Νέα Νεα της Αγορας

Αποτρεπτικός παράγοντας οι αποφάσεις για τουρίστες στην Κύπρο

Tα πρώτα, αργά και σταθερά βήματα, έκανε από χθες η Κύπρος, ανοίγοντας τα σύνορά της για εμβολιασθέντες τουρίστες, προκειμένου να έρθουν στο νησί, με τους πρώτους που φτάνουν να κατέχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Από την πλευρά του το Υπουργείο Υγείας, ξεκαθαρίζει ότι οι τουρίστες που φθάνουν στην Κύπρο, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα διατάγματα που βρίσκονται σε ισχύ. Μάλιστα, πρέπει να αποστέλλουν sms στο 8998 για κατ΄εξαίρεση μετακίνηση και να τηρούν τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία βρίσκεται σε ισχύ από τις 11 το βράδυ μέχρι και τις 5 το πρωί. 

Αισιοδοξία Περδίου 

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό στην χώρα μας με το άνοιγμα των αεροδρομίων, τις πρώτες πτήσεις από Ισραήλ και το σημαντικό ενδιαφέρον των Ρώσων, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, οποίος υπογράμμισε παράλληλα τη σημασία της επιλογής του λιμανιού Λεμεσού, ως βάση για κρουαζιέρες της Royal Caribbean.

«Είναι μια ευκαιρία για την Κύπρο να τοποθετηθεί ξανά στον τουριστικό χάρτη. Μια ευκαιρία για την χώρα μας να δείξει σε όλη την υφήλιο και ιδιαίτερα στις αγορές μας και στην Ευρώπη πως, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα,  έχουμε αντιληφθεί τις αντιξοότητες, και έχουμε πολεμήσει για να μπορούμε να ενημερώνουμε όλους όσοι θέλουν να επισκεφθούν το νησί μας και να ζήσουν το τι εστί Κύπρος, ότι μπορούν από σήμερα να έρθουν, χωρίς καραντίνα, χωρίς προβλήματα, αλλά με τα τεστ τους φυσικά» είπε. 

Ο κ. Πέρδιος απαντώντας για τις ενδείξεις υπάρχουν για την άφιξη τουριστών στο νησί, ανέφερε πως «αριθμητικά είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις γιατί, ενώ εμείς έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε για να είμαστε έτοιμοι και να θεωρούμαστε ανοικτοί, πολύ λίγα εξαρτώνται από εμάς, διότι υπάρχουν ταξιδιωτικές οδηγίες που απαγορεύουν ταξίδια από χώρες του εξωτερικού. Πιστεύω αυτό θα μεταβάλλεται συνεχώς τις ερχόμενες εβδομάδες, όχι μόνο λόγω της κατάστασης στο εξωτερικό αλλά θα εξαρτηθεί και από τη δική μας επιδημιολογική εικόνα», ανέφερε και υπέδειξε πως «το δεδομένο είναι ότι ξεκινούν σήμερα οι πρώτες πτήσεις από το Ισραήλ και είναι η πρώτη αγορά η οποία, θεωρώ ότι, ξεκινά δειλά-δειλά για εμάς».

O Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Χάρης Χαραλάμπους, δήλωσε στον Άλφα, την άμεση κατάργηση των περιορισμών, για να αρχίσει η απρόσκοπτη κάθοδος τουριστών.

“Δεν είναι λογικό να γίνονται τεράστιες προσπάθειες απο τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, να γίνονται διακρατικές συμφωνίες απο την μια και από την άλλη να έχουμε αυτούς τους περιορισμούς. Στις αποφάσεις μας πρέπει να υπάρχει ένας συγχρονισμός.”

Ο κύριος Χαραλάμπους διευκρίνισε ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που να συνιστούν διάκριση μεταξύ Κυπρίων και ξένων, ωστόσο υπέδειξε ότι οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να μπουν σε οποιαδήποτε πτήση για να έρθουν στην Κύπρο χωρίς τεστ

“Και ακριβώς το αντίθετο, όπου η διάκριση είναι εναντίον των Κυπρίων αυτή τη στιγμή που δεν μπορούν να πάνε σε ξενοδοχείο. Άρα υπάρχουν αποφάσεις με διακρίσεις, είτε από την μια είτε από την άλλη πλευρά.”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων επισήμανε ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις είναι δύσκολο ακόμη και να επεξηγηθούν και να  αναφερθούν στους συνεργάτες του κλάδου στο εξωτερικό.

“Ένας τουρίστας όταν βγει έξω, δεν έχει ούτε γνωστούς ούτε φίλους, ούτε θα κάνει 4-5 συναντήσεις την ημέρα. Είναι πολύ διαφορετικό το επίπεδο επικινδυνότητας για εμένα και διαφορετικό για έναν τουρίστα. Τι στενή επαφή να κάνει ένας τουρίστας.”

Ο Σύνδεσμος έχει υποβάλει και γραπτώς τα αιτήματα στο Υπουργείο Υγείας και αναμένει απαντήσεις στις πρακτικά ανεφάρμοστες αποφάσεις και στις αποφάσεις που προκαλούν αχρείαστο κόστος.

“Βάζουν το δεύτερο τεστ να είναι PCR test και αυτό δημιουργεί επιπρόσθετο κόστος και καθυστερήσεις.”

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γιατί σπάμε ρόδι την Πρωτοχρονιά

Taste and Hospitality

Mερικά πράγματα δεν έχουν «Taste» και δεν είναι «hospitality»

Το Στρατηγικό Σώμα των Ευρωπαίων Ζυθοποιών γιορτάζει την μπύρα στην Κύπρο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!