Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Όταν πατέρας και γιος αρπάχτηκαν για τις M&M’s

Οι M&M’ το 2013 είχαν ανακηρυχθεί ως οι πιο δημοφιλείς σε πωλήσεις καραμέλες σε όλο τον κόσμο. Εκτός από την υψηλή δημοτικότητά τους υπάρχουν και άλλα πράγματα που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τι συμβολίζει το γράμμα «m» που αναγράφεται πάνω στις καραμέλες

Όλοι θα έχετε παρατηρήσει πως όλες οι αυθεντικές καραμέλες M&M’s έχουν γραμμένο πάνω τους ένα μικρό «m». Προέρχεται από το επώνυμο των ιδρυτών της εταιρίας, Forrest Mars, Sr. και Bruce Murrie. Ο Forrest είναι ο γιος του Franc Mars, του ιδρυτή της εταιρίας που επίσης ανακάλυψε τις: Milky Way, Snickers, Three Musketeers και φυσικά τις Mars.

Ο Forrest ήθελε από νωρίς να φτιάξει τις καραμέλες M&M’s αλλά ο πατέρας του δεν ήθελε και έτσι ο Forrest αποχώρησε από την εταιρία και δημιούργησε τη δική του. Εκεί συνεργάστηκε με τον Bruce Murrie, και μαζί έφτιαξαν τις διάσημες καραμέλες. Αργότερα ο Bruce αποχώρησε από την εταιρία και ο Forrest συνέχισε μόνος του. Όταν πέθανε ο πατέρας του, ο Forrest ένωσε τις δύο εταιρίες και συνέχισε την ήδη πετυχημένη του πορεία.

Frank Mars απεβίωσε το 1934

Οι καραμέλες αρχικά δημιουργήθηκαν για στρατιώτες

1941 – H αρχή…

Υπάρχει μια έντονη φήμη πως ο Forrest σκέφτηκε να φτιάξει τις καραμέλες του κατά τη διάρκεια του πολέμου, όταν παρατήρησε κάποιους στρατιώτες στην Αγγλία, οι οποίοι έτρωγαν σοκολάτα που ήταν διατηρημένη σε κυψέλες ζάχαρης. Τότε του ήρθε η ιδέα να φτιάξει σοκολατένιες λιχουδιές οι οποίες να είναι μέσα σε σκληρή κυψέλη ώστε να μην επηρεάζονται από τις συνθήκες του καιρού. Αρχικά οι καραμέλες αυτές χρησιμοποιούνταν μόνο από στρατιώτες, ενώ μόλις τελείωσε ο πόλεμος άρχισαν να διατίθενται και στο ευρύ κοινό.

Αρχικά οι καραμέλες σχεδιάστηκαν για στρατιώτες, ώστε να μπορούν αυτοί να τις παίρνουν μαζί τους στον πόλεμο και να αντέχουν σε όλες τις συνθήκες και τις θερμοκρασίες.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Coca-Cola HBC: Προχωρά σε έκδοση ομολογιών σταθερού επιτοκίου

Taste and Hospitality

Σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία τα αναψυκτικά Κρίνος

Taste and Hospitality

Oenus Wine Distributors : Παγκύπριο δίκτυο διανομής Tsiakkas, Vlassides, Argyrides wines

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!