Νέα Νεα της Αγορας

Κρήτου Τέρρα: «Αν το εισιτήριο νομίζουν ότι είναι ακριβό, τότε να μην έρθουν, δεν τους θέλουμε»

Όποιοι θεωρούν πως το εισιτήριο €2 για κάθε αυτοκίνητο και €1 για κάθε ένα από τα άτομα που επιβαίνουν σε αυτό που επιβλήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κρήτου Τέρρα για όσους επισκέπτονται τους καταρράκτες της περιοχής, τότε καλύτερα να μην πηγαίνουν καθόλου, δήλωσε στον «Φ» ο κοινοτάρχης Δέρβης Χαραλάμπους κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

«Ξεκινούν από την Αγία Νάπα ή από τη Ρουμανία και έρχονται στην Κρήτου Τέρρα και δεν σκέφτονται τα έξοδα που κάνουν και θα σκεφτούν το €1 είσοδο», διερωτήθηκε, για να προσθέσει: «Να πληρώνω ένα σωρό σκύβαλα βρομιά και δυσωδία και να φεύγουν χωρίς κέρδος;».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κοινοτάρχης ανέφερε ότι το εισιτήριο επιβλήθηκε με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου από την 1η Ιουνίου και οι αντιδράσεις ήταν περιορισμένες. Ειδικά για φέτος αποφασίσαμε ως συμβούλιο να επιβάλουμε εισιτήριο ώστε να καλύψουμε τα έξοδα που προκύπτουν, ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν έξοδα συντηρήσεως, έξοδα για κατασκευή δρόμων και γεφυριών ώστε να διευκολυνθούν οι επισκέπτες στην πρόσβαση τους προς τους καταρράκτες. «Τα έξοδα αυτά δεν μπορούν να καλύψουν οι 40 γέροι της κοινότητας και δεν μπορώ να τους φορολογήσω για να διευκολυνθούν επισκέπτες», πρόσθεσε.

«Επιβάλαμε υποχρεωτικά εισιτήριο και πέραν των άλλων, θέλουμε να υλοποιήσουμε έργα και για την ασφάλεια των ιδίων των επισκεπτών. Αν νομίζουν οι επισκέπτες ότι το €1 είναι ακριβό εισιτήριο, τότε να μην έρθουν διότι δεν τους θέλουμε», είπε. Σε παρατήρηση ότι επεβλήθη και τέλος €2 ανά αυτοκίνητο, ανέφερε ότι τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν χώρο στάθμευσης τον οποίο νοίκιασε η κοινότητα από την εκκλησία. Διερωτήθηκε δε, ποιος θα πληρώσει τα έξοδα διαμόρφωσης του, περιλαμβανομένων αποχωρητηρίων, περιπτέρου, μεταφοράς νερού και ηλεκτρικού που θα ανέλθουν σε περίπου €350.000.

Αναφερόμενος στους επισκέπτες, διερωτήθηκε επίσης: Να έρχονται εδώ να σταθμεύουν, να πηγαίνουν στους καταρράκτες και να φεύγουν; Ερωτηθείς για τον αριθμό των επισκεπτών, ο κοινοτάρχης ανέφερε ότι ένα συνηθισμένο καλοκαίρι (χωρίς την πανδημία) εκτιμάται ότι κυμαίνονται μεταξύ 40.000 – 50.000.

Όταν τον ρωτήσαμε κατά πόσον θα επανεξεταστεί το ύψος του εισιτηρίου αν συνεχιστούν οι αντιδράσεις, απάντησε: Αν δεν έρχονται επισκέπτες θα κλείσω εντελώς τους καταρράκτες. Διευκρίνισε, επίσης, ότι οι μαθητές και οι ανάπηροι δεν πληρώνουν εισιτήριο. 

Το σημείο όπου βρίσκονται οι καταρράκτες έχει υψόμετρο 570 μέτρα και οι καταρράκτες έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια και θεωρούνται ιδανικός προορισμός εκδρομής. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν περίπου ενάμιση χιλιόμετρο, μέσα σε ένα τοπίο το οποίο πολλοί θεωρούν μαγευτικό.

Του Βάσου Βασιλείου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Επιχειρήσεις σε «απόγνωση»: Βραβευμένο εστιατόριο – πρατήριο βενζίνης, ξενοδοχείο σε πώληση

Taste and Hospitality

Πλάτρες: Ιδρύεται η Ξενοδοχειακή Ακαδημία Τροόδους

Taste and Hospitality

Πάφος: «Καραντίνα» με μαγιό, γιατί έτσι την «είδαν» Σύροι και Σουηδοί

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!