Νέα Νεα της Αγορας

Οι πόλεις κλείνουν (;)…αλλά η Πλατεία Ελευθερίας ανοίγει!

Ο Διευθυντής της Lois Builders (εργολάβος του έργου), Νικόλας Λόης, μιλώντας στην εκπομπή της Digital Tree, «Business Hour» και στον δημοσιογράφο Αντώνη Αδάμου, αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως οι κατασκευαστικές εργασίες που αφορούν τον εργολάβο στην Πλατεία Ελευθερίας έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να είναι έτοιμη για το κοινό σε λίγες εβδομάδες. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Λόης, αυτή τη στιγμή ελέγχονται οι διάφορες εγκαταστάσεις από την Αρχή Ηλεκτρισμού ώστε να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις, ώστε να λειτουργήσει κανονικά.

 «Οι εργασίες από πλευράς προϋπολογισμού έχουν παραμείνει 1, με 2%. Αυτά που λέω τώρα δεν αφορούν όμως την καφετέρια και το espresso bar, αφού τα έχει αναλάβει άλλος εργολάβος άρα δεν έχουμε ιδιαίτερη γνώση των χρονοδιαγραμμάτων, όμως από αυτά που ξέρουμε και σε συντονισμό με τον Δήμο Λευκωσίας ο στόχος είναι να ανοίξει η Πλατεία τις επόμενες εβδομάδες στο κοινό», σημείωσε ο κ. Λόης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως «ο ρόλος μας είναι να παραδώσουμε τους χώρους, τα συστήματα που λειτουργούν. Τα εξειδικευμένα συστήματα φωτισμού, τις εξειδικευμένες απαιτήσεις λειτουργίας των υδάτινων στοιχείων και των σύνθετων κατασκευών. Όλα αυτά παραδίδονται τώρα στους συντηρήτες του Δήμου Λευκωσίας για να μπορέσουν να το λειτουργήσουν για να περάσει ο κόσμος από την Νταβίλα μέχρι και την Σολωμού και από την γέφυρα να κατεβεί κάτω και να βγει από τα διάφορα κλιμακοστάσια και ανελκυστήρες που υπάρχουν στα σημεία».

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν ως εργολάβοι στο συγκεκριμένο έργο ο Διευθυντής της Lois Builders σημείωσε πως «παρόλο που αποτελεί θέμα που θα επιλυθεί με κάποιες διαβουλεύσεις μετά την παράδοση. Σκοπός μας είναι και εμάς και του Δήμου Λευκωσίας και του αρχιτέκτονα είναι να τελειώσει το έργο να λειτουργήσει, αφού μετά θα αποσυμφορηθεί η πίεση σε όλους και να μπορέσουν να διαβουλευθούν που καταλήγει αυτό το έργο», τονίζοντας ταυτόχρονα πως «η εταιρεία μας έχει αναλάβει το έργο αρχές του 2015 και έπρεπε να τελειώσει σε λιγότερο από 2 χρόνια όμως σταδιακά μας είχαν αναθέσει μεγάλο κομμάτι επιπρόσθετου τμήματος. Άρα ένα μεγάλο κομμάτι και τα κρίσιμα σημεία έχουμε τελειώσει εμείς. Γι’ αυτό πήρε και κάποια χρόνια. Όμως είναι πραγματικότητα ότι η αντίληψη για το τι είναι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του κάθε μέρους σε αυτό το συμβόλαιο διίστανται μεταξύ του μηχανικού του έργου και της εταιρείας μας. Αυτό είναι πραγματικότητα, όμως όπως είπα είναι σκοπός όλων να τελειώσει και να το απολαύσει ο κόσμος και από κει και πέρα το σωστό και το δίκαιο θα γίνει».

Πηγή: Brief

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η νομοθεσία για κολύμπι, πάρτι, camping στη χώρα μας

Αποσύρονται τρόφιμα από την Κυπριακή αγορά – Κατάλογος

Taste and Hospitality

Τουρισμός:«Μπορεί μέχρι και το 2024 για να επιστρέψουμε στους αριθμούς του 2019»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!