Νέα Νεα της Αγορας

Τα ενοίκια κλείνουν τα κέντρα αναψυχής – Δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων «σπρώχνουν» τα κέντρα διασκέδασης σε κλείσιμο, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνο Λεβεντή, που μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Insider στον Active.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη οι ιδιοκτήτες ακινήτων, εκτός ελάχιστων περιπτώσεων, δεν βοηθάνε τα κέντρα αναψυχής, όσον αφορά τον διακανονισμό των ενοικίων, με αποτέλεσμα οικογενειακές επιχειρήσεις που κτίστηκαν με κόπο πριν την Πανδημία, να αναγκάζονται να κατεβάσουν ρολά, λόγω της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα.

Ο κ. Λεβέντης θεωρεί πως η επιβίωση των κέντρων αναψυχής περνά από την συνεργασία μεταξύ των ιδιοκτήτων ακινήτων, της κυβέρνηση και των ενοικιαστών. Αυτό δεν επιτεύχθηκε καθώς οι πρώτοι δεν ακολουθούν την γραμμή αυτή. Το «κλειδί» για αλλαγή της κατάστασης σύμφωνα με τον Φάνο Λεβέντη το κράτα η κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε νομοθέτημα που θα ρυθμίζει την σχέση ενοικιαστή και ιδιοκτήτη, μέχρι την επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ σύμφωνα με το insider έθιξε ακόμη ένα σημαντικό θέμα που ταλανίζει τον κλάδο και δεν είναι άλλο από την έλλειψη εργατικού προσωπικού. Ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως αρκετοί ξένοι που δούλευαν στον κλάδο αποχώρησαν από την χώρα μας καθώς τα σχέδια της κυβέρνησης δεν εγγυόνταν την επιβίωση τους, ενώ άλλοι βρήκαν δουλειά σε διαφορετικούς τομείς. Ως λύση του προβλήματος πρόταξε την εργοδότηση υπηκόων από τρίτες χώρες κάτω από προϋποθέσεις.

Τέλος ο κ. Λεβέντης τόνισε πως αναμένουν εντός της ημέρας την άδεια από το Υπουργείο Υγείας, που θα επιτρέπει στους θαμώνες των Κέντρων Αναψυχής να είναι όρθιοι, αλλά και να χορεύουν, κάτι που έχει επιτραπεί στα κέντρα διασκέδασης.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μέσα σ’ αυτή την «παράνοια» ο Νίκος έδωσε το ΟΚ για ομάδα ανθρώπων χωρίς sms

Τα σκούτερ «πάνε» στην Βουλή – Με άδεια οι κατόχοι

Taste and Hospitality

Καλεί σε διάλογο τους απεργούντες στο λιμάνι Λεμεσού το Υπουργείο Εργασίας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!