Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Οι Βρετανοί ετοιμάζουν το τραπέζι των Χριστουγέννων από τώρα

Να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το παραδοσιακό τραπέζι των Χριστουγέννων σπεύδουν από τώρα οι Βρετανοί, λόγω των ανησυχιών για ελλείψεις σε βασικά προϊόντα την περίοδο των εορτών.

Εκπρόσωποι εταιρειών στην παραγωγή και στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων έχουν προειδοποιήσει για περιορισμένη διαθεσιμότητα γαλοπούλας, προϊόντων χοιρινού κρέατος και άλλων παραδοσιακών εδεσμάτων αυτά τα Χριστούγεννα λόγω των συνεχιζόμενων ελλείψεων οδηγών φορτηγών αλλά και εργαζομένων σε άλλες καίριες θέσεις στη βιομηχανία τροφίμων. Οι ίδιοι έχουν συστήσει στο καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα τρόφιμα αυτά και να τα διατηρήσει στην κατάψυξη μέχρι τις γιορτές.

Λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση της αλυσίδας πώλησης κατεψυγμένων τροφίμων Iceland ότι οι πωλήσεις γαλοπούλας είναι αυξημένες κατά 409% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η αλυσίδα σουπερμάρκετ Aldi γνωστοποίησε πως πουλά ήδη 1.500 κομμάτια κατεψυγμένου στήθους γαλοπούλας κάθε μέρα. 

Επίσης, οι πωλήσεις της παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης πουτίγκας ψωμιού στα Aldi έχουν αυξηθεί κατά 45%, ενώ η εταιρεία έχει παραγγείλει από τώρα από τους προμηθευτές της 250.000 επιδόρπια με σοκολάτα και πορτοκάλι, που καταναλώνονται ευρέως τα Χριστούγεννα, θεωρώντας ότι και αυτά θα «φύγουν» άμεσα.

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Marks & Spencer ανέφερε πως οι πωλήσεις κατεψυγμένων χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων είναι αυξημένη κατά 500% σε σχέση με πέρυσι. Ήδη τα καταστήματα της αλυσίδας έχουν διαθέσει πάνω από 25.000 γαλοπούλες, ενώ οι πωλήσεις εδεσμάτων για χριστουγεννιάτικα πάρτι αυξάνονται κατά 40% κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με το περιοδικό The Grocer, που καλύπτει τον τομέα του εμπορίου τροφίμων, οι ιθύνοντες της μεγαλύτερης αλυσίδας σουπερμάρκετ της Βρετανίας, της Tesco, έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι οι αγορές πανικού ενόψει Χριστουγέννων μπορεί να είναι «πολύ χειρότερες» από εκείνες που οδήγησαν σε ελλείψεις προϊόντων στην αρχή του lockdown λόγω πανδημίας πέρυσι την άνοιξη.

Δημοσκόπηση της Ipsos Mori για τις κύριες ανησυχίες των Βρετανών αυτή τη στιγμή, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα της Daily Mail, διαπιστώνει πως σε ποσοστό 75% οι Βρετανοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη διαθεσιμότητα προϊόντων την περίοδο των Χριστουγέννων οι αγορές πανικού. Αντίστοιχη ανησυχία έχει το 70% για τη διαθεσιμότητα καυσίμων.

Το 68% ανησυχεί για τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων, το 62% επισημαίνει την ανησυχία που δημιουργεί η προοπτική ανατιμήσεων και ανόδου του πληθωρισμού, το 60% ανησυχεί για την κρίση στον τομέα της ενέργειας και το 54% φοβάται ότι θα προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τελειωτικό “χτύπημα” για τον τουρκικό τουρισμό

Taste and Hospitality

«Δυστυχώς κύριοι, επτωχεύσαμεν» ξανά! – Η Κύπρος μια ζωή να πληρώνει «αμαρτίες» αλλονών

Γ’ Φάση χαλάρωσης μέτρων 5 – 24 Ιουνίου: Ανοίγουν καζίνα,αεροδρόμια…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!