Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

M.K Cultivini Cyprus: Η νοσταλγία των βασιλικών κρασιών

M.K Cultivini Cyprus Ltd, εταιρεία εισαγωγής κρασιών που, ιδρύθηκε στην Κύπρο περί τα τέλη του 2019 από μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονταν το ίδιο πάθος για καλό, ποιοτικό κρασί και η «καλή κουζίνα». Μετά από αρκετά χρόνια «νοσταλγίας» του κρασιού των φοιτητικών μας χρόνων το όποιο δύσκολα βρίσκαμε διαθέσιμο στην Κύπρο, το οποίο δεν ήταν άλλο από το Ουγγρικό «Tokaji» -Κρασί των Βασιλέων, Βασιλιάς των Κρασιών που αναφώνησε ο Λουδοβίκος ο 15ος όταν πρωτοδοκίμασε το κρασί ή το κρασί με το χαρακτηρισμό «Egri Bikaver» -αίμα ταύρου όπως μεταφράζεται στα ελληνικά, αποφασίσαμε να εισάξουμε την πρώτη παρτίδα Ουγγρικού κρασιού στην Κύπρο, όπου με έκπληξη μας είδαμε την απήχηση του κόσμου να μας καλεί να ψάξουμε για παρόμοιους γευστικούς προορισμούς.

Έτσι το “χόμπι” και η φοιτητική νοσταλγία του 2018, με τα Ουγγρικά κρασιά είχε οδηγήσει στην εγράφη της Μ.Κ. Cultivini Cyprus Ltd, όπου συνεχίζει με την ίδια τακτική να αναζητά και να συμπεριλαμβάνει στην γκάμα των προϊόντων της εξαιρετικά κρασιά και βραβευμένα αλκοολούχα ποτά. Πάντοτε με μοναδικό σκοπό να μοιραστεί με όλους γευστικές εμπειρίες και γνώσεις από διαφορετικούς πολιτισμούς και όλα αυτά μέσα από ένα ποτήρι κρασί ή ένα ποτήρι βότκα ή οποιοδήποτε άλλου αποστάγματος διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της.

Το πάθος δημιούργησε την επιθυμία και η επιθυμία δημιούργησε αυτήν την εταιρεία η οποία έχει σαν  στόχο όχι την ποσότητα αλλά την ποιότητα! Προσπαθεί  να προσφέρει σε κάθε οινόφιλο, σε κάθε καταναλωτή, σε κάθε «μερακλή» μοναδικές εμπειρίες ενώ ταυτόχρονα να αναπτύξει μακροχρόνιες σχέσεις και συνεργασίες με προμηθευτές και καταναλωτές, προσφέροντάς ότι πιο ποιοτικό και μοναδικό υπάρχει στον τομέα των κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών.

Σήμερα έχει αποκλειστικές συνεργασίες με αξιόλογα Ουγγρικά οινοποιεία, εξαιρετικής ποιότητας Ελληνικά Οινοποιεία όπου προσφέρουν εξειδικευμένες ετικέτες με ιστορία στο χρόνο, και Οινοπνευματοποιεία (distilleries) από διάφορα μέρη του κόσμου τα οποία μοιράζονται τις ιδίες αρχές, ενώ οι αναζητήσεις για νέες συνεργασίες συνεχίζονται διαρκώς.

NEFTVODKA – Ίσως η καλύτερη ρωσική βότκα –κατασκευασμένη στην Αυστρία

Neft Vodka, μια εκλεκτή βότκα φτιαγμένη με ρωσική εμπειρία και αυστριακή πινελιά. Μια ομάδα Ρώσων που μετακόμισαν στη Σιβηρία τη δεκαετία του 1970 για να εργαστούν στις πετρελαιοπηγές της περιοχής, άρχισαν την απόσταξη της δικής τους βότκας, καθώς οι βότκες που δοκίμασαν δεν ανταποκρίνονταν στα υψηλά τους πρότυπα. Ονόμασαν τη δική τους βότκα NEFT, που σημαίνει «Πετρέλαιο» στα ρωσικά, για να τιμήσουν το έργο τους. Πήραν μαζί τους τη φόρμουλα (συνταγή) για τη ρωσική βότκα όταν μετακόμισαν στην Αυστρία, όπου χρησιμοποιήσαν υψηλής ποιότητας τοπικά δημητριακά (σίκαλη) και το μοναδικό νερό από τις Αυστριακές Άλπεις για να φτιάξουν το προϊόν τους. Τώρα η βότκα NEFT είναι διαθέσιμη και στην Κύπρο για να μπορούν να την απολαύσουν οι οπαδοί της βότκας παντού!

