Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Qi Partner, Zahi Younan: Ένας guru των αγορών στη Λεμεσό

Ακόμη μια εταιρεία με βάση τη Βρετανία επιλέγει την Κύπρο για τη δημιουργία γραφείων, ανοίγοντας ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό διάπλατα τις πόρτες της σε αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο.

Πρόκειται για τη βρετανική εταιρεία μακροοικονομικών αναλύσεων Quant Insight (Qi), η οποία παρέχει ποσοτικές αναλύσεις στοιχείων χρηματοοικονομικής αγοράς και πληροφοριών συναλλαγών.

Έχοντας ήδη επεκταθεί σημαντικά σε όλη την Ευρώπη και τις περιοχές της Μέσης Ανατολής, πιο πρόσφατη κίνηση του ομίλου αποτελεί η δημιουργία νέας έδρας στο νησί μας και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, όπου σύμφωνα με την εταιρεία τα γραφεία της θα στεγάζονται στη Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου, στο Cedars Oasis Tower.

Η εταιρεία διατηρεί επίσης γραφεία στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και τη Σιγκαπούρη, έχοντας πελάτες με συνολικό ενεργητικό υπό διαχείριση άνω των 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε ανακοίνωσή της, η Qi αναφέρει ότι βλέπει την Κύπρο ως «μεγάλο παγκόσμιο κόμβο για εταιρείες συναλλάγματος και διαδικτυακών χρηματιστηριακών εταιρειών, καθώς και ως επιχειρηματική πύλη πρόσβασης στην Ασία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική».

Επικεφαλής του νέου υποκαταστήματος θα είναι ο Qi Partner, Zahi Younan, Διευθύνων Σύμβουλος της Quant Insight Europe, ο οποίος διαθέτει περισσότερες από δύο δεκαετίες εμπειρίας στη Συμβουλευτική Επενδύσεων και τη Διαχείριση Χαρτοφυλακίου. 

Ο Zahi Younan ανέφερε πως «η Κύπρος ήταν μια προφανής επιλογή όσον αφορά την εξεύρεση της καλύτερης θέσης-βάσης, που να οδηγήσει στην επέκτασή μας σε νέες αγορές και περιοχές. Δεν είναι μόνο μια ιδανική τοποθεσία για πρόσβαση σε αγορές στις γειτονικές ηπείρους, αλλά είναι επίσης, από μόνος του, ένας αναδυόμενος κόμβος για εμπόρους, διαδικτυακούς μεσίτες και λιανικούς επενδυτές». Πρόσθεσε τέλος ότι «η επέκταση σηματοδοτεί το πρώτο σημαντικό βήμα στο νέο στάδιο ανάπτυξης του Quant Insightς».

Σημειώνεται πως ένα από τα προϊόντα της εταιρείας είναι το RETINA, ένας εγκέφαλος χρηματοοικονομικής αγοράς που βασίζεται σε AI της Quant Insight. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σαρώνει εκατομμύρια σημεία δεδομένων καθημερινά για να παρέχει μια συνοπτική επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο οι μακροοικονομικές δυνάμεις επηρεάζουν όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Από FX, δείκτες και μεμονωμένες μετοχές, έως εμπορεύματα, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ομολόγων και κρυπτονομίσματα.

Το RETINA χρησιμοποιείται ήδη από μερικές από τις πιο γνωστές επενδυτικές τράπεζες, hedge funds και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Alan Howard του Brevan Howard.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πηλείδου: Σχέδια Χορηγιών €130 εκ. το 2022 για μετάβαση στην πράσινη οικονομία

Taste and Hospitality

Σ’ ένα δικό της «κόσμο» η NUTELLA…

Eκατομμύρια οι απώλειες εσόδων για Αγία Νάπα και Πρωταρά ελέω κορωνοϊού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!