Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Ποιος κέρδισε την προσφορά για ένα snack bar και μια καφετέρια, στην Πλατεία Ελευθερίας

Τους επόμενους μήνες θα είναι έτοιμα και στη διάθεση του κοινού ένα snack bar και μια καφετέρια, στην Πλατεία Ελευθερίας αφού έληξε ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την παραχώρηση άδειας χρήσης των χώρων εστίασης ο οποίος προκήρύχθηκε  στις 12 Οκτωβρίου 2020 από το Δήμο Λευκωσίας.

Η Theodosis Tourist Company Ltd είναι η νικήτρια πλειοδοτούσα εταιρεία που θα αναλάβει την καφετέρια και ένα snack-bar, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή του Δήμου Λευκωσίας στην Brief.

Σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες, η Theodosis Tourist Company Ltd, προσέφερε το μεγαλύτερο ενοίκιο και εφόσον πληρούσε τα κριτήρια της ανατέθηκε η σχετική ανάπτυξη.

Σχετικά με το πότε θα είναι έτοιμα η καφετέρια και το snack-bar, μας ειπώθηκε πως θα χρειαστεί ένα διάστημα 2-3 μηνών ώστε η εταιρεία να φέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό και μηχανήματα, ενώ γεγονός που καθυστερεί την υλοποίηση των έργων είναι οι καθυστερήσεις στα Λιμάνια, λόγω του κορωνοϊού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι χώροι εστίασης βρίσκονται κάτω από τη γέφυρα του έργου της Πλατείας Ελευθερίας.

Οι όροι του διαγωνισμού

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το ποσό που θα πλειοδοτούσε ο ενδιαφερόμενος οικονομικός φορέας ως μηνιαίο τέλος άδειας χρήσης (πλέον Φ.Π.Α) στην οικονομική του προσφορά, δεν θα έπρεπε να είναι χαμηλότερο του ποσού των €60,000 ετησίως(€5000 μηνιαίως) πλέον Φ.Π.Α.

Επιπρόσθετα, ο Ανάδοχος – Theodosis Tourist Company Ltd – θα καταβάλλει ποσοστό 6% επί του μηνιαίου τζίρου της επιχείρησης το συγκεκριμένο μήνα.  Η υποχρέωση καταβολής του ποσοστού  του 6% επί του μηνιαίου τζίρου θα ενεργοποιηθεί όταν ο ετήσιος τζίρος (πωλήσεις net ΦΠΑ) του Αναδόχου ανέλθει στο δεκαπλάσιο  σε ποσό του ετησίου τέλους άδειας χρήσης.

Για παράδειγμα, αν το ετήσιο τέλος άδειας χρήσης καθοριστεί στα €60,000 ετησίως, πλέον Φ.Π.Α (ήτοι €5000 μηνιαίως πλέον Φ.Π.Α), τότε ο Ανάδοχος οφείλει να ξεκινήσει να καταβάλλει ποσό 6% επί των πωλήσεών του (6 σεντ για κάθε €1 πωλήσεων) όταν ο ετήσιος τζίρος του υπερβεί το ποσό των €600.000. Η σύμβαση θα έχει διάρκεια πέντε χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη πέντε χρόνια.

Κριτήριο ανάθεσης ήταν η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά.

Ξ.Π/brief

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΑΥΓΟΡΟΥ: Έδωσαν νέα ονόματα οδών…μετά από ώριμη σκέψη (ΒΙΝΤΕΟ/ΕΙΚΟΝΕΣ)

Taste and Hospitality

Η εκστρατεία προσέλκυσης εγχώριου τουρισμού στην Πάφο αποδίδει και στα…social

Taste and Hospitality

Κύπρος: Ένα-ένα τα κέντρα διασκέδασης αναβάλλουν το αποψινό ρεβεγιόν (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!