Διοίκηση Τάσεις

Οι γυναίκες, ιδιαίτερα οι «millenials οδηγούν» τις τάσεις στο κρασί

Διαβάζουμε στην Chicago Tribune για την Emma Spike που όταν μετακόμισε στο Σικάγο, σκέφτηκε ότι μια ομάδα γευσιγνωσίας όπως αυτή στην οποία ανήκε στη Νέα Υόρκη θα ήταν ο τέλειος τρόπος για να κάνει νέους φίλους. Δεν βρήκε καμμία, έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική της και, πέρυσι, ίδρυσε το Lincoln Park Ladies Wine Club. Περίπου 20 γυναίκες συγκεντρώνονται, καθεμία φέρνοντας ένα μπουκάλι κρασιού αξίας 20 δολαρίων που ταιριάζει με το θέμα του μήνα. Για παράδειγμα, γαλλικά κόκκινα ή αφρώδη κρασιά. Τα μπουκάλια μπαίνουν σε χάρτινες σακούλες, ώστε να μπορούν να δοκιμάσουν και να σχολιαστούν.

Έχει περάσει περίπου μια δεκαετία από τότε που οι έμποροι και η βιομηχανία οίνου άρχισαν να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις γυναίκες λάτρεις του κρασιού όπως η Spike. Φαίνεται ότι οι γυναίκες, και ειδικά οι millenials, έχουν μια ερωτική σχέση με το κρασί. Πρόσφατες μελέτες από το Wine Market Council και από την Nielsen δείχνουν ότι οι γυναίκες αγοράζουν και πίνουν κρασί συχνότερα από τους άνδρες. Ως αποτέλεσμα, η βιομηχανία oίνου πρέπει να λάβει υπόψιν  τις συνήθειες των γυναικών γύρω από το κρασί – πώς το καταναλώνουν, πώς ψωνίζουν για αυτό και πώς ταιριάζει στη ζωή τους.

«Γνωρίζουμε από την έρευνά μας ότι το 60 τοις εκατό των καταναλωτών κρασιού είναι γυναίκες, οπότε φυσικά οι γυναίκες είναι πολύ σημαντικές για τη βιομηχανία οίνου και για λόγους πέρα ​​από αυτά τα ποσοστά», δήλωσε η Jennifer Jo Wiseman, αντιπρόεδρος της E & J Gallo Winery. “Ένας λόγος είναι επειδή οι γυναίκες συχνά συνδέονται μεταξύ τους και είναι αυτές που συγκεντρώνουν γύρω από το τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους”.

Οι γυναίκες είναι πιθανώς εκείνες που αγοράζουν περισσότερο κρασί επειδή τείνουν να είναι οι κύριοι αγοραστές στα νοικοκυριά τους. Η τρέχουσα έρευνα εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουν οι γυναίκες. Η ευκολία είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Η θέση που βρίσκεται το κρασί σε ένα σουπερ-μάρκετ, τα pairings φαγητού-κρασιού  που προτείνουν τα φυλλάδια και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τις αγορές.

Αλλά η βιομηχανία οίνου κάνει περισσότερα από το να τροφοδοτεί γυναίκες που αγοράζουν κρασί για να πίνουν στο σπίτι. Αποδεχόμενοι ότι οι μισοί από τους καταναλωτές του Super Bowl είναι γυναίκες, οι διαφημιστές συμπεριέλαβαν φέτος  μια διαφήμιση κρασιού εκτός από τις διαφημίσεις μπύρας στο περίφημο διάλλειμα του αγώνα. Το κρασί Yellow Tail διαφημίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα για δεύτερη φορά μετά από  40 χρόνια.

«Γιατί να μην μπορεί κάποιος να παρακολουθεί έναν τέτοιον αγώνα πίνοντας κρασί;», διερωτάται η Marina Velez, senior product manager στο The Beverage Information Group. Πρόσφατα, είχε την δυνατότητα να απολαύσει ένα ποτήρι κρασί στο γήπεδο, σε ένα παιχνίδι των Yankees. Η Velez παρακολούθησε επίσης μια συναυλία όπου αγόρασε ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι αφρώδους οίνου. Η βολική αυτή συσκευασία έχει ευνοήσει πολύ τους πωλητές κρασιού.  Έτσι, η σαμπάνια δεν είναι πλέον κατάλληλη μόνο για την παραμονή Πρωτοχρονιάς ή για πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις. “Τώρα η τάση είναι να γιορτάζουμε κάθε στιγμή, να γιορτάζουμε όταν συναντάμε την οικογένεια και τους φίλους”, δήλωσε η Velez.

