Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Οι πιο ευφάνταστοι τρόποι για να απολαύσεις το μπέικον

Σου δίνω 10 δευτερόλεπτα για να μου βρεις τρία πράγματα που είναι σημαντικότερα από το μπέικον σε αυτή τη ζωή. Ωραία, χαίρομαι που συμφωνούμε.

Όλα γίνονται πιο νόστιμα όταν τοποθετήσεις επάνω τους μπέικον, όλοι το ξέρουν αυτό. Και αν για το πρωινό σου, το burger ή την πίτσα, λίγο- πολύ γνώριζες πως ταιριάζουν με αυτό, τι θα έλεγες για cocktails, μαρμελάδες και μπισκότα; Ορίστε μερικές χρήσεις και συνδυασμοί του μπέικον που ούτε καν είχες φανταστεί.

Σε μπισκότα

Σου αρέσουν τα κλασικά cookies; Σου αρέσει και το μπέικον; Δεν βλέπω κανέναν λόγο λοιπόν για να μην τα συνδυάσεις. Η αντίθεση αλμυρού-γλυκού θα κάνει δουλίτσα και θα αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στη γευστική σου παλέτα.

Σε pancakes

Kαλό το σιρόπι σφενδάμου, αλλά φαντάζομαι ξέρεις τι είναι ακόμη καλύτερο. Όχι μόνο είναι διασκεδαστικό ένα πρωινό με pancakes και μπέικον αλλά και ένα δυνατό γεύμα πριν ριχτείς στο χάος της καθημερινότητας.

Σε ορεκτικά- μπουκίτσες

Kάνεις πάρτι στο σπίτι και δε θέλεις να μαγειρέψεις. Οτιδήποτε κι αν σερβίρεις σαν snack θα γίνει πολύ πιο γοητευτικό αν το τυλίξεις με -τι άλλο;- μπέικον.

Σε μαρμελάδα

Ενδεχομένως έχεις συναντήσει την μαρμελάδα- μπέικον σε κάποιο burgerάδικο. Μια μαρμελάδα διαφορετική, ιδιαίτερη αν θέλεις όπως θα σχολίαζε κάποιος μετριοπαθής φίλος του φαγητού. Όχι εμείς όμως. Η μαρμελάδα μπέικον γ@μεί και είναι πολύ πιο εύκολη για να την φτιάξεις από όσο φαντάζεσαι. Αρκούν σκόρδο, κρεμμύδι, Tabasko, καφές, μηλόξυδο, σιρόπι σφενδάμου, νερό και μαύρο πιπέρι.

Σε ποπ κορν

Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να δεις ταινία στο σπίτι, φτιάχνοντας ποπ κορν για να έχεις και μια ψευδαίσθηση multiplex, μην συμβιβαστείς μόνο με το βούτυρο.

Σε cocktails

Eνδεχομένως δεν το γνωρίζεις αλλά το μπέικον ταιριάζει τρομερά με την βότκα. Αν δοκιμάσεις να το ενσωματώσεις σε Bloody Mary θα με θυμηθείς.

Του Μπάμπη Δούκα

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πως να επιλέγετε πάντα το καλύτερο κρασί

Taste and Hospitality

CyChefs : Πασχαλινή μαγειρίτσα

Taste and Hospitality

Αρνάκι μαριναρισμένο και σιγομαγειρεμένο επάνω σε κληματόβεργες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!