Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Diplomático Rum: Η τέλεια ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων

Η ταυτότητα της Diplomático σφυρηλατείται με αφοσίωση στην ποιότητα και με το πάθος και την καρδιά να φτιάχνει ρούμι.Μια ανεξάρτητη, οικογενειακή μάρκα που ελέγχει ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής από το χωράφι στο μπουκάλι για να δημιουργήσει ρούμια εξαιρετικής ποιότητας.

Εκτιμούμε την ποιότητα και την αυθεντικότητα για να παράγουμε τα καλύτερα ρούμια, φροντίζουμε τους ανθρώπους και την τοπική κοινότητα και προστατεύουμε το περιβάλλον με τις βιώσιμες πρακτικές παραγωγής.

Η οικογένεια είναι μέρος της ταυτότητας του Diplomático. Βάζουμε τους ανθρώπους πρώτους σε ό, τι κάνουμε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα Diplomático σε όλο τον κόσμο που να αντικατοπτρίζει τις αξίες και τις δεσμεύσεις μας.

Στις απαιτητικές διαδικασίες ζύμωσης, απόσταξης, ωρίμανσης, ανάμειξης και εμφιάλωσης, οι υπάλληλοί μας θεωρούνται μέρος της οικογένειας, καθώς μεταδίδουν σε κάθε μπουκάλι την αγάπη και το πάθος που έχουν για τη δουλειά τους.

Η εξαιρετική του ποιότητα προέρχεται από το πάθος που ενσταλάσσεται σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.

Το Οινοπνευματοποιείο

Το αποστακτήριο της Diplomático βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Terepaima, τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη La Miel. Σε αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό της Βενεζουέλας, όπου το έδαφος και το νερό των γειτονικών βουνών ενώνονται από ένα μοναδικό κλίμα, υπάρχουν τέλειες συνθήκες για να είναι τα ρούμια μας μοναδικά. Ρούμια διαφορετικών στυλ και χαρακτήρων συνδυάζονται για να αποτυπώσουν την ουσία του τόπου καταγωγής τους.

Η τοποθεσία του επιλέχθηκε επίσης προσεκτικά λόγω της εγγύτητάς του με τα κύρια εργοστάσια επεξεργασίας ζάχαρης στην περιοχή.

Ιδρύθηκε το 1959, η Licorerías Unidas S.A (LUSA) κατείχε το αποστακτήριο μέσω του κύριου μετόχου της, της Seagram’s International, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο.

Το 2002, η LUSA πωλήθηκε σε μια ομάδα επιχειρηματιών της Βενεζουέλας και έγινε 100% ιδιωτική εταιρεία της Βενεζουέλας με το σημερινό της όνομα: Destilerías Unidas S. A. (DUSA). Η εταιρεία είναι περήφανη που είναι ανεξάρτητη, οικογενειακή επιχείρηση.

Το οινοπνευματοποιείο είναι μοναδικό καθώς φιλοξενεί 3 διαφορετικές διαδικασίες απόσταξης οι οποίες, όταν συνδυάζονται με ανάμιξη, προσφέρουν μοναδικά ρούμια όπως το Reserva Exclusiva της Diplomatico, ένα αναγνωρισμένο ρούμι παγκοσμίως.

Η DUSA χρησιμοποιεί έως και δέκα ποικιλίες ζαχαροκάλαμου, ωστόσο, υπάρχουν 3 ποικιλίες που χρησιμοποιούνε τις περισσότερες φορές: Romana, Venezuela και Canal Point. Η Diplomático υποστηρίζει επίσης το Fundacaña Venezuela, ένα ίδρυμα για την ανάπτυξη και έρευνα της περιοχής, ο οποίος παραχώρησε το όνομα «Diplomatica» σε μια νέα ποικιλία από ζαχαροκάλαμο μετά από 10 χρόνια έρευνας και δοκιμών.

Κάθε σταγόνα του Diplomático Rum, επιπλέον, είναι εφοδιασμένη με μια πλούσια κληρονομιά απόσταξης τεχνογνωσίας. Οι «μάστερ ρούμι» , ο Τίτο Κόρντο και ο Νέλσον Χερνάντεζ, ειδικοί στην τέχνη της ανάμειξης, διασφαλίζουν προσωπικά ότι κάθε μείγμα προσφέρει την τέλεια ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων. Η εμπειρία τους, σε συνδυασμό με το πάθος τους, κάνει τη διαφορά. Επειδή η αληθινή τέχνη δεν διδάσκεται, ζει.

