Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Coca-Cola: Ανανεωμένη νέα πλατφόρμα μάρκας

Η νέα ένδειξη της Coke ‘Real Magic’ σηματοδοτεί την πρώτη νέα παγκόσμια πλατφόρμα μάρκας από το 2016, καθώς η εταιρεία υπόσχεται αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας της.

Ο κολοσσός αναψυκτικών Coca-Cola κυκλοφόρησε τη νέα του ένδειξη-«Real Magic» ως μέρος της ανανεωμένης πλατφόρμας της μάρκας, καθώς απολαμβάνει ισχυρές πωλήσεις και κέρδη.

Η ανακοίνωση ακολουθεί τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που δημοσιεύτηκαν στις αρχές Ιουλίου, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18%, τα έσοδα κατά 42% .

Η μάρκα εισήγαγε επίσης μια “νέα προοπτική” στο διάσημο λογότυπό της, σε σχήμα “Αγκαλιάς”. Αυτό βλέπει το λογότυπο να παίρνει το τυλιγμένο σχήμα ενός δοχείου ή μπουκαλιού για να δημιουργήσει μια οπτική υπογραφή που μπορεί να αγκαλιάσει ή να πλαισιώσει τις αλληλεπιδράσεις των καταναλωτών με την Coke.

Ο πρόεδρος της Coca-Cola Company Selman Careaga λέει ότι η νέα πλατφόρμα μάρκας αντικατοπτρίζει μεγαλύτερες αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας της μάρκας. “Θέλουμε να απομακρυνθούμε από τις επικοινωνίες που μεταδίδονται κυρίως για να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα εμπειριών για τους καταναλωτές και τους ανθρώπους μας παντού”, λέει.

«Μέσα από τις καμπάνιες μας θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερη πραγματική μαγεία – ατομικές στιγμές ευθυγραμμισμένες με τα σημεία του πάθους των ανθρώπων, ευθυγραμμισμένες με τον πολιτισμό και ευθυγραμμισμένες επίσης με τον πυρήνα μας, που είναι τα γεύματα και το διάλειμμα από τη δουλειά, το σχολείο, την καθημερινότητά σας ΖΩΗ.”

Ο CMO Manol Arroyo λέει ότι η ανανεωμένη πλατφόρμα ανανεώνει την υπόσχεση του εμπορικού σήματος της μάρκας, η οποία είναι να ενώσει και να εξυψώσει τους ανθρώπους κάθε μέρα. Λέει ότι η αλλαγή βασίζεται στα μαθήματα των τελευταίων 18 μηνών και στην ανακάλυψη ότι μπορούμε να βρούμε μαγεία παντού γύρω μας όταν συναντιόμαστε σε απρόσμενες στιγμές.

“Η Coca-Cola είναι μια μάρκα που ορίζεται από διχογνωμίες: ταπεινή αλλά εμβληματική, αυθεντική αλλά μυστική, πραγματική αλλά μαγική”, λέει ο Arroyo. «Η φιλοσοφία της πραγματικής μαγείας έχει τις ρίζες της στην πεποίθηση ότι οι διχογνωμίες μπορούν να κάνουν τον κόσμο ένα πιο ενδιαφέρον μέρος – έναν κόσμο εξαιρετικών ανθρώπων, απροσδόκητων ευκαιριών και υπέροχων στιγμών. Ταυτόχρονα, αποτυπώνει την ουσία της ίδιας της Coca-Cola. μια πραγματική γεύση που δεν περιγράφεται, μοναδική, ένα άγγιγμα πραγματικής μαγείας ».

Η Coca-Cola ανανεώνει ολόκληρη τη γκάμα καθώς διατηρεί τη στρατηγική της ενιαίας συσκευασίας

Η εισαγωγή του Real Magic αντιπροσωπεύει την πρώτη νέα παγκόσμια πλατφόρμα μάρκας για την Coca-Cola από το 2016. Ένα στοιχείο έμπνευσης προήλθε από την τρέχουσα στρατηγική συσκευασίας της μάρκας, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία βοήθησε στη διαμόρφωση του λογότυπου Hug.

Η μάρκα έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, φωτογράφους και εικονογράφους για να ζωντανέψει την έννοια της Real Magic, παρουσιάζοντας τα οράματά τους στην αγκαλιά του λογότυπου. Έχει συνεργαστεί με σχεδιαστικούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των Wieden+Kennedy London, KnownUnknown και Kenyon Weston στο έργο.

«Το Real Magic δεν είναι απλώς μια περιγραφή ή μια εφάπαξ καμπάνια. Είναι μια μακροπρόθεσμη φιλοσοφία και πεποίθηση της μάρκας που θα οδηγήσει και θα καθοδηγήσει το μάρκετινγκ και τις επικοινωνίες σε όλα τα εμπορικά σήματα της Coca-Cola », λέει ο Arroyo.

Η πρώτη καμπάνια στο πλαίσιο της νέας πλατφόρμας αξιοποιεί την αυξανόμενη δημοτικότητα των παιχνιδιών και των eSports. Ονομάζεται «One Coke Away From Each Other», αναφέρεται στην πεποίθηση ότι αυτό που μας ενώνει είναι μεγαλύτερο από αυτό που μας ξεχωρίζει. Διαθέτει τρεις παίκτες διασημοτήτων – DJ Alan Walker, Team Liquid’s Aerial Powers και Average Jonas – και αφηγείται την ιστορία ενός gamer που συνδέεται με τους αντιπάλους τους μέσω μιας Coke.

Θα προβάλλονται διάφορες κοινωνικές, ψηφιακές και εκτός οικίας εκτελέσεις της διαφήμισης, με τους καταναλωτές σε ορισμένες αγορές να καλούνται να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις παιχνιδιών μέσω κωδικών που κρύβονται στις διαφημίσεις.

«One Coke Away From Each Other», δημιουργήθηκε για μια κοινότητα που απαιτεί κάτι διαφορετικό από αυτό που περίμεναν από την Coca-Cola», λέει ο Arroyo. «Κατά την ανάπτυξη αυτής της καμπάνιας, συνεργαστήκαμε με τους καλύτερους δημιουργούς, με παίκτες, με το Twitch και με άλλους για να βρούμε τη θέση μας σε μια πραγματικότητα διαφορετική από αυτήν που γνωρίζαμε πριν. Αυτό είναι εξαιρετικά συναρπαστικό ».

Η φράση Real Magic θα εμφανιστεί στη χριστουγεννιάτικη καμπάνια της Coca-Cola φέτος.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Παφίτικο τυρί: Ιστορία, Μέθοδος παραγωγής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Κύπρος: Η αρχαιότερη παραγωγός χώρα κρασιού στον κόσμο

Taste and Hospitality

Στα χέρια του ρωσικού κράτους η Stolichnaya στην Κύπρο;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!