Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Μια “Βίβλος” για τα κρασιά από τον καλύτερο σομελιέ του κόσμου

Σε αυτή την εντυπωσιακή προσθήκη στην συλλογή Ultimate του εκδοτικού οίκου Assouline, με τίτλο “The Impossible Collection of Wine”, ο καλύτερος σομελιέ στον κόσμο, Enrico Bernardo, περιγράφει ένα-ένα τα κρασιά που κατά την γνώμη του θα συνέθεταν την υπέρτατη συλλογή.

Ζυγίζοντας τις αρετές της σπανιότητας, του terroir, της γεύσης και της ιστορικότητας, η λίστα κρασιών του Bernardo, είναι μια λίστα που οποιοσδήποτε connoisseur θα μπορούσε μόνο να ονειρευτεί. Σύμφωνα με το ίδιο, για να μετατρέψει ο οινοποιός τα σταφύλια σε εμφιαλωμένη ποίηση, θα πρέπει να είναι και ένα είδος αλχημιστή. Παρά τις αλλαγές της τεχνολογίας και των γεύσεων τα τελευταία 100 χρόνια, η τέχνη της παρασκευής ενός κρασιού παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη. Ένα σπουδαίο κρασί παραμένει το προϊόν αμέτρητων παραγόντων, μεταξύ των οποίων και η πρόνοια.

Σε αυτές τις σελίδες ο Bernardo παρουσιάζει τα πιο εξαιρετικά vintage κρασιά σε όλο τον κόσμο – από την Krug Champagne του 1928 και το Penfolds Grange Bin 95 του 1951 στο Stag’s Leap Estate SLV του 1973 – και προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι στην ιστορία, μέσα από μια απίστευτη συλλογή. Αυτή η υπερμεγέθης πολυτελής έκδοση, η οποία είναι εμπλουτισμένη με πανέμορφες εικόνες, συνοδεύεται από ένα ξύλινο κουτί και είναι η απαραίτητη προσθήκη στη βιβλιοθήκη οποιουδήποτε αληθινού γνώστη του κρασιού.

 Πηγή: assouline.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Υγιεινό παγωτό μπανάνα με γεύση espresso!

Taste and Hospitality

Κάθε γουλιά μια απίστευτη διαδρομή των πιο διάσημων κοκτέιλ

Taste and Hospitality

Δοκιμάσαμε το παλαιότερο ίσως cocktail στην ιστορία…με τον Γιώργο Κακουρή

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!