Νέα Νεα της Αγορας

Εκνευρισμός αφιχθέντων από Μ. Βρετανία – Δεν ήξεραν για καραντίνα

Αντιδράσεις και δυσανασχέτηση αφιχθέντων  από Μεγάλη Βρετανία προκάλεσε η είδηση για υποχρεωτική καραντίνα μίας βδομάδας. Στις τρεις χθεσινές αφίξεις από την Βρετανία, οι δύο ήταν μετά τις 6:00 το απόγευμα οπόταν και τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα. Οι πλείστοι επιβάτες ήταν άτομα νεαρής ηλικίας και κυρίως φοιτητές.

Αρκετοί εξ αυτών δεν είχαν ειδοποιηθεί ή δεν γνώριζαν για τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή. Συνεπώς οι ίδιοι οι αφιχθέντες αλλά και αρκετοί γονείς εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους αφού όπως λένε οι ίδιοι «πιάστηκαν εξ απροόπτου». Υπενθυμίζεται ότι τα νέα μέτρα που αφορούν ειδικά τις αφίξεις από μεγάλη Βρετανία, λήφθηκαν σε σχέση με τις εξελίξεις που αφορούν τη μετάλλαξη του ιού στην χώρα. Σημειώνεται επίσης ότι σχεδόν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες στο σύνολό τους, διαφοροποίησαν τους όρους αφίξεων από την Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία 24ωρα. Αρκετές εξ αυτών μάλιστα έχουν εφαρμόσει πλήρη αναστολή πτήσεων από και προς τη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με το economy.

Στην Κύπρο η απόφαση για κάποιο αντίστοιχο μέτρο, θα ληφθεί από κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο διευκρίνισε  μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο η κα Κουρούπη από την Hermes airport. Ωστόσο όπως είπε δεν θα ήταν ότι καλύτερο να γίνει διακοπή πτήσεων από της στιγμή που τηρούνται τα μετρά. Θα ταλαιπωρηθεί κόσμος που θα αποκλειστεί στην Βρετανία και ως εκ τούτου θα μπούμε σε διαδικασίες αντίστοιχες με αυτές που είδαμε σε προηγούμενες περιπτώσεις αναστολής πτήσεων στο πρόσφατο παρελθόν.

Σύμφωνα με το νέο  Διάταγμα,  για τους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει είτε να προβαίνουν σε μοριακή εξέταση για την ασθένεια του COVID-19 με ένδειξη αρνητική με ισχύ 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους και να παρουσιάζουν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, είτε να υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στη Δημοκρατία, το κόστος της οποίας καλύπτουν οι ίδιοι.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ανακοινώνει το πρόγραμμά για τους προορισμούς του καλοκαιριού η Cyprus Airways

Taste and Hospitality

H πρώτη Κύπρια επιχειρηματίας…και το café της Μαρικκούς που τα Λεύκαρα (Φωτός)

Χάκερ: Χακάραμε την Intercontinental για… πλάκα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!