Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Masía El Altet: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «παγιδευμένο» σε ένα μπουκάλι

Τα καλύτερα ελαιόλαδα γεννιούνται στα Όρη του Αλικάντε και για να είμαστε πιο ακριβείς μεταξύ δύο μεγάλων φυσικών πάρκων, όπως είναι η Sierra de Mariola και η Font Roja. Στις εσωτερικές περιοχές μιας επαρχίας όπου το κύριο δυναμικό είναι ο ήλιος και οι παραλίες της, υπάρχουν μερικές επιβλητικές κοιλάδες όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ελαιόδεντρων και των οποίων παράγουν τα καλύτερα ελαιόλαδα.

Στη συλλογική φαντασία, η επαρχία του Αλικάντε αντιπροσωπεύεται από μια ειδυλλιακή εικόνα παραλιών με χρυσή άμμο και κρυμμένους όρμους, μια ιστορία διαμορφωμένη από γηγενείς και ξένους πολιτισμούς, μια γαστρονομία που είναι τόσο διαφορετική όσο είναι ηδονιστική και, φυσικά, ένα ενοχλητικό άγριο και άνυδρο τοπίο, αλλά όπου βρίσκουμε επίσης ελαιώνες από τους οποίους μπορούμε να εξαγάγουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μας

Είναι αλήθεια να πούμε ότι, σε γενικές γραμμές, αυτή η εντύπωση δεν είναι πολύ λάθος. Ωστόσο, αν διερευνήσουμε λίγο πιο πέρα, θα ανακαλύψουμε το άπειρο των φυσικών πόρων που είναι διάσπαρτα γύρω από τα υψίπεδά του σε γωνίες που δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί.

Όταν φύγουμε από την ακτή και κατευθυνόμαστε στην ενδοχώρα, εδώ και εκεί αναδύονται αυθεντικές οάσεις ζωής. Πρόκειται για περιοχές με μεγάλη περιβαλλοντική αξία, σχεδόν πάντα προστατευμένες από τις τοπικές αρχές. Ανάμεσα σε αυτούς τους θύλακες, το Φυσικό Πάρκο Font Roja και το Φυσικό Πάρκο Sierra de Mariola ξεχωρίζουν λόγω του πλούτου της πανίδας τους και ιδιαίτερα, λόγω της άφθονης χλωρίδας τους και εδώ ακριβώς βρίσκουμε το Masía el Altet.

Φυσικό Πάρκο Font Roja

Κοιτάζοντας πάνω από τη Μεσόγειο, μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά, καθώς το κοράκι πετάει, και σε ύψος μεταξύ 800 και 1.390 μέτρων, πεύκα, βελανιδιές, σαβανίες, άρκευθοι, σφένδαμνοι και πολλά άλλα είδη έχουν ζήσει μαζί για αιώνες, αγνοώντας το πέρασμα του χρόνου.

Στα πόδια τους, το πετρώδες έδαφος που κατεβαίνει από τις πλαγιές των λόφων και τα λιβάδια προς τις μικρές κοιλάδες, καλύπτεται από άπειρα φαρμακευτικά φυτά και αρωματικών βοτάνων. Αλμυρά, ερείκη, λευκάγκαθα, λεβάντα, μάραθο, βαλσαμόχορτο, βάλσαμο λεμονιού, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο … Υπάρχουν τόσα πολλά που, αφού έχουν καταγράψει περισσότερες από 1.200 ποικιλίες, η βοτανική κοινότητα δεν έχει καμία αμφιβολία στην ταξινόμηση αυτή η προνομιακή περιοχή ως το πλουσιότερο φυσικό απόθεμα στον κόσμο όσον αφορά τα φαρμακευτικά φυτά και τα αρωματικά βότανα.