Η Diplomático έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία και αναγνωρίσεις που δείχνουν ότι παραμένει πιστή στις οικογενειακές της αξίες: ευθύνη, ακεραιότητα και διατήρηση του περιβάλλοντος. Η Diplomático ανακυκλώνει το 100% των στερεών και υγρών αποβλήτων της, χρησιμοποιώντας το τελευταίο ως οργανικό λίπασμα για τα χωράφια από ζαχαροκάλαμο, ενώ τα οργανικά επεξεργάζονται και επαναχρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές. Επιπλέον, το 80% της ενέργειας του αποστακτηρίου είναι καθαρό και ανανεώσιμο.

Αυτή η αίσθηση ευθύνης αντικατοπτρίζεται επίσης στους ισχυρούς δεσμούς που έχει αναπτύξει η Diplomático με τους υπαλλήλους της και την τοπική κοινότητα, πραγματοποιώντας διάφορες πρωτοβουλίες στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, αναζητώντας πάντα την ανάπτυξη όλων των ανθρώπων που, σε ένα με τον άλλο ή τον άλλο τρόπο, συμμετέχετε στην εκπόνηση του ρούμι Diplomático.

Ζύμωση

Τα ρούμια Diplomático κατασκευάζονται από μελάσα από ζαχαροκάλαμο και από μέλι ζαχαροκάλαμου. Η μελάσα χρησιμοποιείται για την παραγωγή ελαφρών ρουμιών και των μελιού από ζαχαροκάλαμο για πιο περίπλοκα ρούμια. Το οινοπνευματοποιείο παράγει μελάσα με υψηλή συγκέντρωση σακχάρου, αλλά με χαμηλή περιεκτικότητα σε τέφρα και χαμηλό ιξώδες..

Το DUSA καλλιεργεί και διατηρεί το δικό του στέλεχος ζύμης, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μετατροπή της ζάχαρης σε αλκοόλ. Ελαφρά ρούμια από μελάσα απαιτούν σύντομη ζύμωση, περίπου μια μέρα. Ωστόσο, τα ενδιάμεσα και σύνθετα ρούμια που παράγονται από μέλι από ζαχαροκάλαμο, θα διαρκέσουν δύο ημέρες.

Απόσταξη

Τα ρούμια Diplomático αποστάζονται χρησιμοποιώντας μια πλούσια ποικιλία μεθόδων, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων συνεχών ακίνητων στηλών για ελαφριά ρούμια, βραστήρα παρτίδας για ενδιάμεσα ρούμια και δοχεία για πιο σύνθετα ρούμια.

Η αλκοόλη που λαμβάνεται από τη διαδικασία ζύμωσης θερμαίνεται, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω, για τον διαχωρισμό των συστατικών της. Η εξατμισμένη αλκοόλη στη συνέχεια συμπυκνώνεται για να σχηματίσει το ακατέργαστο αλκοόλ.

Αυτή η διαδικασία επιτρέπει τον καθαρισμό του αλκοόλ και είναι καθοριστικής σημασίας για τον καθορισμό του χαρακτήρα και του προφίλ κάθε ρούμι Diplomático.

Παλαίωση

Τα ρούμια Diplomático έχουν παλαιωθεί σε διαφορετικούς τύπους βαρελιών, κυρίως πρώην βαρέλια μπέρμπον και ουίσκι βύνης. Μια επιλογή από βαρέλια Pedro Ximénez και Oloroso Sherry χρησιμοποιείται για την ολοκλήρωση των ρούχων Single Vintage και Ambassador. Και για τις δύο αυτές προσφορές γοήτρου, τα ρούμια τοποθετούνται πίσω στο βαρέλι για βέλτιστο φινίρισμα μετά τη διαδικασία ανάμειξης.

Ανάμειξη

Μετά τη διαδικασία γήρανσης, ο Maestro Ronero, Tito Cordero και η ομάδα του Distillery συνδυάζουν το ώριμο πνεύμα που προέρχεται από τις ξεχωριστές μεθόδους απόσταξης για να δημιουργήσουν μοναδικά και περίπλοκα ρούμια. Είναι ευθύνη του Maestro Ronero να επιβλέπει όλη τη διαδικασία παραγωγής, και ειδικά να δημιουργεί ρούμια που αποτυπώνουν την καλύτερη ισορροπία και στρογγυλή γεύση και αρώματα.

Don Juancho

Don Juancho, ο άνθρωπος πίσω από το λογότυπό Ο Don Juan Meléndez (“Don Juancho”) είναι η φιγούρα που ενέπνευσε τη δημιουργία του Diplomático.

