Γεύσεις Ποτά

Όλα…για ένα Magnum

Είναι γνωστό ότι οι οινόφιλοι και συλλέκτες επιλέγουν φιάλες κρασιού Μagnum, χωρητικότητας δηλαδή 1500ml. Ας δούμε για ποιους λόγους το κάνουν αυτό.

Ξεκινώντας από τα προφανή, μια φιάλη Magnum πάντα κλέβει την παράσταση στο τραπέζι, εντυπωσιάζει τους καλεσμένους και παράλληλα καλύπτει τις ανάγκες μιας μεγαλύτερης παρέας, προσφέροντας διπλή ποσότητα κρασιού.

Σημαντικά όμως είναι επίσης τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός Magnum. Το κρασί μέσα στη φιάλη εξελίσσεται πιο αργά, χάρη στην πολύ μικρή ποσότητα οξυγόνου που διαπερνά τον φελλό. Στις μεγάλες φιάλες η ποσότητα του κρασιού που έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο είναι πολύ μικρότερη συγκριτικά με εκείνη στις κλασικές φιάλες. Η ωρίμανση λοιπόν του κρασιού σε μια φιάλη Magnum είναι πολύ πιο ήπια και ο κίνδυνος οξείδωσης περιορίζεται σημαντικά. Έτσι, τα κρασιά Magnum παρουσιάζουν καλύτερα χαρακτηριστικά παλαίωσης, όπως επίσης μεγαλύτερη κομψότητα και πολυπλοκότητα.

Οι οινοποιοί επίσης επιλέγουν να εμφιαλώσουν σε Magnum τις πιο premium ετικέτες τους, αυτές που έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν εξαιρετικές αποδόσεις με το πέρασμα του χρόνου.

Είτε θέλετε να επενδύσετε σε ένα κρασί που θα παλαιώσετε για κάποια χρόνια στο κελάρι σας, είτε να προσφέρετε ένα ξεχωριστό δώρο σε αγαπημένους που εκτιμούν το καλό κρασί, μια φιάλη Magnum θα σας δικαιώσει.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ροζέ βότκα με κρασί,το νέο trend

National Tequila Day 24 Ιουλίου: Ιστορία και παραγωγή

Taste and Hospitality

Κρύα βράδια, ζεστά ποτά: 4 συνταγές

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!