Φυσικό Πάρκο Sierra de Mariola

Και δεν είναι μόνο αυτό. Από αμνημονεύτων χρόνων, η έκρηξη χρωμάτων και αρωμάτων που εμποτίζουν την ατμόσφαιρα, ανάλογα με την εποχή, έχει εμπλουτιστεί από αυτά της ελιάς. Αυτό το δέντρο, τόσο μεσογειακό αλλά και καθιερωμένο σε αυτό το μοναδικό περιβάλλον, όχι μόνο έχει μάθει να εγκλιματίζεται στους κρύους χειμώνες και τα ζεστά καλοκαίρια που καθορίζουν το κλίμα της περιοχής, αλλά έχει επίσης μάθει να εκμεταλλεύεται το μεγάλο εύρος θερμοκρασιών σε καθημερινή βάση για την παραγωγή μεγαλύτερης παρουσίας πολυφαινολών στα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που η Masía el Altet εξάγει από τους καρπούς της για πολλές γενιές και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να καταγραφούν ως τα καλύτερα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα στον κόσμο.

Το τοπίο, το σκηνικό, είναι θεμελιώδες για την επίτευξη ενός λαδιού υψηλής ποιότητας, αλλά αυτό δεν αρκεί. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν άνθρωποι αφοσιωμένοι στην ποιότητα. Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι για να φροντίζουν κάθε ελιά που κρέμεται από κάθε κλαδί των ελαιόδεντρων. Άνθρωποι των οποίων η φιλοσοφία είναι η αριστεία. Επιχειρηματίες που θα διαθέσουν μόνο τα καλύτερα ελαιόλαδα στην αγορά. Χυμοί ελιάς που έχουν προστιθέμενη αξία και ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους.

Και εκεί είναι που παίζει η οικογένεια και, για να είμαστε πιο ακριβείς, ο Jorge Petit που ανέλαβε ένα κτήμα, το Masía El Altet, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και το οποίο η κυβέρνηση της Βαλένθια έχει καταγράψει ως κτίριο με ειδική αρχιτεκτονική προστασία. Είναι ένα κτίριο που είναι διαφορετικό και θαυμάσιο. Από εδώ, ο Jorge Petit προσπαθεί κάθε χρόνο να δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα. Για να απολαύσετε τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Προς έκπληξη των δοκιμαστών και των εμπειρογνωμόνων.

Πάθος για την παραγωγή των καλύτερων ελαιολάδων

Πάθος για την ύπαιθρο, με μεγάλη προσοχή και προσοχή στα δέντρα. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα μυστικά της επίτευξης της αριστείας.

Και για αυτόν τον λόγο, επιλέγει τις καλύτερες ελιές ανάμεσα στα 15.000 ελαιόδεντρα. Δέντρα που απλώνονται στα 70 εκτάρια που αποτελούν το κτήμα. Δεν ωριμάζουν όλες οι ελιές ταυτόχρονα. Αλλά δεν υπάρχει βιασύνη. Όλες οι ελιές θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά για να εξασφαλίσουν την παραγωγή του καλύτερου ελαιολάδου στον κόσμο. Επιλέγονται μόνο οι καλύτερες ποικιλίες ελιάς. Συλλέγονται όταν οι ελιές είναι ακόμα πράσινες. Υπάρχουν πολύ λίγες που θα αλλάξουν χρώμα. Είναι η ελιά που συλλέγεται πριν από την ωρίμανση, από την οποία λαμβάνονται τα καλύτερα ελαιόλαδα.

Η ιστορία του Masía El Altet ξεκίνησε το 1995. Η οικογένεια Petit αποφάσισε να μετατρέψει μια περιοχή καλλιέργειας δημητριακών σε έναν κήπο με ελαιόδεντρα. Οι ελιές είναι αυτές που προσαρμόζονται καλύτερα στην περιοχή που είναι γνωστή ως το βουνό του Αλικάντε. Είναι αυτά που μπορούν να αντισταθούν καλύτερα στις χαμηλές θερμοκρασίες των χειμερινών μηνών και στις σκληρές θερμοκρασίες του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Τα τέσσερα βασικά στοιχεία στην παραγωγή των καλύτερων ελαιολάδων:

Και όλα αυτά είναι συνέπεια του πάθους, της αγάπης, της γης, του τρόπου λειτουργίας της γης και του νερού. Χωρίς αυτά τα στοιχεία, θα ήταν δύσκολο να παραχθεί ένα από τα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα. Αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν και πολλά ακόμη να διερευνηθούν για να ικανοποιηθούν οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι στον κόσμο.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το έργο της οικογένειας Petit. Όλα τα μέλη του ζουν στο κτήμα. Αυτό τους επιτρέπει να παρατηρούν καθημερινά την εξέλιξη των ελαιόδεντρων. Είναι πολύ σημαντικό να τα παρατηρείτε και να γνωρίζετε πώς να αντιδράσετε χωρίς να χάσετε ούτε μια στιγμή.