Η ιστορία της βότκας αντικατοπτρίζεται στη funky συσκευασία της που μοιάζει με ένα μικροσκοπικό βαρέλι πετρέλαιού, δίνοντάς έτσι όχι μόνο μια κομψή συσκευασία, αλλά είναι επίσης ανακυκλώσιμη,  δεν θα σπάσει και δεν θρυμματίζεται καθώς δεν έχει γυαλί.

Όπως προαναφέρθηκε τα καθαρά νερά της πηγής από τις Αυστριακές Άλπεις και τα άριστης ποιότητας τέσσερα είδη σπόρων σίκαλης (Rapidly, Amato, Pollino και Askari) είναι τα βασικά συστατικά για την υπέροχη, φυσική της γεύση.

Το ελαφρώς γλυκό φινίρισμα αποδίδεται στη βάση του καθαρού αποστάγματος σίκαλης καθώς και στην ασυνήθιστη καθαρότητα του αλκοόλ. Οι πολλαπλές αποστάξεις καθώς και η διήθησημέσω ειδικών φίλτρων ενεργού άνθρακα και της χρήσης νερού από τις Αυστριακές Άλπεις (Pure Austrian Alps Spring Water) εγγυάται μια μοναδική γεύση. Η NEFT Vodka παράγεται αποκλειστικά σε μικρές παρτίδες χρησιμοποιώντας ένα απόσταγμα που διαφέρει σημαντικά από αυτό που χρησιμοποιείται στις άλλες συμβατικές βότκες. Με λίγα λόγια η NEFT Vodka ανήκει σε μια δική της κατηγορία.

Clan Frazer Distillery – Borders Distillery

Η λέξη clan (Φυλή) είναι ένας αρχαίος τρόπος περιγραφής των οικογενειακών ομάδων. Aυτή η κοινή αίσθηση της «ιδιοκτησίας» ενέπνευσε τους Frasers, που στη συνέχεια ονομάστηκαν «frasiers», να έρθουν από τη Γαλλία και να εγκατασταθούν στα σύνορα της Σκωτίας πριν από 900 χρόνια. Το αποστακτήριο των συνόρων, Το Borders Distillery® άνοιξε τον Μάρτιο του 2018 – το πρώτο αποστακτήριο Scotch Whisky στα σύνορα της Σκωτίας από το 1837. Αφοσιωμένοι στο να συλλάβουν το αληθινό πνεύμα των συνόρων και να επαναφέρουν την παραγωγή ουίσκι στην περιοχή. Ιδρύθηκε στα σύνορα της Σκωτίας – στην ίδια περιοχή με την οποία ήρθαν οι Frasers (Fraisiers – Stawberry pickers) από το Anjou της Γαλλίας πριν από 900 χρόνια.

Το Clan Fraser Reserve Blended Scotch Whisky είναι ένα μοναδικό μείγμα από τα καλύτερα ουίσκι σιτηρών και βύνης από την καρδιά της Σκωτίας. Μέλι και βουτύρο στη μύτη με νότες κανέλας, βανίλιας, σταφίδων και σύκων καταλήγουν σε ένα στρογγυλεμένο φινίρισμα, ελαφρώς γλυκό και υπέροχα απαλό. Ένα εξαιρετικό ουίσκι που αντικατοπτρίζει το πνεύμα των συνόρων και επικαλείται μια αίσθηση ζεστασιάς και ανήκει στις καρδιές όλων εκείνων που το απολαμβάνουν.

To Lower East Side Blended Malt είναι ένα ελαφρύ και φρουτώδες ουίσκι, μείγμα από single malt whisky, που στην μύτη αφήνει αρώματα από Θυμαρίσιο μέλι, πλούσιο άρωμα βανίλιας, και αρώματα από δρύινο βαρέλι, ενώ στον Ουρανίσκο αφήνει βανίλια, μαλακά μπαχαρικά ώριμα φρούτα και βατόμουρα.

St. Andrea Áldás Egri Bikavér®

Γευστικά Χαρακτηριστικά:

Ανοικτό  με αρώματα από πλούσια φρούτα,  κυριαρχούν κυρίως τα κόκκινα μούρα και μπαχαρικά. Ώριμο αλλά όχι υπερβολικό στη μύτη. Κόκκινα φρούτα και στον ουρανίσκο. Ισορροπημένο και πολλές δυνατότητες.

