Πρόσωπα Φιλοξενία

Μάριος Λουκαΐδης: Η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, καθοριστικό ρόλο στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις στην Κύπρο είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέφερε ο συντονιστής του συνεδρίου με τίτλο «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για τις επαρχίες Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου»,  Μάριος Λουκαΐδης της Synpraxis Management Services, υπογραμμίζοντας πως οι ΜμΕ  στην Κύπρο δημιουργών 2 στις 3 θέσεις εργασίας στην Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά τον ορισμό των ΜμΕ στην Κύπρο είναι διαφορετικός, ανάφερε για να προσθέσει πως στις πολύ μικρές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των €500 χιλιάδων και 4 άτομα προσωπικό, στις μικρές οι επιχειρήσεις με τζίρο €1 εκατ. και μέχρι 10 άτομα προσωπικό, ενώ μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από €1 εκατ. και 40 άτομα προσωπικό. Ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε πως οι περισσότερες ΜμΕ στην Κύπρο είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε πως στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον δεν είναι ο μεγάλος που θα φάει τον μικρό αλλά ο γρήγορος τον αργό, καθώς η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.

Οι ΜμΕ έχουν θετικά, ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης, καθώς είναι κοντά στον πελάτη, οι ιδιοκτήτες ξέρουν τους πελάτες και έχουν ευελιξία. Επίσης, συνδέονται με το προσωπικό και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση γνωρίζονται μεταξύ τους, αναπτύσσουν διαπροσωπικές σχέσεις και είναι πολύ εύκολη επικοινωνία.

Ωστόσο για τις μικρές επιχειρήσεις είναι πολύ δύσκολο να βρουν χρηματοδότηση, δυσκολεύονται να προσεγγίσουν μεγαλύτερο πελατολόγιο. Έχουν μικρότερη αντοχή όταν υπάρχει κρίση διότι δυσκολεύονται να βρουν πόρους, ενώ οι μεγάλοι έχουν καλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα. Διαθέτουν προσωπικό με πολλαπλές αρμοδιότητες και δεν υπάρχει εξειδίκευση που θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα και η πρόσβαση στην τεχνολογία είναι δυσκολότερη.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Casa Mespilea: Υπόδειγμα αρχοντιάς «ντυμένο» με μοντέρνα αισθητική

Villa Balbiano: H θρυλική βίλα στη λίμνη Κόμο όπου έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «House of Gucci»

Taste and Hospitality

Τα Τεισιά της Μαδαρής: Ένα μονοπάτι ανάμεσα στα σύννεφα (EIKONEΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!