Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Glenmoragie Distillery: H ιστορία πίσω από ένα ουίσκι

Η έκταση της γης στο βόρειο ορεινό σημείο στο οποίο βρίσκεται η Glenmorangie υπήρξε ο τόπος παραγωγής αλκοόλ (κυρίως παράνομη) από τον Μεσαίωνα, δημιουργώντας μια τρομερή κληρονομιά.

Το αποστακτήριο Glenmorangie που γνωρίζουμε σήμερα ήταν αρχικά ένα τοπικό ζυθοποιείο στο Tain – μια πόλη που βρίσκεται στο Highlands της Σκωτίας. Η Glenmorangie ιδρύθηκε το 1843, αν και η λειτουργία δεν ξεκίνησε μέχρι το 1849. Οι ιδρυτές ήταν οι αδελφοί John και William Mathesen που είχαν ιστορία στην παραγωγή ουίσκι. Η παραγωγή ξεκίνησε με επιτυχία, και το 1887 ιδρύθηκε η Glenmorangie Distillery Company Limited.

Το 1880, η εξαγωγή ξεκίνησε στο οινοπνευματοποιείο, το οποίο πήγε εξαιρετικά επιτυχημένα. Το 1918, το 40% του οινοπνευματοποιείου πωλήθηκε στους μεγαλύτερους πελάτες της Glenmorangie Distillery Company Limited, Macdonald και Muir, και το 60% πωλήθηκε στην Durham, μια εταιρεία εμπορίας ουίσκι.

Η παραγωγή συνεχίστηκε με επιτυχία υπό τη νέα της ιδιοκτησία, με τον Macdonald να αναλαμβάνει τελικά τον πλήρη έλεγχο του αποστακτήρίου. Το 1931, λόγω της μεγάλης πίεσης που άσκησε η παγκόσμια οικονομική κρίση και η αμερικανική πράξη απαγόρευσης στη βιομηχανία ουίσκι, το αποστακτήριο αναγκάστηκε να κλείσει. Αφού παρέμεινε κλειστό για πέντε χρόνια, το οινοπνευματοποιείο άνοιξε ξανά το 1936, με την παραγωγή να ξαναρχίζει αμέσως.

Η παραγωγή συνέχισε να εξελίσσεται και να κερδίζει οικονομικό κέρδος, και το 1980, ο αριθμός των αποστακτηρών διπλασιάστηκε σε τέσσερις για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης. Δέκα χρόνια αργότερα, ο αριθμός τους διπλασιάστηκε ξανά, αυτή τη φορά σε συνολικά οκτώ αποστακτηρών.

Το 1994, ένα κέντρο επισκεπτών άνοιξε στον ιστότοπο και κυκλοφόρησε το Glenmorangie Port Wood Finish, το οποίο σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής που απελευθερώθηκε από το οινοπνευματοποιείο. Το 1997, ένα μουσείο άνοιξε στον χώρο, αφιερωμένο στην ιστορία της Glenmorangie και της παραγωγής βύνης.

Το 2004, η οικογένεια Macdonald αποφάσισε να πουλήσει τη Glenmorangie, καθώς και τα άλλα αποστακτήρια που κατείχαν, συμπεριλαμβανομένης της Arberg που αποτελούσε την «Glenmorangie plc». Ο διαγωνισμός για την εταιρεία ήταν απολύτως τρελός, με τον Moet Hennessey να αναδύεται θριαμβευτικά. Η Moet Hennessy κυκλοφόρησε μια ολοκληρωμένη επανέκδοση της μάρκας Glenmorangie, διακόπτοντας τις εμφιάλες των 15 και 30 ετών, και επαναπροσδιορίζοντας πλήρως τα άλλα εμφιαλώματα.

Η Glenmorangie συνέχισε τη δύναμικη πορεία υπό τον Moet Hennessey που ανήκουν από κοινού στους Diageo (34%) και LVMH (Louis Vuitton), κατάφεραν να αυξήσουν την παραγωγή τους σε πραγματικά ανταγωνιστικό επίπεδο χωρίς να υπονομεύσουν την ποιότητα του single malt.

Αντιπρόσωπος των προϊόντων Glenmorangie στην Κύπρο είναι η εταιρεία  Ghalanos Distributors Ltd

Προμηθευτείτε τα προϊόντα Glenmorangie στο Basket Of Taste :

  • Glenmorangie 10 Year Old – The Original 70cl
€44.85 (with VAT)
  • Glenmorangie Lasanta 12 Year Old 70cl
€57.50 (with VAT)
  • Glenmorangie The Quinta Ruban 14 Year Old 70cl
€65.40 (with VAT)
  • Glenmorangie Nectar D’or Sauternes Cask 70cl
€69.20 (with VAT)
  • Glenmorangie Spìos Private Edition 70cl
€83.95 (with VAT)
  • Glenmorangie Allta Private Edition 70cl
€83.95 (with VAT)
  • Glenmorangie Bacalta Private Edition 70cl
€107.00 (with VAT)
  • Glenmorangie 18 Year Old Extremely Rare 70cl
€112.50 (with VAT)
  • Glenmorangie Signet 70cl
€221.50 (with VAT)
  • Glenmorangie Grand Vintage Malt 1991 70cl
€693.00 (with VAT)
  • Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989 70cl
€730.50 (with VAT)
  • Glenmorangie Grand Vintage Malt 1996 70cl
€798.00 (with VAT)

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Jack Daniel: Κυκλοφορεί νέα αλκοολούχα κοκτέιλ RTD

Taste and Hospitality

Η Ιστορία του κουταλιού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Taste and Hospitality

Η λατομική βιομηχανία της Κύπρου

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!