Νέα Νεα της Αγορας

Η Κυβέρνηση στέλνει τον Οδυσσέα δικαστήριο για «ανάρμοστη συμπεριφορά»

Ο κύβος ερρίφθη για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Μετά την προχθεσινή καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, τα πράγματα, εκτός απροόπτου, παίρνουν την άγουσα για το Ανώτατο Δικαστήριο, με αίτημα από την Κυβέρνηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι εδώ και μέρες τόσο στη Νομική Υπηρεσία όσο και σε διάφορα υπουργεία συγκέντρωναν υλικό το οποίο θα δείχνει «ανάρμοστη συμπεριφορά» εκ μέρους του κ. Μιχαηλίδη. Η συγκέντρωση του υλικού, που αφορά σε δηλώσεις του ίδιου, σε ανακοινώσεις του, επιστολές και κυρίως συγκρούσεις κατά καιρούς με διάφορους ανεξάρτητους θεσμούς κ.ά., γίνεται στο πλαίσιο πιθανής προσφυγής του Γενικού Εισαγγελέα στο Ανώτατο Δικαστήριο κατόπιν οδηγιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την οποία να ζητείται η παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η Κυβέρνηση ανέμενε μέχρι την υστάτη για να διαφανεί τι θα γινόταν με τον προϋπολογισμό του 2021 και στην περίπτωση που αυτός ψηφιζόταν, ίσως να έκανε δεύτερες σκέψεις για τις κινήσεις που αφορούν στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ωστόσο, οι προχθεσινές εξελίξεις με την καταψήφιση από την πλειοψηφία της Βουλής, ήταν η αφορμή να ανάψει στην ουσία το πράσινο για προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η Κυβέρνηση, όπως αναφέρει ο συνάδελφος Μιχάλης Χατζηβασίλης   θεωρεί τουλάχιστον για την εξέλιξη αυτή ως συνυπεύθυνο τον Γενικό Ελεγκτή για τη στάση που τήρησε στο θέμα με τους φακέλους για τις πολιτογραφήσεις, γι’ αυτό και οι όποιες δεύτερες σκέψεις γίνονταν έχουν παραμεριστεί. Δεν αποκλείεται και πριν την έλευση του 2020 να δούμε να καταχωρείται στο Ανώτατο Δικαστήριο αίτημα για παύση του κ. Μιχαηλίδη επί τη βάσει της «ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Ανάμεσα στο «υλικό» που έχει συλλεχθεί και αφορά στον Γ. Ελεγκτή, είναι οι δημόσιες διαφωνίες που είχε με τις Επιτρόπους Διοίκησης και Προσωπικών Δεδομένων, άλλους θεσμούς, ενώ θα γίνεται και επίκληση του Συντάγματος, ότι παραβιάζονται συγκεκριμένες πρόνοιες όσον αφορά στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του. Κατά τις πληροφορίες του «Φ», η Κυβέρνηση εγκατέλειψε την επιλογή της προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο για ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων του Γενικού Ελεγκτή, επειδή θεωρούσε ότι αυτή η διαδικασία ενείχε κινδύνους και επειδή η προθεσμία των 30 ημερών που δίδει το σχετικό άρθρο έχει εκπνεύσει.

Πάντως, τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις αλλά φαίνεται ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και όλα δείχνουν πως οι σχέσεις Κυβέρνησης και Γενικού Ελεγκτή οδηγούνται στα άκρα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ανάκληση τροφίμων: Aνιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας

Taste and Hospitality

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει το 5άστερο «Monasty Ηotel» της Marriott

Taste and Hospitality

To Yπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε επικοινωνία με Κύπριο επιβάτη (Ανάρτηση)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!