Γεύσεις Ποτά

Πίναμε το συλλεκτικό ουίσκι της Aston Martin

To 2020, ανάμεσα σε όλα τα δεινά που προκάλεσε, επιφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη για τους φίλους τόσο των 4 τροχών όσο και του σκωτσέζικου ουίσκι. kαι αυτό γιατί η Aston Martin αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με το Bowmore και να παρουσιάσουν το περιορισμένης έκδοσης single malt Black Bowmore DB5 1964.

Η εμβληματική βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με το θρυλικό αποστακτήριο ουίσκι από το Islay για να γιορτάσουν ένα έτος που σήμαινε πολλά και για τις δύο πλευρές: το 1964.

Για το Bowmore, η εν λόγω χρονιά ήταν σημαντική καθώς η άφιξη ενός καινούριου -τότε- boiler επέτρεψε στο αποστακτήριο να περάσει στη νέα εποχή, με τον άνθρακα να δίνει τη θέση του στον ατμό (για τη θέρμανση των αμβύκων). Η πρώτη απόσταξη μετά από αυτό είχε ως αποτέλεσμα το επικό Black Bowmore, ένα “σκοτεινό” και πολύπλοκο single malt ουίσκι. Το Black Bowmore αποστάχθηκε για πρώτη φορά στις 5 Νοεμβρίου 1964 και ένα είναι από τα πιο περιζήτητα single malts που δημιουργήθηκαν ποτέ. Έκτοτε, έχουν υπάρξει μόλις 5 ακόμη εμφιαλώσεις του και συνολικά 6.000 φιάλες. 

Ένα σπάνιο single malt από την Aston Martin και το Bowmore
ΟΥΙΣΚΙ ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ BOWMORE 2

Από την άλλη, η Aston Martin λάνσαρε εκείνη τη χρονιά το ίσως πιο εμβληματικό αυτοκίνητό της. Η DB5 είχε ξεκινήσει να παράγεται ήδη από το 1963 αλλά όλα άλλαξαν όταν, ένα χρόνο μετά, βρέθηκε στο τιμόνι της ένας τύπος που ονομαζόταν Bond. James Bond.

To Black Bowmore DB5, σύμφωνα με τον Μπάμπη Δούκα, είναι μία καλή δικαιολογία για να γιορταστεί από κοινού μία παράλληλη συνιστώσα στο timeline των δύο εταιρειών και να δημιουργηθεί hype στην αγορά, ή πιο ορθά μεταξύ των συλλεκτών. Θα κυκλοφορήσουν μόλις 25 μπουκάλια μέχρι το τέλους του 2020, με το κάθε ένα από αυτά να κοστολογείται στα $65.000.

Το συγκεκριμένο ουίσκι 31 ετών έχει ωριμάσει σε oloroso sherry βαρέλια, με 49.6% ABV.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Συνταγή που σαρώνει για σπιτικό Baileys -Πανεύκολο και έχει ίδια γεύση (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Κρασί: Tα δικά του μυστικά, είναι ένας ολόκληρος, μοναδικός κόσμος

Taste and Hospitality

Πόσο χρονικό διάστημα μένει το αλκοόλ στον οργανισμό μας;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!