Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Υπάρχει ιδανική ώρα να φας το πρόγευμα σου;

Έχει χιλιοειπωθεί ότι καταναλώνοντας ένα υγιεινό πρωινό είναι σημαντικό και προτείνεται ως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και υπάρχει σημαντικός λόγος για αυτό. Μελέτες δείχνουν ότι το πρωινό συνδέεται με τη διατήρηση της απώλειας βάρους, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και μπορεί να αυξήσει την ημερήσια πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. 

Έμφαση δίνεται στο τι πρέπει να φάμε για πρωινό και όχι απαραίτητα στο πότε. 

Κάποιες μελέτες δείχνουν ότι άτομα που καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων τους αργότερα στην ημέρα μπορεί να μην είναι τόσο επιτυχημένοι στην απώλεια βάρους όσο αυτοί που τρώνε το μεγαλύτερο μέρος νωρίτερα στην ημέρα.

ΠΡΟΓΕΥΜΑ | Sigmalive Cooking

Μια μελέτη έθεσε σε υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες δύο διατροφές των 1400 θερμίδων με την μόνη διαφορά ότι μια ομάδα είχε ένα μεγάλο (θερμιδικά) πρωινό και ένα μικρό γεύμα για δείπνο ενώ η άλλη ομάδα είχε ένα μικρό πρωινό και ένα μεγάλο γεύμα για δείπνο. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες στο πρωινό είχαν την μεγαλύτερη απώλεια βάρους και μείωση της περιμέτρου της μέσης σε σύγκριση με αυτά που είχαν τις περισσότερες θερμίδες στο δείπνο.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ανασκόπησης 15 μελετών σχετικά με τις επιπτώσεις της κατανάλωσης πρωινού στα παιδιά και έξι σχετικά με τις επιδράσεις στους ενήλικες. Η πλειοψηφία των μελετών και στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες έδειξε ότι η κατανάλωση πρωινού συνδέεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος και σχεδόν όλες αυτές οι μελέτες καθόρισαν το πρωινό ως το γεύμα πριν από τις 10 το πρωί. 

Αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι καταναλώνοντας το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων νωρίτερα στην ημέρα σου μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Tip Διαιτολόγου: Γενικά όμως δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στους ειδικούς για το πότε ακριβώς πρέπει να καταναλώνεται το πρωινό για να αποδώσει τα μέγιστα αποτελέσματα για την υγεία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν καταναλώσεις πρωινό θα πεινάσεις πολύ αργότερα στην ημέρα σου και θα φας ότι βρεις στο πέρασμα σου! Ανάλογα με το πρωινό σου πρόγραμμα, όποτε μπορείς να το εντάξεις είναι και η καλύτερη στιγμή για να το φας.

 Χαρά Μαλιώτη

Κλινική Διαιτολόγος, MNutr, R.D., MSc

Tel: 22256006

www.projecthealth.com.cy

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

H αναγκαιότητα του hotel management στα μικρά, ανεξάρτητα, πολυτελή ξενοδοχεία

Ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα για το πρωινό γεύμα

Taste and Hospitality

Πώς εξελίχθηκαν τα cocktail από το 1800

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!