Νέα Νεα της Αγορας

Εκδόθηκε το διάταγμα: Tι αλλάζει από τη Δευτέρα – Διαβάστε αναλυτικά

Σημαντικούς περιορισμούς στη λειτουργία των χώρων εστίασης επιβάλλει η Κυβέρνηση, στα πλαίσια των νέων μέτρων που αποφασίστηκαν και τίθενται σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου.

Περιορίζεται χρονικά η λειτουργία τους ανά το παγκύπριο… επαναλειτουργούν στη Λεμεσό αλλά με τους ίδιους αυστηρούς περιορισμούς όπως και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Από 1η μέχρι 13 Δεκεμβρίου

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, επιτρέπεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρoι εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ) με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ΄ οίκον διανομή και take away μέχρι τις 19.00 μ.μ. (Μετά τις 19.00 μ.μ. επιτρέπεται μόνο κατ΄ οίκον διανομή).

Από 14 Δεκεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου

Επαναφέρεται η λειτουργία των χώρων εστίασης μέχρι τις 22.30 μ.μ. (αυστηρή προϋπόθεση η εξυπηρέτηση να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα, δεν επιτρέπονται κρατήσεις πέραν των έξι προσώπων, μέγιστος αριθμός 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και 150 σε εξωτερικούς χώρους υπό την προϋπόθεση της τήρησης του μέτρου του ενός προσώπου ανά 3 τ.μ. κατ΄ ελάχιστο για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. κατ΄ ελάχιστο για εξωτερικούς χώρους, τηρουμένων των κατευθυντηρίων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας).

Τα μέτρα από τις 14 Δεκεμβρίου και οι εξαιρέσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Με την ανακοίνωση των νέων μέτρων, η Cyprus Times επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνο Λεβέντη, για ένα πρώτο σχόλιο.

«Επιεικώς απαράδεκτα τα μέτρα της Κυβέρνησης που στην ουσία κλείνουν τους χώρους εστίασης με αυτά» λέει.

«Όποτε η Κυβέρνηση εξαγγέλλει περιοριστικά μέτρα θα πρέπει ταυτόχρονα να συνοδεύονται με οικονομικά μέτρα στήριξης, κάτι που δεν ακούσαμε πάλι. Τι θα ωφελήσει για παράδειγμα μια ταβέρνα να κλείνει στις 19:00; Ούτε είναι παρήγορο ότι θα λειτουργήσουμε τις γιορτές μέχρι τις 10:30 είναι καταστροφικά τα μέτρα αυτά και τα θεωρούμε απαράδεκτα» καταλήγει ο κύριος Λεβέντης.

Δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας το διάταγμα με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το νέο διάταγμα:

(α) Απαγορεύεται η μετακίνηση προσώπων από τις 21.00 μ.μ. μέχρι τις 05.00 π.μ., εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

(i) μετάβαση από και προς τους χώρους εργασίας, καθώς και για σκοπούς εργασίας με τη χρήση του Εντύπου Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου,

(ii) μετάβαση σε ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά, και

(iii) διακίνηση κυνηγών προς και εντός μη απαγορευμένων περιοχών κυνηγίου, όπως καθορίζονται στους περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμους του 2003 έως 2017, από τις 03.00 π.μ., μόνο κατά τις επιτρεπόμενες ημέρες κυνηγίου:

Νοείται ότι, οι κυνηγοί πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους την άδεια κυνηγίου και αποδεικτικό στοιχείο της μόνιμης Επαρχίας διαμονής τους, για σκοπούς ελέγχου,

(β) Εξαιρουμένων των χώρων εστίασης στους Αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου, καθώς και εξαιρουμένων των χώρων εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων οι οποίοι δύνανται να λειτουργούν μέχρι τις 22.30 μ.μ. υπό τους όρους της παραγράφου (γ)(ν), απαγορεύεται πέραν τις 19.00 μ.μ. η λειτουργία των χώρων εστίασης που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

(i) εστιατόρια,

(ii) ταβέρνες,

(iii) καφετέριες,

(iv) μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ,

(v) καφενεία και

(vi) χώρους εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων κλπ.

Νοείται ότι, οι χώροι εστίασης περιλαμβανομένων και των χώρων ή/και εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, δύνανται να παρέχουν υπηρεσίες κατ’ οίκον διανομής πέραν τις 19.00 μ.μ.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Περιδιάβαση στην παλιά Λευκωσία «Στα βήματα της Ιστορίας» (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Στα 801,3 εκατ ευρώ υπερκαλύφθηκε το ομόλογο της CPLP Shipping Holdings του Μαρινάκη

Taste and Hospitality

Webby Award winner ξανά η Ogilvy Greece με τη Lacta

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!