Νέα Νεα της Αγορας

Μεγάλη Βρετανία-Ρωσία τα μεγάλα στοιχήματα για τον τουρισμό

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε σημαντικές ζημιές στον τομέα του τουρισμού, με τις χώρες να ευελπιστούν ότι φέτος θα είναι μια καλύτερη σεζόν δεδομένου ότι η διασπορά του ιού παρουσιάζει ύφεση ύφεση και ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί σε αρκετές χώρες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Βρετανική και Ρωσική αγορά θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές για την φετινή πορεία του τουρισμού στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Βασίλη Σταματάρη.

«Υπάρχει ενδιαφέρον και έχουμε καλά σημάδια μέχρι στιγμής, στόχος από την αρχή να ξεπεράσουμε το 40-50% του έτους 2019 και για αυτό το δουλεύουμε εντατικά μέχρι και την τελευταία ημέρα» τονίζει.

Με το βλέμμα στο «πράσινο» Μεγάλης Βρετανίας… Εν αναμονή και Ρώσσων τουριστών

Εν αναμονή βρίσκεται η χώρα μας για τη νέα κατηγοριοποίηση χωρών με το βλέμμα να είναι στραμμένο κυρίως στην Μεγάλη Βρετανία. Αυτή την στιγμή η Κύπρος βρίσκεται στο πορτοκαλί, ενώ οι επόμενες αξιολογήσεις αναμένονται στις 7 και 28 Ιουνίου, ευελπιστώντας ότι η Κύπρος θα «πρασινίσει» και θα ανοίξει ο δρόμος για μαζική κάθοδο Βρετανών στη χώρα μας.

«Υπάρχει ζήτηση για την Κύπρο η οποία βρίσκεται ψηλά στις λίστες των τουριστών και υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον, όμως το μεμονωμένο ενδιαφέρον είναι πολύ πιο δύσκολο να δημιουργήσει μεγάλους αριθμούς αφίξεων» ξεκαθαρίζει ο κ. Σταματάρης.

«Σίγουρα μετά την 1η Ιουλίου και το πράσινο διαβατήριο, έχει μεγάλο ρόλο να διαδραματίσει η διευκόλυνση για να μπορεί ο ταξιδιώτης να διακινείται πιο εύκολα».

Εξαιρετικής σημασίας είναι και οι τουρίστες από την Ρωσία με την χώρα μας να αναμένει ναυλωμένες πτήσεις από Μόσχα οι οποίες θεωρείται ότι θα δώσουν σημαντική τονωτική ένεση. Πάντως παρά τις ακυρώσεις που υπήρξαν λόγω της έκρυθμης κατάστασης τις προηγούμενες ημέρες στο Ισραήλ, εκφράζεται αισιοδοξία ότι σιγά σιγά και από εκεί θα έχουμε ανάπτυξη της ροής τουριστών προς τη Κύπρο.

Τέλος, για επαφές που αφορούν την επανεκκίνηση του τουρισμού στο Λονδίνο βρίσκεται ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να βρεθεί και στην Μόσχα για σειρά συναντήσεων.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

1400 εταιρίες στην Κύπρο “θύματα” της Πανδημίας

Taste and Hospitality

«Έν οἶδα ὅτι οὐδέν οἶδα»: Αυτά τα Κυπριόπουλα…το μέλλον αυτής της Ανεξάρτητης χώρας

ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ: Βαρβάρα, Ηλίας, Κύρος, Έλενα και Ζωή, το Χειμώνα (ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!