Ως ντόπιος ευγενής, έβαλε την καρδιά του να εξερευνήσει τις πηγές, τα συστατικά και τις μεθόδους πίσω από τις πολλές δελεαστικές γεύσεις του ρούμι και άλλα παραδοσιακά ποτά. Πιστός στις αξίες και τις πεποιθήσεις του, ήθελε επίσης να μάθει για τις λεπτές πολυπλοκότητες και τους παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή ρούμι διατηρώντας παράλληλα το περιβάλλον.

Σήμερα, τα ρούμια Diplomático φέρουν το πορτρέτο του Don Juancho και η μάρκα καθοδηγείται από το πάθος και τις αξίες που ήταν το σήμα κατατεθέν του.

Αντιπρόσωπος των προϊόντων Diplomatico στην Κύπρο είναι η εταιρεία Hartziotis Trading LTD

Η Hartziotis Trading είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1983 ως εταιρεία εισαγωγής και διανομής. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας αποτελείται από εξαιρετικές μάρκες. Στην Hartziotis Trading καταφέρανε να δημιουργήσουν έναν οργανισμό που είναι ικανός να προσαρμοστεί στις καθημερινές προκλήσεις του δυναμικού περιβάλλοντος της αγοράς τροφίμων και ποτών στην Κύπρο. Σε καθημερινή βάση εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μέσω της ποιότητας της υπηρεσίας και της υποστήριξης που παρέχουνε.

Προμηθευτείτε τα προϊόντα Diplomatico στο Basket Of Taste στην ιστοσελίδα του Taste and Hospitality :

Diplomatico Planas 70cl

Το Planas είναι ένα μοναδικό λευκό ρούμι ηλικίας έως έξι ετών. Ονομάστηκε από την τοποθεσία του αποστακτηρίου, αντλεί μια απαλή και πολύπλοκη γεύση από αυτήν την προνομιακή γη. Φρέσκα και τροπικά αρώματα οδηγούν σε ελαφρώς φρουτώδεις και κρεμώδεις γεύσεις και ένα λεπτό αλλά έντονο φινίρισμα

Το Planas απολαμβάνετε καλύτερα με πάγο ή καθαρό . Μπορεί επίσης να είναι ένα εξαιρετικό κύριο συστατικό για ευαίσθητα κοκτέιλ όπως το Daiquiri

Diplomatico Mantuano 70cl

Το Diplomático Mantuano είναι ένα αυθεντικό μείγμα ρούμι ηλικίας έως και οκτώ ετών. Ευπροσάρμοστο, το Mantuano είναι ιδανικό για μίξη σε κοκτέιλ, διατηρώντας παράλληλα την πολυπλοκότητά του για όσους προτιμούν να το πίνουν καθαρό. Ανοίγοντας με αρώματα αποξηραμένων δαμάσκηνων, βελανιδιάς και λεπτής πικάντικης, είναι πολύπλοκη και ισορροπημένη στον ουρανίσκο, ακολουθώντας με νότες αποξηραμένων φρούτων, ξύλου και βανίλιας.

Ιδανικό ρούμι για γευστικά κοκτέιλ όπως η Mary Pickford και η Negroni. Μπορείτε επίσης να το απολαύσετε καθαρό.

Diplomatico Reserva Exclusiva 70cl

Το Diplomático Reserva Exclusiva είναι ένα μείγμα αποκλειστικών αποθεματικών ρούμι ηλικίας έως δώδεκα ετών, επιλεγμένα προσεκτικά από τους Master Blenders. Το να παντρευτείς ένα μοναδικό σώμα με εξαιρετική ισορροπία έχει κάνει αυτό το πολυβραβευμένο ρούμι μια αναφορά για τους λάτρεις και τους λάτρεις των καλών πνευμάτων σε όλο τον κόσμο. Ανοίγοντας με αρώματα φλούδας πορτοκαλιού, toffee και γλυκόριζας, είναι απαλό στον ουρανίσκο και ακολουθεί με νότες φοντάν toffee που προσφέρει ένα σαγηνευτικό, μακράς διαρκείας φινίρισμα.

Απολαύστε το καθαρό ή με πάγο, είναι επίσης ένα υπέροχο ρούμι για την προετοιμασία κλασικών κοκτέιλ όπως Old Fashioned, Sazerac και Manhattan.

Diplomatico Distillery Collection, No1 Batch Kettle Rum 70cl

Το ρούμι Batch Kettle παράγεται κυρίως από μέλι ζαχαροκάλαμου και παλαιώνεται σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια, που στο παρελθόν χρησίμευε για να γεράσει το μπέρμπον και το ουίσκι, για 6 χρόνια.