Τα δέντρα πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως και οι πληγές που προκαλούνται από το χαλάζι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Με αυτόν τον τρόπο, έχοντας πάντα τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τα ελαιόδεντρα, στο μυαλό τους, καταφέρνουν να αποκτήσουν άφθονες συγκομιδές εξαιρετικής ποιότητας.

Η σημασία της γεωγραφικής θέσης στα καλύτερα ελαιόλαδα

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας αυτής της ιστορίας των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων οφείλεται στη γεωγραφική θέση. Σε υψόμετρο 850 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μόνο 30 χλμ από τη Μεσόγειο. Το νερό που χρησιμοποιείται για άρδευση είναι εξαιρετικό. Και, πάνω απ ‘όλα, είναι μια περιοχή όπου το θερμικό εύρος μεταξύ της ημέρας και της νύχτας είναι πολύ μεγάλο και συμβάλλει σημαντικά στη δυνατότητα συλλογής μιας από τις υψηλότερης ποιότητας ελιές στον κόσμο.

Όπως έχουμε πει προηγουμένως, χωρίς πάθος, λίγα πράγματα μπορούν να είναι επιτυχημένα. Σε αυτό το πάθος, είναι απαραίτητο να προσθέσουμε γνώσεις. Δηλαδή, η μελέτη όλων των τεχνικών που καθιστούν δυνατή την έντονη ανάπτυξη των δέντρων και των φρούτων τους.

Μερικές συμβουλές για την κατανάλωσή του

Τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο προορίζονται να καταναλωθούν ωμά. Έτσι, ο χυμός της ελιάς διατηρεί όλες τις ιδιότητές του. Ιδιότητες που είναι πολλές και ευεργετικές για την υγεία. Ωστόσο, το ελαιόλαδο τους προβλέπει επίσης όταν μαγειρεύονται, αλλά πάντα προσέχουμε να μην υπερβαίνουν ποτέ τη θερμοκρασία άνω των 180º.

Αυτό που συνιστάται είναι να χρησιμοποιείτε πάντα ελαιόλαδο από την ίδια εποχή. Για να απολαύσετε την πλήρη γεύση του και για να μην χάσετε τα οφέλη του, το λάδι πρέπει να καταναλώνεται εντός 15 ημερών από το άνοιγμα της φιάλης.

Όταν λοιπόν λέγονται και γίνονται, πάθος, μελέτη και εργασία. Τρία κλειδιά για την κατανόηση της ποιότητας αυτών των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων

Όλα γεννήθηκαν από το πάθος που πιστοποιήθηκε για τον αγροτικό κόσμο. Από τις μεγάλες περιόδους που πέρασε στο κτήμα των παππούδων του στο Bocairent. Με αυτό το πάθος και αυτό το έργο, επιτεύχθηκε η παραγωγή ενός από τα καλύτερα ελαιόλαδα.

Λίγη ιστορία για τη Masía El Altet

Η ελιά είναι ένα ισχυρό και έντονο δέντρο, ικανό να αντέξει τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, από παρατεταμένη ξηρασία έως έντονη ζέστη και κρύο. Όμως, όταν όλα λέγονται και γίνονται, εξακολουθεί να είναι ένα καλλιεργημένο είδος που απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση για να αναδείξει το καλύτερο από μόνη της και, σε μια μεγάλη επίδειξη γενναιοδωρίας, να προσφέρει τα καλύτερα φρούτα του για την επεξεργασία του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Αυτό ακριβώς κάνουν τα ελαιόδεντρα του Masía el Altet από τον δέκατο έβδομο αιώνα, από γενιά σε γενιά, έως ότου ο Jorge Petit, ο σημερινός ιδιοκτήτης τους, αποφάσισε να βάλει την πίστη του σε αυτά και να αναπτύξει την άξια τους.

