ζητούν πρόσβαση στους μετρητές, με το πρόσχημα του ελέγχου και διακόπτουν το ρεύμα.

Ποιο είναι όμως το κίνητρο πίσω από την συγκεκριμένη ενέργεια και ποιο όφελος θα είχε κάποιος να κόψει σε κάποιο άσχετο την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται  είναι  η διερεύνηση εκ μέρους των επιτήδειων των δυνατοτήτων που έχουν να διακόψουν το ρεύμα,  απενεργοποιώντας  παράλληλα και τα συστήματα συναγερμού, έτσι ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν διαρρήξεις.

Σημειώνεται πως σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, τα πιο πολλά περιστσατιλά εντοπίζονται στην επαρχία της Λευκωσίας.

Υπενθυμίζεται πως η ΑΗΚ με ανακοίνωση της επισήμανε ότι: Το τελευταίο διάστημα πελάτες της ΑΗΚ έχουν φέρει σε γνώση του Οργανισμού, ότι δέχονται επισκέψεις από πρόσωπα που παρουσιάζονται ως υπάλληλοι της ΑΗΚ για έλεγχο των μετρητών καταγραφής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα πρόσωπα αυτά ζητούν όπως μεταβούν στο δωμάτιο όπου φυλάσσονται οι μετρητές και σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρούν στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα υποστατικά.

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου διευκρινίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εν λόγω άτομα και καλεί τους πελάτες της να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Η ΑΗΚ πραγματοποιεί επί τόπου επισκέψεις στα υποστατικά πελατών της για έλεγχο των μετρητών καταγραφής ηλεκτρικής ενέργειας κατόπιν αιτήματος του πελάτη ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις από μόνη της, αφού προηγηθεί ενημέρωση του πελάτη. Επιπρόσθετα το προσωπικό της ΑΗΚ που επισκέπτεται τα υποστατικά των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας έχουν πάντοτε στη διάθεση τους την εταιρική τους ταυτότητα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ναυαγοσώστες Κύπρου με γάντια και μάσκες – Δεν θα δίνουν «το φιλί της ζωής»

Στις κορυφαίες αεροπορικές παγκοσμίως η Aegean στα μέτρα προστασίας

Taste and Hospitality

Εργαζόμενοι Φούρνοι Ζορπά: Και οι 12 που βρέθηκαν θετικοί έμεναν στο ίδιο σπίτι

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!