Ειδικά χαρακτηρίστηκα και γιατί επιλέχθηκε για να εισαχθεί στην Κύπρο από την M.K. Cultivini Cyprus Ltd:

Ένα κρασί το οποίο σερβίρετέ κυρίως σε “μισελεν εστιατορια” (Michelin star restaurants) και με πολύ προσιτή τιμή. Συνοδεύει τέλεια μοσχαρίσιο στιφάδο, κόκκινο κρέας ενώ αναδεικνύει τα αρώματα του ακόμη και με φαγητά με έντονα μπαχαρικά όπως πιάτα από σάλτσα πάπρικας.Το Egri Bikavér®, γνωστό σε πολλούς ως «αίμα Ταύρου» ( Bull’s Blood), είναι το παραδοσιακό κόκκινο κρασί της βόρειας Ουγγρικής τοποθεσίας «Eger». Βρίσκεται μεταξύ Βουδαπέστης και Τοκάι, η πόλη Eger είναι ο τόπος της μάχης του 16ου αιώνα μεταξύ των Ούγγρων και των Οθωμανών. Η ουγγρική νίκη αποδίδεται, σύμφωνα με τον θρύλο, στο κόκκινο κρασί που έπιναν οι πολεμιστές που οι Τούρκοι πίστευαν ότι ήταν «αίμα ταύρου».

Ένα όνομα βαρύ σας ιστορία «Οινοποιείο Σταμάτης»

Από το 1968 ξεκινάει η ιστορία του οινοποιείου «Σταμάτης». Πρωτεργάτης ο Μιχάλης Χατζησταματης ο οποίος ιδρύει το οινοποιείο με τίτλο «ΚΑΒΑ ΛΙΟΠΕΣΗ». Το 1974 το οινοποιείο επεκτείνεται και αποκτά καινούργιες εγκαταστάσεις στην Παιανία όπου βρίσκεται και σήμερα. Από το 1976 στην επιχείρηση δραστηριοποιείται η κόρη του Βασιλική και ο σύζυγός της Γιάννης Σταμάτης. Η οινοποίηση της ποικιλίας «Σαββατιανό» γίνεται πρωταρχικός στόχος του οινοποιείου. Το 2000 για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, εμφιαλώνεται κρασί από μεσογείτικα σταφύλια ποικιλίας «Σαββατιανό» με την επωνυμία «ΚΕΡΥΝΙΤΙΣ», υπό την επιστημονική επίβλεψη του οινολόγου κου Γεωργίου Βέκιου.

Το 2016 αναλαμβάνει την επιχείρηση ο εγγονός του ιδρυτή της, Μιχάλης Σταμάτης, ο οποίος ήδη από το 2005 ήταν στην επιχείρηση δίπλα με τον πατέρα του αποκτώντας εμπειρίες και εμβαθύνοντας σε τεχνικές οινοποιήσεως. Το 2018 εμφιαλώνεται το Σαββατιανό Π.Γ.Ε. και το Αγιωργίτικιο Π.Ο.Π. με την επωνυμία «Stamatis Winery». Οι δύο ετικέτες «Σαββατιανό» και «Αγιωργίτικο» διατίθενται στην Κύπρο μέσω της M.K. Culrivini Cyprus Ltd.

Η μοναδικότητα και η ποιότητα εύκολα τα θέτουν ανάμεσα στις προτιμήσεις των οινόφιλων. Όλη η εμπειρία και η προσοχή του οινοποιού είναι στραμμένη μόνο σε δυο ετικέτες. Ένα λευκό κρασί από Σαββατιανό (σοδειά 2017) και ένα ερυθρό από Αγιωργίτικο της Νεμέας (2016). Το Αγιωργίτικο που έχει πάρει ασημένιο βραβείο στον Διαγωνισμό της Αθήνας (Olympic Awards) ενώ το Σαββατιανο κατακυριεύει τους ουρανίσκους.

+357 99120088

www.cultinivinicyprus.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Χαλλούμι : Ιστορία , Μέθοδος παρασκευής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Γιατί οι φελλοί σαμπάνιας έχουν σχήμα μανιταριού;

Kylie Minogue: Ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο πωλήσεις με το Prosecco rosé

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!