Νέα Νεα της Αγορας

Με αστυνόμευση ανοίγει η εστίαση: «Για μετάβαση στην τουαλέτα με μάσκα»

Από τις 16 Μαρτίου, επιτρέπεται η λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων των υποστατικών εστίασης, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου και των κατευθυντήριων οδηγιών.

Η πιο πάνω απόφαση ισχύει μόνο για τις πιο κάτω κατηγορίες χώρων εστίασης:

  • Εστιατόρια
  • Κυλικεία ή/και χώρους εστίασης σχολείων, αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κτλ.
  • Καφενεία
  • Μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ
  • Πιτσαρίες
  • Καφετέριες
  • Ταβέρνες
  • Ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

Υπενθυμίζεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα. Εάν στις πιο πάνω επιχειρήσεις λειτουργούν μπαρ, απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση των πολιτών σε αυτά και η χρησιμοποιούνται μόνο για την προπαρασκευή φαγητών και ποτών από το προσωπικό του υποστατικού.

Να σημειωθεί ότι δεν θα προστεθεί νέα κατηγορία στον κατάλογο των SMS, αλλά όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε χώρους εστίασης… για εύλογο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στον αριθμό 2.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση εξέφρασε ικανοποίηση για τις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες όπως είπε αδικούν μερίδα των επιχειρηματιών που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Ο κύριος Θρασυβούλου ζήτησε από τους επιχειρηματίες τα υποστατικά των οποίων δεν θα ανεβάσουν “ρολά” με βάση τις χαλαρώσεις να κάνουν υπομονή για περίοδο δύο εβδομάδων, καθώς το μέτρο για τους εξωτερικούς χώρους είναι προσωρινό.

“Ελπίζουμε να γίνει ένα καλό ξεκίνημα για να μπορέσει ο κόσμος να κυκλοφορήσει, ελπίζουμε σιγά-σιγά να μπουν και οι επιχειρηματίες στη δραστηριότητα τους γιατί αυτή είναι πρόβα τζενεράλε, και για το άνοιγμα των υπόλοιπων επιχειρήσεων και για το άνοιγμα του τουρισμού.”

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Χώρων Αναψυχής επισήμανε ότι το σημαντικότερο μήνυμα που πρέπει να σταλεί τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό είναι ότι η Κύπρος μπαίνει ξανά σε “λειτουργία” ώστε να κινητοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι τουρίστες.

“Το επόμενο βήμα που διεκδικούμε και υπάρχει στο τραπέζι είναι ότι εάν δεν υπάρξουν προβλήματα από τη δική μας δραστηριότητα, υπάρχει συμμόρφωση και τήρηση των μέτρων, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι από την 1η Απριλίου θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.”

Ο κύριος Θρασυβούλου είπε ότι τα κέντρα εστίασης που θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Τρίτη θα κλείνουν στις δέκα και τριάντα το βράδυ, ωστόσο το προσωπικό θα έχει τη δυνατότητα να παραμένει για εργασίες καθαριότητας και προετοιμασίας.

“Το πρωτόκολλο έχει συμφωνηθεί, θα αναμένουμε να δούμε εάν υπάρχει διαφοροποίηση, είναι αυστηρό και ενημερωτικό για τους επιχειρηματίες για τους ελέγχους από Υφυπουργείο Τουρισμού και Αστυνομία, για να μην υπάρχουν άδικες καταγγελίες. Η μετακίνηση του πελάτη, θα φορεί τη μάσκα του για να πάει τουαλέτα ή αλλού και δική μας ευθύνη είναι η σήμανση.”

Μάσκα όταν…

Αν πίνεις καφέ σε καφετέρια, ή τρως σε εστιατόριο, δεν χρειάζεσαι μάσκα. Κατά την είσοδο ή έξοδο από χώρο εστίασης ή όταν μεταβείς στην τουαλέτα ή στο ταμείο, χρειάζεσαι.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Στο Προεδρικό οι επιδημιολόγοι-Έχουν “θέμα” με τους τουρίστες από Βρετανία

Taste and Hospitality

Περδίος: Προσελκύει τουρίστες από Σαουδική Αραβία μέσω Μπαχρέιν

Taste and Hospitality

«Sake Viva!»: Η Ιαπωνία ψάχνει τρόπους να τονώσει την κατανάλωση αλκοόλ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!