Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Φτωχότερο από σήμερα Το Άγιον Όρος…

Εκοιμήθη τα ξημερώματα ο Μοναχός Γέροντας Επιφάνιος Μυλοποταμινός του Ιερού Καθίσματος του Αγίου Ευσταθίου ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 64 ετών.Γνωστός στην Οικουμένη για τις συνταγές της Μοναστηριακής Μαγειρικής και των Αγιορείτικων Κρασιών!!!

Ο γέροντας Επιφάνιος, με καταγωγή από την Νικήσιανη Καβάλας, ήταν ιδιαίτερα γνωστός κι αγαπητός όχι μόνο στο Άγιο Όρος αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Είχε αναπτύξει ιδιαίτερα την αγιορείτικη μαγειρική και ήταν ένας από τους ανθρώπους που την έκαναν ευρέως γνωστή στο κοινό μέσα από τα βιβλία. Παράλληλα, έφτιαχνε κρασί και λάδι και προωθούσε τον αγιορείτικο τρόπο ζωής.

O αγιορείτης μοναχός Επιφάνιος o Μυλοποταμινός γεννήθηκε στο Παγγαίο του Νομού Καβάλας το 1956 όπου και έζησε μέχρι που τελείωσε το λύκειο. Το 1973 πήγε στο Άγιον Όρος, ενώ από το 1990 συνέχισε στον Μυλοπόταμο Αγίου Όρους, όπου εκτός από την καλλιέργεια αμπελιών, την παραγωγή κρασιού και την επιμέλεια της αγιορείτικης κουζίνας, έγραφε και τα δικά του βιβλία με μοναστηριακές συνταγές. Ένα από αυτά, το «Μαγειρική του Αγίου Όρους», έχει μεταφραστεί στα γερμανικά, αγγλικά, ρωσικά, ρουμανικά, βουλγαρικά και ισπανικά.

Εδώ και λίγα χρόνια, ο αρχιμάγειρας της Αθωνικής Πολιτείας ήταν ενεργό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, συμμετέχοντας σε πολλούς αγώνες μαγειρικής που διεξάγονται τόσο στη Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ξεκλείδωμα Μαρτίου: Κλειδώνουν τα επόμενα 24ωρα οι χαλαρώσεις

Taste and Hospitality

Ξεκινά η τουριστική εποπτεία μέσω likes στο διαδίκτυο

Taste and Hospitality

«Λογάριασαν…χωρίς τους ξενοδόχους» οι Τούρκοι – «Απόβαση» Ρώσσων στην Κύπρο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!