Γεύσεις Ποτά

Τα πέντε ακριβότερα ποτά του κόσμου

Ένα καλό ποτό μια στο τόσο δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο, κυρίως όταν βλέπει τη δουλειά και το μεράκι που έχει προσθέσει σε αυτό ο δημιουργός του. Τα πέντε ποτά που ακολουθούν ξεκάθαρα πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις αλλά τα ποσά στα οποία ανέρχονται χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσεις να τα αντιληφθείς.

5. Armand de Brignac Midas – 195.000 ευρώ

Ο δημιουργός της συγκεκριμένης σαμπάνιας μάλλον πρέπει να είχε στο μυαλό του ότι προοριζόταν για κάποιο Άραβα βασιλιά, αφού και μόνο η ολόχρυσή του όψη δε μοιάζει με τίποτα καθημερινό, ούτε και η τιμή στην οποία ανέρχεται. Πρόκειται για ένα μπουκάλι 30 λίτρων που χρειάζεται πολλά μέλη του προσωπικού για να το μεταφέρουν στο τραπέζι του πελάτη ενώ ο λογαριασμός στη συνέχεια ανέρχεται στα 195.000 ευρώ από τους θαμώνες του τραπεζιού.

4. Dalmore 62 – 195.000 ευρώ

Το πιο ακριβό ουίσκι στον κόσμο ακούει στο όνομα Dalmore 62 και κοστίζει 195.000 ευρώ σε αυτόν που θέλει να το αποκτήσει, με την πιο πρόσφατη αγορά να έχει γίνει στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης. Μόνο 12 μπουκάλια έχουν παραχθεί συνολικά σε παγκόσμια κλίμακα αλλά η αλήθεια είναι ότι και περισσότερα να υπήρχαν διαθέσιμα, δεν είμαστε σίγουροι αν θα υπήρχαν οι ανάλογοι αγοραστές. Το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, όσο ιδιαίτερο κι αν είναι το ποτό.

3. Diva Vodka – 900.000 ευρώ

Η Diva Vodka είναι ο,τι ακριβώς λέει το όνομά της… Μια Diva! Τι άλλο θα μπορούσε είναι μια vodka τριπλά φιλτραρισμένη μέσα από πάγο, Σκανδιναβικό κάρβουνο σημύδας και άμμο με πολύτιμα πετράδια. Μη σας ξεγελά, όμως, αυτό. Το σχεδόν ενός εκατομμυρίου κόστος της οφείλεται κατά βάση στα κρύσταλλα Swarovski που περιέχονται στη μέση του μπουκαλιού και τα οποία μάλιστα μπορούν να βγουν και να χρησιμοποιηθούν ως διακόσμηση στο ποτό σας!

2. Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne – 1.810.000 ευρώ

Ε, εντάξει. Εάν αυτό το ποτό δεν προορίζεται για βασιλιά, τότε πραγματικά δεν προορίζεται κανένα. Αναφερόμαστε στο πιο ακριβό κονιάκ στον κόσμο με 100 χρόνια ωρίμανσης στην ιστορία του κι ένα μπουκάλι έργο τέχνης, αποτελούμενο από χρυσό 24 καρατίων και πλατίνα και διακοσμημένο από 6.500 διαμάντια.Με τόσους πολύτιμους λίθους πως η αξία του να μην ανέρχεται σχεδόν στα δύο εκατομμύρια ευρώ;

  1. Tequila Ley.925 – 3.169.000 ευρώ

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η πιο ακριβή τεκίλα στον κόσμο ένα δημιούργημα των εμπνευστών του Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne, καθώς, όπως φαίνεται, δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν μόνο με το πρώτο τους «απλό» δημιούργημα. Το μπουκάλι αποτελείται από 6.400 διαμάντια στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς του και τα αποκαλυπτήριά του έγιναν στην πόλη του Μεξικό, ωστόσο κανείς δε γνωρίζει τη γεύση του, αφού κανείς δεν το έχει αγοράσει. Απ’ όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον…

Κείμενο: Νατάσσα Σχοινά

Related posts

Το πακετάρισμα μιας αποσκευής…

Taste and Hospitality

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο επαγγελματικό φούρνο

Taste and Hospitality

Μακαρόνια µε ντοµατίνια και ξινοµυζήθρα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!