Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

«Sweet N’ Boujee»: Αυτά τα donuts «ένα όνειρο», που τρελαίνουν τον ουρανίσκο

Κόβω θερμίδες, δεν κόβω όμως την απόλαυση που θα μου προσφέρει ένα ντόνατς. Είναι μια αδυναμία που χαζεύω συχνά την ύπαρξη τους στις βιτρίνες φούρνων και ζαχαροπλαστείων και που ποτέ δεν αγοράζω. Είναι η μοναδική κατηγορία γλυκών που οι απαιτήσεις μου είναι «ψηλές» και αναζητώ την αφράτη,  σοκολατένια γέμιση από επαγγελματίες του χώρου. Ανακάλυψα το «Sweet N’ Boujee» στην Πάφο. Ένα μικρό, απλό μαγαζάκι με μεγάλη ποικιλία ντόνατς. Ένα πακέτο φτάνει από την Πάφο κατευθείαν έξω από την πόρτα μου. Μένω εμβρόντητη, με ανοικτό το στόμα, και  νιώθω λες και μου ρίχνουν «αστερόσκονη» στη μούρη. Παίρνω θέση και δοκιμάζω την πρώτη μπουκιά. Αλλά μπορεί κανείς να πεις όχι σε δεύτερο ντόνατς; Δεν μπορεί. Εδώ είμαστε: Διατριβή στην γευσιγνωσία ντόνατς, σε μια αποκλειστική συνέντευξη από τον  Pastry chef Γιάννης Μιχαήλ, το μέλλον του οποίου χωρίς κανένα δισταγμό θα έλεγα ότι θα είναι λαμπρό…

O Γιάννης Μιχαήλ τελειώνοντας το Λύκειο είχε αποφασίσει να ασχοληθει με τον τομέα του Digital Media and Communication. Είχε περάσει Καστοριά για δύο χρόνια και μετ’ έπειτα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στο μάρκετινγκ. Δούλεψε σε κάποιες εταιρείες στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Λεμεσό στον τομέα του μάρκετινγκ με ιδιαίτερη επιτυχία, όμως καταλάβαινε ότι ουσιαστικά δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει.

“Η μαγειρική ουσιαστικά είχε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή μου καθώς πάντα μου άρεσε να είμαι σε μια κουζίνα και να εκτελώ διάφορες συνταγές. Όπου μια μέρα είπα ότι θα ασχοληθώ πρώτα με το θεωρητικό κομμάτι της μαγειρικής όπου και εργάστηκα σε διάφορα ξενοδοχεία και χώρους εστίασης στον τομέα του Food and Beverage και ως μάγειρας καθώς με το πτυχίο και τις γνώσεις μαγειρικής που είχα μπορούσα  να ανταπεξέλθω. Το κομμάτι της ζαχαροπλαστικής είχε μπει στην ζωή μου μετά από ένα ταξίδι που είχα στο Λονδίνο όπου είχα δει πόσο διαδεδομένα είναι αυτού του είδους μαγαζιά και από εκείνη την στιγμή ήμουν σίγουρος ότι ήθελα να κυνηγήσω ένα τέτοιο concept. Μετά από κάποια σεμινάρια που είχα και με γνώμονα την αγάπη μου για την ζαχαροπλαστική ξεκίνησα να ψάχνω ένα μικρό χώρο στην Πάφο όπου θα μπορούσα να υλοποιήσω την ιδέα μου. Στην αρχή ήταν δύσκολα καθώς κανένας ενοικιαστής δεν πίστευε στο concept που ήθελα να κάνω και προτιμούσαν να μην μου παραχωρήσουν τον χώρο τους θεωρώντας ότι θα ήταν κάτι μη βιώσιμο. Όμως δεν εγκατέλειψα την ιδέα μου ούτε μια στιγμή μέχρι που τα κατάφερα και τώρα μετράω ήδη μισό χρόνο λειτουργίας”, λέει χαρακτηριστικά.

