Νέα Νεα της Αγορας

Νεόφυτος Θρασυβούλου: «Ανοίγουν τα malls…είναι αδιανόητο τα κέντρα αναψυχής να παραμένουν κλειστά»

Μεγάλη αναστάτωση και απογοήτευση προκάλεσαν στον κλάδο των κέντρων αναψυχής, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για αναχαίτιση της πανδημίας και τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτου Θρασυβούλου.

Ο κ. Θρασυβούλου μέσω της ανακοίνωσης του καλεί τον Υπουργό Υγείας όπως επανεξετάσει άμεσα το  θέμα επαναλειτουργίας των κέντρων αναψυχής, γιατί οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται σε απόγνωση, όπως είπε. Επεσήμανε επίσης πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός των συναδέλφων τους,  έχουν στην κυριολεξία καταστραφεί και οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν τα κέντρα τους αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Τα έξοδα στις επιχειρήσεις τους “τρέχουν”σημείωσε κατά την έκφραση του, προσθέτοντας πως οι ίδιοι ως ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής δεν μπορούν να εργαστούν.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφέρθηκε στην αποπληρωμή των ενοικίων τους, στις φορολογίες των Δήμων, και στα τέλη του ρεύματος και του νερού.

Ο κ. Θρασυβούλου εκτίμησε δε, πως τα κέντρα αναψυχής μπορούν να λειτουργήσουν  ακόμη και κατά την πρώτη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας, τηρώντας πιστά  όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής..

Πρόσθεσε πως η ΟΣΙΚΑ, εισηγείται όχι μόνο τη διενέργεια rapid test του προσωπικού τους,  αλλά για ορισμένο χρονικό διάστημα και των πελατών, πριν μπουν στις επιχειρήσεις τους . Ενδεικτικά είπε, πως ο έλεγχος των rapid test θα μπορεί να οριστεί και να έχει ως ισχύ  μία εβδομάδα.  

Είπε ακόμη πως από τη στιγμή που θα επιτραπεί από τις 8 Φεβρουαρίου 2021 να επαναλειτουργήσουν τα malls είναι αδιανόητο τα κέντρα αναψυχής να παραμένουν κλειστά,  σημείωσε ο κ. Θρασυβούλου.

Κάλεσε εκ νέου τον Υπουργό Υγείας να εξετάσει εδώ και τώρα την άμεση επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής, διότι τα μέλη τους  εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους και δεν μπορούν άλλο την αναμονή αλλά και την αδιαφορία των αρμοδίων για τον κλάδο τους , κατέληξε ο κ. Θρασυβούλου.

ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Προχωρούν οι διαδικασίες για το αποχετευτικό της Πόλης Χρυσοχούς

Taste and Hospitality

Το εμείς πάνω από το εγώ

Πλάτρες: Το ανανεωμένο πρόσωπο του Kallithea INN

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!