Νέα Νεα της Αγορας

Ναι στο κολύμπι από τον Υπ.Υγείας…Όχι στο στέγνωμα του μαγιό!

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έλαβε η Cyprus Times από το Υπουργείο Υγείας, το κολύμπι εμπίπτει στην κατηγορία της φυσικής άσκησης και οι πολίτες που επιθυμούν να σπεύσουν σε κάποια παραλία μπορούν να το πράξουν, τηρώντας βεβαίως τα μέτρα, που είναι εν ολίγοις όσα ίσχυαν και στο προηγούμενο lockdown.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες που διαμένουν σε Επαρχία που δεν είναι παραλιακή –όπως η Λευκωσία- μπορούν να αποστείλουν SMS στον αριθμό 6, και να πάνε για κολύμπι σε άλλη επαρχία με θάλασσα, για εύλογο χρονικό διάστημα (3 ωρών). Με το ίδιο τρόπο μπορούν να πάνε για κολύμπι και οι πολίτες που διαμένουν στις Επαρχίες Λεμεσού, Πάφου, Λάρνακας, Αμμοχώστου, ωστόσο δεν δικαιούνται να πάνε σε παραλία άλλης Επαρχίας, όπως ισχύει για τους κάτοικους Λευκωσίας.

Σε ό,τι αφορά τον επιτρεπόμενο αριθμό προσώπων, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, δύναται να πάνε μαζί για κολύμπι μέχρι δύο ενήλικες συν τα ανήλικα τέκνα τους.

Ξεκαθαρίζεται δε, πως απαγορεύεται η παραμονή και/ή ξεκούραση στο χώρο της παραλίας, πριν και μετά την κολύμβηση, πλην για σκοπούς πρόσβασης στη θάλασσα. Συνεπώς, οι πολίτες επιτρέπεται να κολυμπήσουν σε κάποια παραλία αλλά όχι να κάνουν ηλιοθεραπεία ή να κάτσουν στη στεριά για να ξεκουραστούν.

Μολύνσεις και δερματικές παθήσεις

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το να εξακολουθούμε να φοράμε το βρεγμένο μαγιό για αρκετές ώρες μετά την τελευταία βουτιά στο νερό. Και αν καθόμαστε όλο αυτό το διάστημα στον ήλιο (κάτι που ούτως ή άλλως πρέπει να αποφεύγουμε) και το μαγιό στεγνώσει γρήγορα, τότε ο κίνδυνος περιορίζεται.

Πολλές φορές, ωστόσο, άντρες και γυναίκες μένουν για ώρες φορώντας το βρεγμένο μαγιό εγκυμονεί ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μόλυνση στην ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών οργάνων, κάτι που είναι ακόμα πιο επικίνδυνο για τις γυναίκες.

Βακτήρια και άλλοι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται με φυσικό τρόπο υπό συνθήκες υγρασίας, όπως αυτές που δημιουργεί το νωπό μαγιό. Η ανατομία των ανδρών τους προστατεύει περισσότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχουν και αυτοί πρόβλημα κάποιας δερματικής πάθησης.

Στις γυναίκες, το όξινο περιβάλλον που δημιουργεί με φυσικό τρόπο ο οργανισμός στην περιοχή του αιδοίου το προστατεύει από την παρουσία βακτηρίων. Η ευαίσθητη αυτή ισορροπία στο pH της περιοχής (όξινο) μπορεί να διαταραχθεί κατά τις ημέρες της περιόδου ή αν η γυναίκα παίρνει αντισυλληπτικά χάπια ή κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή.

Την ίδια στιγμή, η επιπλέον υγρασία στην περιοχή από το νωπό μαγιό ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Είναι ο ίδιος λόγος που δεν πρέπει να μένει κανείς με νωπά εσώρουχα μετά από σωματική άσκηση ή/και εφίδρωση.

Σας ευχαριστούμε δεν θα “πάρουμε”

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Lordos Hotels: Διορισμός νέων μελών στο ΔΣ & ανασύνθεση Επιτροπών

Taste and Hospitality

Πεπόνι vs καρπούζι: Η μεγάλη μάχη του καλοκαιριού

Taste and Hospitality

Κυπριακά Χριστούγεννα ’21 – Αρχίζουν τα «κάλαντα» με μέτρα…και ένα χάπι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!