Νέα Νεα της Αγορας

Σε ισχύ μέχρι τέλος Νοεμβρίου το σχέδιο ενίσχυσης εγχωρίου τουρισμού

Σειρά παίρνει τώρα το Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού που δίνει την ευκαιρία σε πολλούς για επιχορηγημένες διακοπές και διανυκτερεύσεις μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Όπως και στην περίπτωση του Προγράμματος Επιχορηγημένων Καλοκαιρινών Διακοπών, το ενδιαφέρον από πλευράς ξενοδοχειακών μονάδων είναι πάρα πολύ μεγάλο, ενώ αρκετοί είναι και οι ξενοδόχοι που δήλωσαν συμμετοχή για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

«Είναι πέραν των 200 μονάδων που έχουν συμβληθεί με το εν λόγω σχέδιο αυτή τη στιγμή. Δίνοντας πλειάδα επιλογών στους συμπατριώτες μας για ολιγοήμερες διακοπές ακόμη και τους φθινοπωρινούς μήνες που η Κύπρος προσφέρεται», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσσουνίδης.

Το Σχέδιο προβλέπει ότι (ΓΡΑΦΙΚΟ) τα καταλύματα προσφέρουν μέγιστη τιμή 60 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα δυο βράδια. Επιδοτεί, επίσης, την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο Τουρισμού, για όσες μέρες, πέραν των δυο, ο δικαιούχος επιθυμεί να διανυκτερεύσει, με την επιδότηση να καλύπτει και τις χρεώσεις για παιδιά. Στο μεταξύ τα τηλεφωνικά κέντρα των ξενοδοχείων έχουν ήδη πάρει φωτιά, ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για το τριήμερο της 1ης Οκτωβρίου.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Μέγιστη τιμή:  60 ευρώ/δίκλινο δωμάτιο

Πρόγευμα/ημέρα

Ελάχιστη παραμονή:  2 βράδια

Κάλυψη κόστους διαμονής: 35%

«Υπάρχουν κάποια ξενοδοχεία, όχι όλα βεβαίως, διότι όπως είπαμε αρκετά ήδη από πριν έχουν κάνει τις κρατήσεις και τα διαθέσιμα δωμάτια που έχουν συμβληθεί με το σχέδιο έχουν εξαντληθεί. Άρα καλό θα ήταν οι συμπατριώτες μας να έχουν και δεύτερη και τρίτη επιλογή», τόνισε ο κ. Ρουσσουνίδης.

Δικαιούχοι του Σχεδίου όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, καθώς και όσοι έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα. Για τα παιδιά μεταξύ 12 έως 16 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί απαιτείται η απόδειξη αρνητικής εξέτασης rapid test, το οποίο να έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αλαλούμ με Τουρίστες – Σύγχυση με sms, χαρτιά και διακίνηση

Taste and Hospitality

Αύριο σύσκεψη στο Προεδρικό: Αυτές είναι οι ημερομηνίες άρσης των μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Oι 100 πιο ασφαλείς χώρες από τον κορωνοϊό στον κόσμο – Η θέση της Κύπρου (Λίστα)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!