Νέα Νεα της Αγορας

Δίνει υποτροφία ο Δήμος Αραδίππου για διδακτορικό στο ΤΕΠΑΚ

 Ο Δήμος Αραδίππου εξήγγειλε υποτροφία, για διδακτορική διατριβή στο ΤΕΠΑΚ, με αντικείμενο τη ψηφιοποίηση του ιστορικού Αρχείου του Δήμου Αραδίππου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αραδίππου αναφέρεται ότι «μετά από την πρόσφατη υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας  μεταξύ  του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου και του Δήμου, έχει δρομολογηθεί μια σειρά από δράσεις με στόχο την καλλιέργεια των σχέσεων  των δύο μερών και την προώθηση μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας».

«Υπό αυτό το πρίσμα – και στο πλαίσιο ψηφιοποίησης του ιστορικού του Αρχείου και της μνήμης της Αραδίππου – ο Δήμος προκηρύσσει υποτροφία για διδακτορική διατριβή στον Τομέα της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με την αντίστοιχη Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στο συγκεκριμένο τομέα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ)», προστίθεται.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κύριο αντικείμενο της υποτροφίας αποτελεί η ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση, αρχειοθέτηση, προστασία και επιστημονική προβολής της Ιστορίας και Μνήμης της Αραδίππου. Με την υλοποίηση της δράσης αυτής ο Δήμος Αραδίππου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσδιορίζουν  με σαφήνεια τους κοινούς τους στόχους και δεσμεύονται για την περαιτέρω διεύρυνση της επιστημονικής, εκπαιδευτικής και άλλης συνεργασίας μεταξύ τους».

 Απαραίτητα προσόντα για τους υποψηφίους είναι «να έχουν πτυχίο στην Ιστορία, Φιλολογία, Αρχαιολογία, Μουσειολογία, Βιβλιοθηκονoμία, Πληροφορική και γενικά τις Κοινωνικές Επιστήμες. Επίσης να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ μεταπτυχιακός τίτλος στις κοινωνικές επιστήμες θεωρείται ως  επιπρόσθετο προσόν καθώς επίσης και πολύ καλές γνώσεις στις εφαρμογές πληροφορικής, στην αρχαιολογική επιστήμη, ή στην πολιτισμική πληροφορική, ή /και σε συναφές αντικείμενο».

 Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν στο [email protected] μέχρι τις δύο το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου 2021.  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στον Δρ. Ματθαίο Αλαμπρίτη, Δημοτικό Γραμματέα του Δήμου Αραδίππου, στο τηλέφωνο 24-524606 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]. Επίσης στον Δρ Μαρίνο Ιωαννίδη, Έδρα ΟΥΝΕΣΚΟ, ΤΕΠΑΚ, στο τηλέφωνο 25-002020 και email: [email protected].

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πεδίο μάχης η περιοχή Μιτσερού – Συνέλαβαν δύο κοινοτάρχες

Taste and Hospitality

Πρώτιστη ανάγκη, να ξεφύγουμε από «τον βραχνά» του COVID-19

Taste and Hospitality

«Σώζει» την χώρα ο Έρντογαν παίζοντας Μonopoly – Τύπωσε 56δις λίρες και κάνει παζάρια

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!