Νέα Νεα της Αγορας

Έργα στις τουριστικές υποδομές προωθεί το Υφ. Τουρισμού

Την πραγματοποίηση έργων τουριστικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της ενδοχώρας προωθεί το Υφυπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, στα πλαίσια των προσπαθειών του για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην ύπαιθρο.

Σε ανακοίνωσή του, το Υφυπουργείο Τουρισμού αναφέρει συγκεκριμένα πως θα στηρίξει την αναβάθμιση μονοπατιών μελέτης της φύσης, στεγάστρων εξυπηρέτησης του ποδηλατικού τουρισμού και άλλων έργων βελτίωσης, σε χώρους δασικής αναψυχής.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει, προωθείται η ανακατασκευή ή συντήρηση στεγάστρων στα σημεία ξεκούρασης της ποδηλατικής διαδρομής Τροόδους, όπως και η αναβάθμιση των πινακίδων για διάφορα μονοπάτια μελέτης της φύσης όπως της Μαδαρής, Χορτερής, Κυπασισσιάς, Κιονών – Προφήτη Ηλία, Μονής Μαχαιρά – Πολιτικού και άλλων.

Επίσης, σημειώνει πως προγραμματίζεται η αναβάθμιση  τραπεζιών, παγκακιών, στεγάστρων, σκυβαλοδοχείων και άλλων κατασκευών σε χώρους ξεκούρασης εντός δασικών περιοχών.
 
Σημειώνεται ότι οι πιο πάνω δράσεις εμπίπτουν στα πλαίσια υλοποίησης συγκεκριμένων πτυχών της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, για ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης  στην ύπαιθρο, τα ορεινά και τις ακριτικές περιοχές.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γιατί σπάμε ρόδι την Πρωτοχρονιά

Taste and Hospitality

€4.465.000 στους οινοπαραγωγούς από την Ε.Ε – Μεγάλο το «πακέτο»; Και σε ποιους αναλογεί το ερώτημα

Taste and Hospitality

Μαρίνα Αγίας Νάπας: Ελλιμενισμός, φύλαξη σκαφών με 30% έκπτωση

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!