Και αυτή η απόφαση δεν ήταν αποτέλεσμα τυχαίας ή ιδιοτροπίας. Μακριά από αυτό. Ήταν ένας τρόπος να επιστρέψει στις ρίζες του όταν, ακόμα παιδί, επέλεξε να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές σε ένα κτήμα της χώρας με την Aurelia, τη γιαγιά του, ενώ οι γονείς και οι αδελφοί του προτιμούσαν να δροσίζονται στα νερά της Μεσογείου .

Όταν ο Jorge θυμάται εκείνες τις στιγμές, μπορεί ακόμα να ακούσει το τραγούδι των τζικαδάδων κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σιέστας, τον ήχο του ανέμου που περνάει από τις πευκοβελόνες, τη συναυλία των γρύλων κάτω από το ασημένιο ξύπνημα των περιστεριών κατά το σπάσιμο της αυγής ή σηματοδοτώντας τον ρυθμό της πτήσης τους, και το σούρουπο με το έντονο φως των σκουληκιών.

Χωρίς καμία μεγαλύτερη προσπάθεια, μπορεί επίσης να θυμηθεί με νοσταλγία το άρωμα των μήλων και των δαμάσκηνων όταν μαζεύεται από το δέντρο και τοποθετείται στο καλάθι, ή εκείνο των καταιγίδων που αναζωογονούσαν την ατμόσφαιρα και την άρωμα με το απαράμιλλο άρωμα τους.

Υπάρχουν τόσες πολλές αναμνήσεις που ένα μέλλον πολύ μακριά τους φαινόταν ακατανόητο. Για το λόγο αυτό, ως ενήλικας, ο Jorge απέκτησε την οικογενειακή ιδιοκτησία για να εγκαταστήσει το σπίτι του εκεί με τη σύζυγό του, την Clara, και τα παιδιά τους, που ονομάστηκαν επίσης Jorge και Clara. Μόνο έτσι θα μπορούσε να συνεχίσει να αγκαλιάζει τα ερεθίσματα της παιδικής του ηλικίας και, γιατί όχι, θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει άλλα νέα μέσα από τα ελαιόδεντρα του, στα οποία έχει εμπιστευτεί, από το 2006, το έργο της παραγωγής του καλύτερου ελαιολάδου στον κόσμο. Έκτοτε, τα δέντρα, πάντα υποχρεωτικός, κατάφεραν χρόνο με το χρόνο να αποπλανήσουν τις επιτροπές των πιο διάσημων διεθνών διαγωνισμών.

Φιλοσοφία

Όταν ξεκίνησε αυτή τη νέα περιπέτεια, ο Jorge ονειρεύτηκε να παγιδεύσει σε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο την αυθεντική ουσία του ιδιαίτερου σύμπαντος του. Και γρήγορα κατάλαβε ότι, για να επιτύχει τον στόχο του, έπρεπε να διατηρήσει τις οικογενειακές παραδόσεις που είχε κληρονομήσει, αλλά και να αγκαλιάσει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία και τις αυστηρές περιβαλλοντικές πρακτικές που καθιερώθηκαν από το σύστημα της ολοκληρωμένης γεωργίας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να επιτύχει την ποιότητα στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του, στο οποίο στόχευε και να εγγυηθεί, ταυτόχρονα, τη διατήρηση του αγαπημένου του φυσικού περιβάλλοντος. Έτσι, γεννήθηκαν τέσσερα μοναδικά προϊόντα, όπως High Quality, Premium, Special Selection and High End.

