Νέα Νεα της Αγορας

Τα μπουρδούκλωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου…Επηρεάζονται ταξίδια προς Κύπρο

Αλαλούμ επικρατεί στις πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία προς την Κύπρο, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες δεν συμφωνούν ως προς τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρειάζονται οι επιβάτες. Σύμφωνα με τον Independent, όπως μεταφράστηκε από συναδέλφους από το sigma live, μια οικογένεια Βρετανών ταξίδευε από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ προς το αεροδρόμιο Πάφου. Αφού άφησε τις αποσκευές της και πέρασε τον έλεγχο, κατά την επιβίβαση ενημερώθηκε ότι το διαβατήριο της γυναίκας δεν θεωρείτο «έγκυρο» για να ταξιδέψει προς την ΕΕ και συγκεκριμένα προς την Κύπρο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ζευγάρι είχε όλα τα έγγραφα, μέσα στα οποία και το Cyprus flight pass.

Το διαβατήριο της γυναίκας εκδόθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2012 και έληγε στις 12 Ιουνίου 2022, που σημαίνει ότι εκδόθηκε τα τελευταία 10 χρόνια και είχε ισχύ περισσότερο από τρεις μήνες μετά τις προγραμματισμένες διακοπές του ζευγαριού. Όμως της απαγορεύθηκε η είσοδος στην πτήση.

Μετά την απογείωση της πτήσης χωρίς αυτούς, τους είπαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν αποζημίωση στη μορφή voucher με τα ¾ της αξίας των εισιτηρίων τους.

Από την αεροπορική εταιρεία τους πληροφόρησαν ότι η σύγχυση προκύπτει από τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης.

Χιλιάδες ταξιδιώτες πιστεύεται ότι έχουν αποτραπεί εσφαλμένα από το να ταξιδέψουν  προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφότου έληξε η απαγόρευση διεθνών ταξιδιών από Ηνωμένο Βασίλειο στις 17 Μαΐου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να παραπληροφορεί, συμβουλεύοντας τους ταξιδιώτες «την ημέρα που ταξιδεύετε [πρέπει] να έχετε τουλάχιστον έξι μήνες διορία πριν λήξει στο διαβατήριό σας».

Η επίσημη αναφορά λέει: «Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει ημερομηνία έκδοσης λιγότερο από δέκα χρόνια πριν». Αλλά η Βρετανία ζητάει από την Κομισιόν να κάνει πιο ξεκάθαρους τους κανόνες για τα ταξίδια προς την ΕΕ.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε: «Η προϋπόθεση ότι το διαβατήριο πρέπει να έχει εκδοθεί εντός των προηγούμενων 10 ετών δεν επεκτείνεται για τη διάρκεια της προβλεπόμενης διαμονής. Είναι η μόνη προϋπόθεση τη στιγμή της εισόδου.

«Για να δώσουμε ένα πρακτικό παράδειγμα, θα επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτη εκτός ΕΕ που φτάνουν την 1η Δεκεμβρίου 2021 για διαμονή 20 ημερών στην ΕΕ με διαβατήριο που εκδόθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2011 και ισχύει έως τις 2 Απριλίου 2022».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

To σπαρακτικό μοιρολόι κλαρινοπαίκτη ένα μήνα μετά την καταστροφή στην Εύβοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στη χώρα μας;

Taste and Hospitality

InstagrammersCY: Οι πλασιέ του τουρισμού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!