Νέα Νεα της Αγορας

Γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Λεμεσό – Οι εστίες μετάδοσης

Δύο εικοσιτετράωρα πριν από την τρίτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση από την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Λεμεσός, στην οποία το ποσοστό θετικότητας παραμένει σε ψηλά επίπεδα, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες επαρχίες.

Χθες, από περίπου σαράντα χιλιάδες εξετάσεις, εντοπίστηκαν 272 περιστατικά, με το ποσοστό θετικότητας στην Λεμεσό να ανέρχεται στο 0,91 τοις εκατό. Στις υπόλοιπες επαρχίες το ποσοστό κυμαίνεται από 0,20 έως 0,30 τοις εκατό.

Στο SigmaLive μίλησε ο υπεύθυνος της ομάδας ιχνηλάτησης, Επιδημιολόγος Πεδίου, Βαλεντίνος Σιλβέστρος, για τους λόγους που θεωρούν ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Λεμεσό.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι σε τέσσερα σχολεία στη Λεμεσό βρέθηκαν μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων κορωνοϊού. «Εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι θετικοί στον κορωνοϊό, με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία».

Παράλληλα, τόνισε ότι μαθητές κολλάνε από εκπαιδευτικούς και μετά οι μαθητές κολλάνε τις οικογένειες τους με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξητική τάση στα κρούσματα.

Επίσης ανέφερε ότι γονείς που τα παιδιά τους έχουν συμπτώματα, λυπούνται να τους επιβάλουν στην διαδικασία του rapid τεστ με αποτέλεσμα μετά να κολλάνε οι γονείς και η ομάδα ιχνηλάτισης να ψάχνει να βρει τις εστίες μετάδοσης.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Σε λίγες μέρες ο νέος διαγωνισμός για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ελλάδα

Taste and Hospitality

Ελλάδα: Διπλή μάσκα σε κλειστούς χώρους προτείνουν οι επιδημιολόγοι

Taste and Hospitality

Ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής:«Μας τιμωρούν με το άνοιξε – κλείσε»

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!