Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις/Σεμινάρια

Αγία Νάπα: Συμπόσιο για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Σεφέρη

Τριάντα εισηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Κύπρο αλλά και υψηλούς προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων και ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, περιλαμβάνει το φετινό, 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τον Γιώργο Σεφέρη στο Δήμο Αγίας Νάπας.

Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τα 50 χρόνια από τον θάνατο του νομπελίστα ποιητή και κύριο στόχο έχει να τον τιμήσει όπως αυτός τίμησε με το έργο του την Κύπρο και την Αγία Νάπα ιδιαίτερα, μαζί με την προώθηση και προβολή του έργου του.

Διοργανώνεται από τις 5 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μουσείου «Θάλασσα» από τον Δήμο Αγίας Νάπας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου, το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Νεοελληνικό Σπουδαστήριο Πετρώνδα του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Η έναρξη των εργασιών του Συμποσίου θα γίνει την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 6:30μ.μ. και θα την κηρύξει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου Παντελής Σκλιάς και ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Ιωάννης Παπαμελετίου.

Ακολουθεί εναρκτήρια ομιλία από τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τραγούδια από το Μουσικό Σχήμα της Μαριάννας Χατζηχρήστου και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιώργου Σεφέρη από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Προτού ο Σεφέρης πουλήσει την Κύπρο!» - Fosonline

Αναλυτικές λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές του Συμποσίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν επίσης στη σελίδα Facebook του Δήμου Αγίας Νάπας  www.facebook.com/ayianapamunicipality και του Δημοτικού Μουσείου «Θάλασσα» municipalmuseumofayianapathalassa.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Vinylio Wine Etc: Κλείνει 7 χρόνια ζωής και το γιορτάζει όλο τον Φεβρουάριο

Scorpions: Έρχονται στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι!

Taste and Hospitality

Διαγωνισμός: Πώς να κερδίσεις το βιβλίο Κυπριακής Κουζίνας “Μαγειρική Σκυτάλη”

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!