Απλώνεται στα 70 εκτάρια της περιουσίας του, ο Jorge καταλόγισε περίπου 2.000 ελαιόδεντρα των γηγενών ποικιλιών Genovesa, Blanqueta και Alfafarenca. Ήταν εκεί για αιώνες, δίνοντας το καλύτερο τους, χαϊδεμένο από τον ήλιο και το μεσογειακό αεράκι. Λίγο θα μπορούσαν να φανταστούν την ιδιαίτερη φροντίδα που, με τη μορφή κλαδέματος και άλλων προσοχών, σύντομα θα λάμβαναν για να τους βοηθήσουν να εκτελέσουν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Από το 1995, και με τον ίδιο στόχο, ο Jorge πρόσθεσε άλλα 3.000 δέντρα της ποικιλίας Arbequina, 7.000 Picual και 2.000 της γηγενής ποικιλίας Changlot Real. Συνολικά 14.000 ελαιόδεντρα που σβήνουν τη δίψα τους με το νερό που λαμβάνουν από τις φυσικές πηγές που γεννήθηκαν στα γύρω βουνά. Δέντρα τα οποία, χάρη στην προνομιακή τους τοποθεσία, ζουν μακριά από ρύπους και είναι ασφαλή από επιθέσεις από παράσιτα και ασθένειες.

Ένα τόσο ωραίο mise-en-scène δεν μπορούσε να σταματήσει στο στάδιο της καλλιέργειας. Έπρεπε να συνεχιστεί με την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που αναγνωρίζεται παγκοσμίως.

Δέσμευση

Δεν φτάνουν όλες οι ελιές ταυτόχρονα στη βέλτιστη ωριμότητα. Κάποιες το κάνουν αργότερα από άλλες, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Στο Masía el Altet ξέρουνε πώς να είναι υπομονετικοί και να περιμένουνε τη σωστή στιγμή για να τα παραλάβουνε και να τα μεταφέρουνε στο ελαιοτριβείο γρήγορα χωρίς να τα καταστρέψουνε. Ένα ελαιοτριβείο που επωφελείται από την τελευταία τεχνολογία για την εξαγωγή των χυμών με όλες τις ιδιότητές τους ανέπαφες, μέσω αποκλειστικά μηχανικών διαδικασιών και σε ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες.

Έχοντας υπόψη τον ίδιο σκοπό, τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα που λαμβάνονται αποθηκεύονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές μέσα στην κλιματιζόμενη αποθήκη τους.

Ο έλεγχος θερμοκρασίας είναι σχεδόν μια εμμονή στο Masía el Altet και για αυτόν τον λόγο, μερικές από αυτές τις δεξαμενές διαθέτουν ένα επιπλέον σύστημα ψύξης, το οποίο σχεδιάστηκε από την ίδια την εταιρεία. Αυτό δεν είναι προφανές από την εξωτερική τους εμφάνιση και πρέπει κανείς να εξετάσει τη δομή του για να ανακαλύψει το μυστικό αυτής της έξυπνης συσκευής. Το περίβλημα χωρίζεται σε τρία μανίκια από ανοξείδωτο ατσάλι, διαφορετικών διαμέτρων, τα οποία εισάγονται το ένα στο άλλο. Το εσωτερικό μανίκι συγκρατεί το ελαιόλαδο, ενώ ένα πηνίο κρύου νερού διαπερνά το μεσαίο, διατηρώντας πάντα το λάδι σε σταθερή θερμοκρασία μεταξύ 13 και 15ºC. Το εξωτερικό μανίκι ενσωματώνει μονωτικό πετροβάμβακα, καθιστώντας τη δεξαμενή ισοθερμική.

Με τη θερμοκρασία υπό έλεγχο, το περιεχόμενο παραμένει αδρανές και προστατευμένο από την οξείδωση μέσω μιας διαδικασίας που αντικαθιστά τον αέρα με άζωτο.

Με αυτόν τον τρόπο, η οικογένεια Petit επιβλέπει κάθε διαδικασία που συμβάλλει στην παραγωγή ίσως του καλύτερου ελαιολάδου στον κόσμο.