 Έχω την εντύπωση πως ο Pastry chef είναι ένας καλλιτέχνης.

Θα συμφωνήσω μαζί σας. Όμως πιστεύω το πιο σημαντικό σε αυτό το επάγγελμα και όχι μόνο στον τομέα της ζαχαροπλαστικής είναι η πραγματική θέληση που θα έχει κάποιος για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ο χώρος της εστίασης και πόσο μάλλον μιας δικής σου επιχείρηση δεν έχει συγκεκριμένα ωράρια και πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος. Εν κατακλείδι αν κάποιος δεν είναι ερωτευμένος με τις μαγειρικές τέχνες συστήνω να μην το ακολουθήσει καθόλου. Αυτό πιστεύω κάνει και το «Sweet N’ Boujee» να ξεχωρίζει. Ο πελάτης καταλαβαίνει ότι αυτό που αγοράζει φτιάχτηκε με αγάπη και με φροντίδα και το εκτιμάει.

 Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε επαγγελματικά και ποιες ήταν οι πρώτες σας ανησυχίες μπαίνοντας στο χώρο;

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου, είχα ξεκινήσει να εξασκώ το επάγγελμα όπου αφορούσε το πτυχίο μου όμως ποτέ δεν ένιωθα ολοκληρωμένος καθώς η πραγματική μου ανάγκη ήταν να βρίσκομαι σε μια κουζίνα και να δημιουργώ. Πίστευα ότι απλά ήταν το χόμπι μου, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι είναι το πάθος μου. Η βασική μου ανησυχία ξεκινώντας το δικό μου κατάστημα ήταν αν ο κόσμος θα αποδεχτεί κάτι εντελώς καινούργιο για τα κυπριακά δεδομένα καθώς πιστεύω ήταν κάτι που δεν είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα.

 Ποιες είναι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιείται και πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν για την ποιότητα των ντόνατς;

 Σίγουρα το μεγαλύτερο ρόλο σε τέτοια επιχείρηση σαν την δική μου το Α και το Ω είναι το ίδιο το Donut. Καθώς είναι και η βάση της επιτυχίας. Τα donuts μας παρασκευάζονται καθημερινά τις πολύ πρωινές ώρες με αγνά υλικά, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της ημέρας. Η λέξη frozen είναι απαγορευμένη για εμάς, και γι’ αυτό κάποιες φορές ενδέχεται να είμαστε sold out πιο νωρίς καθώς προτιμάμε να δουλεύουμε μόνο με τα φρέσκα της ημέρας.

 Υπάρχει ολόκληρη ιστορία αλλά και φιλοσοφία για τα ντόνατς

Ισχύει. O χώρος είναι πάρα πολύ ιδιαίτερος αισθητικά καθώς είχα αποφασίσει να δώσω μεγάλη έμφαση και στην διακόσμηση έτσι ώστε να γίνει ένα instagrammable spot για όλους. Σ’ ότι αφορά τη φιλοσοφία προτιμάμε να δουλεύουμε μόνο με τα φρέσκα της ημέρας. Το ίδιο ισχύει και για τις γεμίσεις μας όπου κάνω ιδιαίτερες σπιτικές γεύσεις και ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Μιας και αναφερθήκατε στη διακόσμηση του χώρου, τα λόγια περιττεύουν. Είναι ένα πανέμορφο «τοπίο», που θυμίζει άλλες εποχές. Αυτές της «αθωότητας» και του ρομαντισμού.

Σας ευχαριστώ πολύ.  Όπως γνωρίζετε με τα χρώματα που κυριαρχούν στον χώρο το ροζ και το γαλάζιο παστελ και δεν είναι τυχαία επιλογή, καθώς οφείλονται στις επιρροές που έχω στην vintage αισθητική. Ήθελα να έχει αυτό το συγκεκριμένο ύφος, εξ’ ου και το όνομα Boujee. Και ευχαριστώ ιδιαίτερα την οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή και με βοήθησαν στις υλοποιήσεις των ιδεών μου.