Οι  Millenials οδηγούν μερικές από αυτές τις τάσεις. Όπως πολλοί από τους συνομηλίκους της, η Katie Roller έκανε το κρασί μέρος της ζωής της μετά από σπουδές στο εξωτερικό. Ενώ ήταν στην Ισπανία, είδε πώς το κρασί ήταν ριζωμένο στον πολιτισμό και αποφάσισε να το προσθέσει στον τρόπο ζωής της όταν επέστρεψε στην πατρίδα της.

«Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι για τα τρόφιμα και το κρασί, και τον τρόπο που τρέφομαι», λέει. Η Roller εργάζεται στη βιομηχανία κρασιού στην περιοχή Finger Lakes της Νέας Υόρκης και είναι μέλος της Women for Winesense, ενός εθνικού δικτύου και εκπαιδευτικής οργάνωσης κρασιού για τις επαγγελματίες του κλάδου και τις φίλες του κρασιού.

Τέτοιες ομάδες προσφέρουν στις γυναίκες έναν τρόπο να συνδεθούν στον κλάδο που κυριαρχείται από άνδρες και να τους δίνουν μια διέξοδο να εκφράσουν την άποψή τους. «Η βιομηχανία οίνου έκανε κάποια λάθη όταν άρχισε να δίνει προσοχή στις γυναίκες», δήλωσε η Deborah Brenner, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Women of the Vine & Spirits, μιας οργάνωσης επαγγελματιών καταναλωτών. «Τις γυναίκες δεν τις ενδιαφέρουν μόνο τα κρασιά με χαριτωμένα ονόματα και χαριτωμένες ετικέτες ή οι ποικιλίες με λιγότερες θερμίδες ή χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ.»

Beautiful Young Woman Drinking Red Stock Footage Video (100% Royalty-free)  6526361 | Shutterstock

Οι μαγειρικές εκπομπές έχουν επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μαγειρεύουν στο σπίτι. Το κρασί είναι πιο συνηθισμένο στο τραπέζι και ως εκ τούτου πίνεται σε τακτική βάση. Οι γυναίκες είναι εξίσου πιθανό να ανοίξουν ένα μπουκάλι σε μια γιορτή ή στο σπίτι μετά την δουλειά. Οι γυναίκες και το κρασί κάνουν ένα φυσικό pairing επειδή το κρασί πρέπει να μοιράζεται και αυτό αρέσει στις γυναίκες που κοινωνικοποιούνται.

Μια ομάδα φίλων που φιλοξενούν γευσιγνωσία κρασιού στα σπίτια τους κάθε μήνα εμπνεύστηκε μια επιχείρηση εκδήλωσης γευσιγνωσίας κρασιού στο Bend, Ore. Πριν από 10 χρόνια, η Diane Sienko και οι φίλες της απομακρύνουν τις γυναίκες από την ομάδα τους επειδή δεν μπορούσαν να κάθονται περισσότερο από οκτώ, γύρω από τα τραπεζάκια τους. Η Σιένκο είδε μια ευκαιρία στην πόλη της που αγαπάει το φαγητό και να πίνει κρασί. Σε συνεργασία με το Bend Wine Cellar και το Jackalope Grill, προσφέρει “Γευσιγνωσίες Γυναικών” σε 30 έως 50 γυναίκες κάθε μήνα. Οι γυναίκες συναντιούνται για να δοκιμάσουν τρία flight δύο κρασιών που συνδυάζονται με φαγητό. Οι οινοπαραγωγοί, ένας από τη Γαλλία, μερικές φορές έρχονται να μιλήσουν στην ομάδα.

Women, drinking, and wine-as-reward culture (by Kara Baskin) | SMART about  wine

«Είναι διαφορετική εμπειρία μια γευσιγνωσία με γυναίκες», λέει η Diane Sienkο που διοργανώνει τις γευσιγνωσίες “Women Tasting Wine” στο Οχάιο. «Οι γυναίκες δοκιμάζουν το κρασί διαφορετικά από τους άνδρες. Τους αρέσει να μιλάνε για αυτό, ενώ οι άνδρες δεν μιλούν όταν δοκιμάζουν. Πίνουν και κάνουν νοήματα. Μπορεί να γράψουν κάτι, αλλά δεν μιλάνε. Όπως εξηγεί οι γευσιγνωσίες για γυναίκες αφορούν στην μάθηση των περιοχών του κρασιού και των ποικιλιών σταφυλιών αλλά και στην κοινωνικοποίηση».

Πηγή: chicagotribune

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Θύμα της πανδημίας οι αγορές…όχι τα παιδιά!

Taste and Hospitality

Μας τα φέρνουν όλα σιγά σιγά: Άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία

Taste and Hospitality

Στο μέλλον το σούπερ μάρκετ θα έρχεται στο σπίτι σου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!