Ο πρώτος μεγάλος πρεσβευτής του ο σεφ Joel Robuchon

Ο πρώτος μεγάλος πρεσβευτής του ήταν ο σεφ Joel Robuchon που το εισήγαγε στα εστιατόρια του από την πρώτη γεύση. Ο Joel Robuchon είναι ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Michelin σε ολόκληρο τον πλανήτη, με ένα απίστευτο 32. Ο Joel Robuchon πέθανε τον Αύγουστο του 2018.


Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα, τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Masía El Altet έχουν λάβει περισσότερα από 600 βραβεία.

Έχει λάβει ένα ειδικό βραβείο σε σχεδόν όλους τους διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε. Σε κάθε ήπειρο. Έφτασε επίσης στον τελικό του “Alimentos de España” πολλές φορές. Αυτό είναι ένα βραβείο που απονέμεται από το Υπουργείο Γεωργίας και είναι ένα από τα λίγα που η Masía El Altet δεν έχει ακόμη προσθέσει στη συλλογή του.

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος του Masía El Altet Olive Oil στην Κύπρο είναι η εταιρεία Cyrikk Ltd

Προμηθευτείτε το Masía El Altet Olive Oil στο Basket Of Taste

Masía El Altet High Quality Olive Oil 500ml

Μόλις έχετε στα χέρια σας ένα μπουκάλι υψηλής ποιότητας, πρώτα απ ‘όλα θα παρατηρήσετε τη μύτη, τη μυρωδιά του φρέσκου χόρτου, το γρασίδι και την άλφα που γίνονται άγρια ​​στα χωράφια της γραμματοσειράς Roja και La Σιέρα ντε Μαριόλα. Δύο προστατευόμενες περιοχές μεγάλης φυσικής ομορφιάς, με ένα μοναδικό οικοσύστημα στην Ευρώπη, σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα πάνω από τη Μεσόγειο, μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά.

Αυτή η έντονη εντύπωση συμπληρώνεται από πινελιές από πράσινη βρώμη, κριθάρι και σιτάρι, δαμάσκηνα, φύλλα συκιάς, νότες από αμύγδαλα και πράσινα αμύγδαλα, αλλά εάν συνεχίσετε, θα παρατηρήσετε ροδάκινο και μήλο και τη μυρωδιά της πράσινης ντομάτας, του τοματιά και εσπεριδοειδή.

Μόλις δοκιμάσετε αυτό το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο, θα παρατηρήσετε μια πυκνή, γλυκιά είσοδο, μια ισορροπία μεταξύ πικρών και πικάντικων νότες που θα αναμιχθούν και θα αναμιχθούν με τις ποώδεις νότες που αναφέρθηκαν προηγουμένως και που θα συνοδεύονται επίσης από τις νότες ντομάτας- τοματόσπορο, πεταλούδα και αγκινάρα μαζί με άλλους αυθόρμητους τόνους δευτερογενούς αντίληψης

Masía El Altet Olive Oil Premium 500ml

Το αγνό ελαιόλαδο Masía el Altet, σε φιάλες των 500 ml, παρασκευάζεται με 30% Changlot Real, μια εγγενή ποικιλία, ένα άλλο 30% Picual και το υπόλοιπο 40% από τις ποικιλίες Genovesa, Alfafarenca και Blanqueta, ενώ οι τελευταίες είναι επίσης εγγενείς στα βουνά του Αλικάντε.

Στο στόμα, θα παρατηρήσετε μια γλυκιά αλλά κάπως λιγότερο πυκνή είσοδο από ό, τι με την Υψηλή Ποιότητά μας. Θα απολαύσετε την αντίληψη του γρασιδιού και της μηδικής που κόβεται πρόσφατα, εκείνης του σίτου και του κριθαριού. Οι μελωδίες του συνεχίζονται με πράσινα φρούτα, αρωματικά βότανα και την έντονη γεύση της τομάτας-τομάτας. Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, σημειώστε την τελική κάπως πικάντικη γεύση λόγω της ποιότητας των πολυφαινολών σε αυτό το αγνό ελαιόλαδο.

