Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Christmas art de la table: Πώς θα στρώσετε γιορτινά το τραπέζι σας

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν φίλοι, αγαπημένοι άνθρωποι, συγγενείς, στο σπίτι, γύρω από ένα τραπέζι. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν την μαγεία του christmas art de la table κι ας δούμε τις λεπτομέρειες για να στρώσουμε γιορτινά αλλά και με πολύ στυλ το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας! 

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε, σύμφωνα με το womannow, είναι να μην αφήσετε για την τελευταία ημέρα το στρώσιμο του τραπεζιού. Κάντε τον από την προηγουμένη, ώστε να έχετε τον χρόνο να το ευχαριστηθείτε, να το διακοσμήσετε με στολίδια, γιρλάντες και κεριά και να προμηθευτείτε ό,τι σας λείπει την επόμενη ημέρα. 

Ένα μικρό σοκολατάκι, ένα μικρό δωράκι, ένα στολίδι σε κάθε σερβίτσιο είναι μια όμορφη έκπληξη για τον κάθε καλεσμένο. 

Τοποθετήστε κεριά σε όλο το τραπέζι, όλα στο ίδιο χρώμα, γιρλάντα πράσινη κατά μήκος του τραπεζιού αντί για runner, και διακοσμήστε χριστουγεννιάτικα κάθε σερβίτσιο με μια μπάλα ή ένα διακοσμητικό. 

Τυπώστε το μενού του τραπεζιού σε κάθε σερβίτσιο, είναι μια πολύ ωραία ιδέα κι ένα θέμα συζήτησης των καλεσμένων.

Διακοσμήστε τις πετσέτες σας με χριστουγεννιάτικα δεσίματα. Κουδουνάκια, γκι, μικρές μπαλίτσες κι ο,τι άλλο εσείς θέλετε, δίνουν χριστουγεννιάτικο τόνο στο στρωμένο τραπέζι σας.

Κρεμάστε με κορδέλες, μικρά στεφανάκια στην πλάτη κάθε καρέκλας, ένα δώρο για τον κάθε καλεσμένο πάνω στο πιάτο του. Ρόδια κεραμικά που μέσα κρύβουν ευχές και σοκολατάκια είναι υπέροχη ιδέα! 

Γράψτε τα ονόματα  των καλεσμένων σας σε καρτελάκια που θα έχετε στερεώσει σε μικρές μπαλίτσες .Τοποθετήστε την κάθε μπάλα στο τραπέζι μπροστά από κάθε σερβίτσιο

Μια άλλη πολύ γλυκιά ιδέα είναι να τοποθετήσετε ως δώρο στους καλεσμένους αλλά και υπέροχο διακοσμητικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, από ένα μπισκοτένιο δεντράκι ή σπιτάκι. 

Κι αν κάνετε μπουφέ, διακοσμήστε τον εντυπωσιακά με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να κρεμάσετε ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα πάνω από τον μπουφέ, που θα ξεκινάει είτε από το φωτιστικό, είτε από ένα γαντζάκι και θα πέφτει μαζί με λαμπάκια δεξιά κι αριστερά από τον μπουφέ. Προσέξτε να σκεπάσετε τα πόδια του μπουφέ!

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Οι καλοί τρόποι δεν πρέπει να πηγαίνουν ποτέ διακοπές! Το σαβουάρ βιβρ της παραλίας

Γιατί τρώμε τόσο καιρό με λάθος τρόπο την πίτσα

Taste and Hospitality

Semifreddo – Ένα υπέροχο ιταλικό γλυκό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!