Εφοδιαστική Αλυσίδα Κυπριακά Προϊόντα

Τα «δικά» μας γλυκά!

Το χαρουπόμελο είναι το μέλι που παράγεται από τα χαρούπια που θεωρούνται μαύρος χρυσός της Κύπρου. Η παραδοσιακή αυτή μέθοδος εφαρμόζεται στις μέρες μας μόνο στο χωριό Ανώγυρα και μόνο κατά τους πιο δροσερούς μήνες μεταξύ Σεπτεμβρίου και Μαΐου, καθώς το λαστιχένιο μείγμα δε μπορεί να σχηματιστεί καλά όταν είναι ζέστη. Γι’ αυτό και θεωρείται ένα από τα πιο γλυκά και λαχταριστά γλυκά του νησιού.

ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ

Παστέλι
Χαρουπόμελο

ΣΙΟΥΣΙΟΥΚΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΟΥΖΕΣ 

Αυτά τα παραδοσιακά γλυκά παρασκευάζονται από τον χυμό των σταφυλιών. Η παρασκευή τους χρονολογείται στο τέλος του 19ου αιώνα οπότε άρχισε η άφθονη παραγωγή σταφυλιών στα χωριά των ορεινών / ημιορεινών περιοχών, ιδιαίτερα στη Μαραθάσα και στην Πιτσιλιά.

ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΤΗΣ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ 

Σε βραστό νερό προστίθενται τα υλικά (ζάχαρη, κιτρικό οξύ, άμυλο) και μετά από βρασμό και ανάδευση, προστίθεται άρωμα ή και αμύγδαλα. Αναλόγως της επιθυμητής γεύσης, δυνατό να προστεθεί χρωστική. Το παχύρρευστο μείγμα που δημιουργείται χύνεται σταδιακά σε καλούπια. Αφού πάρει την τελική του μορφή και κρυώσει, τεμαχίζεται σε μικρά κομμάτια τα οποία συσκευάζονται πασπαλισμένα συνήθως με ζάχαρη άχνη αυτά είναι τα λουκούμια της Γεροσκήπου.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Grey Goose : Ποτό της «οικονομικής ελίτ»

Taste and Hospitality

Deal δισεκατομμυρίων για Lipton – Πωλήθηκε!

Taste and Hospitality

H βιομηχανία αφιερωμένη στο να κάνει τα τρόφιμα τραγανά

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!