Γνωρίζω από «πρώτο χέρι» ότι ο κόσμος της Πάφου σας έχει «αγκαλιάσει» από την πρώτη στιγμή.

Ναι είναι αλήθεια είναι ότι ο κόσμος της Πάφου ήταν πάρα πολύ θερμός και υποστηρικτικός από την πρώτη κιόλας μέρα μέχρι και τώρα. Με την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα. Ήταν κάτι που τους ξάφνιασε ευχάριστα, και είμαι ευγνώμων για τα μηνύματα και τα feedbacks που λαμβάνω καθημερινά.

 Ποια τα μελλοντικά σας πλάνα;

Τα μελλοντικά μου πλάνα είναι να κάνω focus στο υφιστάμενο κατάστημα που έχω και να το εξελίξω στο βαθμό που έχω βάλει στόχο να το φτάσω. Νοιώθω ότι δεν έχω δώσει ούτε το 50% από τις δυνατότητες μου μέχρι τώρα. Σίγουρα ο κόσμος έχει να περιμένει περισσότερες εκπλήξεις στο άμεσο μέλλον. Δεύτερο υποκατάστημα δεν είναι στα άμεσα μου πλάνα καθώς αυτή την στιγμή εξυπηρετώ τις περισσότερες περιοχές ανά το Παγκύπριo με την υπηρεσία του Delivery, αλλά σίγουρα ο μακροπρόθεσμος μου στόχος, είναι να υπάρχει ένα Sweet N’ Boujee σε κάθε πόλη.

Aν ήμουνα εκεί τι θα μου προτείνατε να δοκιμάσω;

 Σίγουρα θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε το Lotus Biscoff Donut όπου είναι με μεγάλη διαφορά το best seller. Γι αυτό έχω προσθέσει ακόμη δύο εκδοχές του στο μενού σε cheesecake και σε brownie. Όμως δεν μπορώ να παραλειψω και την τελευταία γεύση που προστέθηκε στο μενού το «Γαλακτομπουρεκο Donut», όπου είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την συγκεκριμένη συνταγή καθώς είναι ένα γλυκό που όλοι το αγαπάμε και ήθελα να του δώσω μια εξελιγμένη μορφή και χαίρομαι που ο κόσμος το έχει πολύ ψηλά πλέον στις προτιμήσεις του.

Θα μοιραστείτε μια συνταγή μαζί με τους αναγνώστες του Taste and Hospitality;

Εννοείται.  Η συνταγή που θα ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο είναι το περιβόητο Lotus Biscoff Brownie καθώς πολλοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εκτέλεση του.

Υλικά: 250γρ. ζάχαρη, 250γρ λιωμενο βούτυρο, 1κ.γ βανίλια essence, 2 αυγά, 115γρ. Λιωμενη κουβερτούρα (Nestlé κατά προτίμηση), 90γρ σπασμένη κουβερτούρα,110γρ αλεύρι για όλες τις  χρήσεις, 35γρ κακάο, λίγο αλάτι, σπασμένα μπισκότα Lotus, 5κσ Lotus spread

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα, τα αυγά , το αλεύρι, το κακάο, τα κομμάτια κουβερτούρας και το αλάτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Σε ένα ταψί 20Χ20εκ περνάμε με λαδοκολλα και πρώτα ρίχνουμε ακανόνιστα τα σπασμένα Lotus μπισκότα και έπειτα ομοιόμορφα το μείγμα μας να καλύψει όλο το σκεύος.

Ψήνουμε σε Προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 20λεπτά, μετά ρίχνουμε το λιωμένο Lotus Spread από πάνω και τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Χαλίτζια Τηλλυρίας: Ιστορία, Μέθοδος παραγωγής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Ταξίδι στα μικρά τυροκομεία της Ιρλανδίας

Taste and Hospitality

M.K Cultivini Cyprus: Η νοσταλγία των βασιλικών κρασιών

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!