Φρουτώδη και γλυκά αρώματα, αγριολούλουδα και νότες βανίλιας. Η κομψότητά του συνεχίζεται στον ουρανίσκο όπου οι λεπτές τανίνες ξύλου συμπληρώνονται με νότες φρυγανισμένης καραμέλας και ώριμων κόκκινων γεύσεων φρούτων, που καταλήγουν σε μια απαλή, γλυκιά και παρατεταμένη επίγευση.

Απολαύστε το καθαρό ή με πάγο.

Diplomatico Distillery Collection, No 2 Barbet Rum 70cl

Το ρούμι barbet παράγεται από μελάσα από ζαχαροκάλαμο και παλαιώνεται σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια της Αμερικής, που στο παρελθόν χρησίμευε για να γεράσει το μπέρμπον και το ουίσκι, για 4 χρόνια.

Αποκαλύπτει τροπικά αρώματα φρούτων και φρυγανισμένες βελανιδιές νότες, προσφέροντας ένα ξεχωριστό και ισορροπημένο μπουκέτο. Στεγνώστε ελαφρά στον ουρανίσκο με λεπτό ξύλο και φρέσκες γεύσεις εσπεριδοειδών που συνδυάζονται για ένα ευχάριστο, μακράς διάρκειας φινίρισμα.

Απολαύστε το καθαρό ή με πάγο.

Diplomatico Distillery Collection, No 3 Pot Still Rum 70cl

Τα χάλκινα δοχεία μεταφέρθηκαν στο αποστακτήριο διπλωμάτιου la miel το 1959. Αυτό το ασυνεχές σύστημα απόσταξης χρησιμοποιήθηκε αρχικά στη Σκωτία για την παραγωγή ουίσκι.

Το χάλκινο δοχείο εξακολουθεί να παράγει από τα καλύτερα μέλι ζαχαροκάλαμου. Το απόσταγμα στη συνέχεια ωριμάζει σε μικρά αμερικανικά δρύινα βαρέλια μέχρι να φτάσει στη βέλτιστη ωριμότητα, με αποτέλεσμα ένα πολύπλοκο και νόστιμο οινόπνευμα. Αυτό το χάλκινο δοχείο εξακολουθεί να βρίσκεται στην καρδιά του μοναδικού προφίλ γεύσης του Diplomatico.

Απολαύστε το καθαρό ή με πάγο.

Diplomatico Single Vintage 2005 70cl

Το Diplomático Single Vintage είναι το προϊόν μιας προσεκτικής επιλογής αποθεματικών ρούμι που έχουν εξελιχθεί εξαιρετικά. Μετά από δώδεκα χρόνια γήρανσης σε βαρέλια μπέρμπον και ουίσκι βύνης, αυτό το ρούμι τοποθετείται σε βαρέλια sherry Oloroso για να προσφέρει το τέλειο φινίρισμα Το πλούσιο αρωματικό του προφίλ περιλαμβάνει νότες βανίλιας, μπαχαρικών και αμυγδάλων. Είναι μεταξένιο και απίστευτα γευστικό στον ουρανίσκο με γεύση καπνού, βελανιδιάς και καραμέλας.

Απολαύστε το καθαρό.

Diplomatico Ambassador 70cl

Το ρούμι Diplomático Ambassador είναι ένα εξαιρετικό ρούμι που έχει κατασκευαστεί από τα καλύτερα αποθέματα ρούμι του αποστακτηρίου. Μετά από τουλάχιστον 12 χρόνια γήρανσης σε λευκά δρύινα βαρέλια, έως ότου επιτευχθεί η βέλτιστη ωριμότητα, τα ρούμια γερνούν για δύο ακόμη χρόνια σε βαρέλια Pedro Ximénez, συμβάλλοντας στο περίπλοκο αισθητήριο προφίλ του Πρέσβη. Αυτό το ασύγκριτο ρούμι διαθέτει αρώματα που θυμίζουν πορσελάνη, αποξηραμένα φρούτα και κουτιά πούρων. Είναι περίπλοκο στον ουρανίσκο με κανέλα, μοσχοκάρυδο και φρυγανιές δρυς που οδηγούν σε μια μακρά, ευχάριστη επίγευση.

Απολαύστε το καθαρό.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ημέρα Beaujolais Nouveau: Έφτασε η νέα σοδειά του περίφημου κρασιού

Taste and Hospitality

Γλυκό αμυγδάλου: Ιστορία, Μέθοδος παραγωγής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Guinness: Ο «μαύρος θρύλος» της Ιρλανδίας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!