Στη μύτη, θα παρατηρήσετε ένα φρουτώδες, μακράς διάρκειας μπουκέτο. Θα παρατηρήσετε αμέσως τη μυρωδιά του φρέσκου χόρτου, καθώς και τη μυρωδιά των φύλλων και των μίσχων της αγκινάρας. Το μπουκέτο ολοκληρώνεται με πινελιές από μήλο, λίγο εσπεριδοειδές, μπανάνες και σύκα. Θα βρείτε επίσης τα αρώματα του αντιδραστικού, του κιχωρίου, του πυραύλου, της τομάτας-ντομάτας, του άγουρου φλοιού καρυδιάς και άλλων αυθόρμητων δευτερογενών αντιλήψεων. Και είναι αυτονόητο, αρωματικά βότανα όπως θυμάρι και δεντρολίβανο.

Masía El Altet Special Selection Olive Oil 500ml

Αυτό το λάδι EVOO είναι σύνθετο, αρμονικό και ισορροπημένο και με εξαιρετική προσωπικότητα θα παρατηρήσετε από την πρώτη σταγόνα.

Στη μύτη, θα παρατηρήσετε από την πρώτη στιγμή, ένα μπουκέτο μάραθου αλλά και φρέσκου χόρτου. Υπάρχουν επίσης εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλι, λεμόνι και γκρέιπφρουτ. Σε αυτό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, θα βρείτε επίσης άλλα αρώματα, όπως αυτό του πελτέν, των συκιών, του μήλου, του ροδάκινου και του δαμάσκηνου. Όλα συμπληρώθηκαν με εκείνα των τεντωμένων πράσινων αμυγδάλων, τόσο στον φλοιό όσο και στον πρώιμο καρπό και το φυτό τομάτας και την πράσινη ντομάτα.

Στο στόμα, θα παρατηρήσετε αμέσως πυκνότητα, γλυκύτητα και ισορροπημένες πικάντικες και πικρές πινελιές σε αυτό το EVOO. Θα παρατηρήσετε επίσης τις ποώδεις νότες που περιγράφηκαν προηγουμένως και άλλες όπως τα εσπεριδοειδή, τα πλατάνια και άλλους τόνους αυθόρμητης δευτερογενούς αντίληψης.

Masía El Altet High End Olive Oil 500ml

Το High End του Masía el Altet είναι το καλύτερο ελαιόλαδο για να ζήσετε εντελώς νέες αισθήσεις. Φτιάχνεται 100% από την ποικιλία Picual. Είναι κομψό και απλό και με εξαιρετική προσωπικότητα και κατά συνέπεια, θα ενισχύσει τις γεύσεις όλων των πιάτων σας.

Αυτό που παρατηρείτε στη μύτη είναι οι μυρωδιές της άνοιξης στα φυσικά πάρκα της la Sierra de Mariola και της Font Roja, στο εσωτερικό της επαρχίας του Αλικάντε. Στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο High End του Masía el Altet, θα παρατηρήσετε τα αρώματα των λαχανικών αυτής της σεζόν, όπως πράσινα φασόλια, αλφάλφα, ντομάτα, βερίκοκο, πράσινα αμύγδαλα, νεαρό κριθάρι, μαρούλι, μούσλι, ακτινίδια, φράουλες και βελανίδια από τη δρυς Kermes.

Στο στόμα, αυτό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Masía el Altet High End είναι πολύ κομψό και απαλό και θα παρατηρήσετε αμέσως τη γεύση των αρωματικών βοτάνων και των πράσινων φρούτων. Η επιμονή του στο στόμα είναι μακροχρόνια. Θα παρατηρήσετε επίσης την ισορροπία ανάμεσα σε μια πικρή και πικάντικη γεύση, την επιμονή και την ισορροπία που οδήγησαν τους πιο έμπειρους δοκιμαστές λαδιού να το χαρακτηρίσουν ως το καλύτερο ελαιόλαδο στην κατηγορία του.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το Οινοποιείο Lagria αγκαλιάζει το χωριό Σαλαμιού της Πάφου

Ο Gordon Ramsay κυκλοφόρησε τη δική του μάρκα κρασιού

Taste and Hospitality

4 από τα πιο ευεργετικά οφέλη της κανέλας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!