Νέα Νεα της Αγορας

Πάμε ΜΟΝΟ για χαλαρώσεις υπό τη μορφή bonus εν όψει Πάσχα

Ο αυξημένος αριθμός νοσηλειών και τα κρούσματα βρίσκονται στη ζυγαριά των μελών της επιστημονικής ομάδας, που κατά την χθεσινή τους τηλεδιάσκεψη συζήτησαν και το ενδεχόμενο περιορισμένων χαλαρώσεων την περίοδο του Πάσχα. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πάντως ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου δεν επιτρέπει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

Όπως ανέφερε πριν από την τηλεδιάσκεψη στη Cyprus Times ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης οι όποιες ενδεχόμενος χαλαρώσεις πιθανόν να αφορούν τον εκκλησιασμό ή και το κέρφιου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Δρ. Καραγιάννης σημειώνει ότι είναι νωρίς ακόμα για να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για ενδεχόμενες χαλαρώσεις στο επόμενο διάστημα και πιο συγκεκριμένα τις μέρες του Πάσχα που πλησιάζουν. Με δεδομένο ωστόσο ότι η εικόνα θα παραμείνει σε ελεγχόμενα επίπεδα και η εικόνα στα νοσηλευτήρια δεν θα επιδεινωθεί, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκύψουν κάποιες διαφοροποιήσεις-bonus για το Πάσχα, όπως για παράδειγμα ο εκκλησιασμός ή το κέρφιου. «Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούσε υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στο πρωτόκολλο», σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι χαλαρώσεις υπό τη μορφή bonus είχαν δοθεί στους πολίτες και τις μέρες των εορτών των Χριστουγέννων, οι οποίες αφορούσαν παράταση του κέρφιου, συναθροίσεις σε σπίτια και εκκλησιασμούς.

Για περεταίρω αποφάσεις ο Δρ. Καραγιάννης υπογραμμίζει ότι «θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε την πορεία της πανδημίας το επόμενο διάστημα σε συνάρτηση με το πως προχωρά το εμβολιαστικό πλάνο», επαναλαμβάνοντας πως τη δεδομένη στιγμή είναι μεγάλο ρίσκο οποιαδήποτε διαφοροποίηση.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Airbnb: Ποιες ανατροπές – Πίνακας με τιμές για τη σεζόν

Taste and Hospitality

Είναι για να τρελαίνεσαι! – Χρεώνουν €5 για κάθε σελίδα λογαριασμού που εκτυπώνουν σε συνταξιούχους

Taste and Hospitality

Πέραν των 100 ξενοδοχείων υπέρ των κινητών μονάδων εμβολιασμού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!