Εσωτερικοί Σχεδιασμοί Φιλοξενία

Έτσι θα κάνετε το σπίτι σας vintage!

Θέλεις να δώσεις ρετρό αέρα στο σπίτι σου, χωρίς να θυμίζει το σαλόνι της γιαγιάς; Τα 50s, 60s και 70s μπορεί να έχουν περάσει αλλά το στυλ τους παραμένει διαχρονικό. Τα vintage κομμάτια δεν είναι μόνο ένας υπέροχος τρόπος να αποκτήσει χαρακτήρα ο χώρος σου, αλλά μπορούν να σου εξοικονομήσουν και χρήματα.

Ξεκινώντας από το δάπεδο, η επιλογή είναι μονόδρομος, το φυσικό ξύλο. Βέβαια, εκτός από την κλασική του μορφή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις σανίδες σε μορφή ψαροκόκαλου.  Όσον αφορά τα έπιπλα, δημιουργούν μεταξύ τους έναν άτυπο ανταγωνισμό διεκδικώντας το καθένα ξεχωριστά  μια περίοπτη θέση στο χώρο σου.  Όμορφες πολυθρόνες,  καναπέδες με επιμήκεις γραμμές, καρέκλες ή σκαμπό από χρώμιο σε λαμπερά χρώματα, στέκονται δίπλα σε πουφ με πολύ απαλά υλικά συνθέτοντας άνετα σύνολα, τα οποία σίγουρα θα απολαύσουν οι καλεσμένοι σου.

Στα υφάσματα και στα χαλιά μη φοβηθείς να αναμείξεις διαφορετικές υφές, όπως το βελούδο και η γούνα. Χαλιά με έντονα γεωμετρικά μοτίβα μπορούν να συνυπάρξουν με έντονους τοίχους και ιδιαίτερα διακοσμητικά. Ανάμειξε τα χρώματα και τα μοτίβα χωρίς δισταγμό! Με τόσα χρώματα και μοτίβα, θα σκέφτεσαι τι φωτιστικά να επιλέξεις… ο πολυέλαιος σίγουρα δεν αποτελεί μια περιττή πολυτέλεια. Κάθε άλλο, πολύχρωμος, μεγαλοπρεπής και λαμπερός από γυαλί ή plexiglass ταιριάζει αρμονικά από το καθιστικό και το υπνοδωμάτιο μέχρι το μπάνιο σου!

Δες μερικούς τρόπους για να δώσεις ρετρό πινελιές χωρίς παλιομοδίτικο αποτέλεσμα:

Έντονες αποχρώσεις

Ρετρό κουζίνα σε έντονα χρώματα

Από το χρώμα της μέντας στους τοίχους μέχρι ένα κόκκινο μίξερ στην κουζίνα ή ένα πορτοκαλί μαξιλάρι στον καναπέ, τα ζωηρά χρώματα δημιουργούν χωρίς προσπάθεια μια ρετρό ατμόσφαιρα.

Πήγαινε στο παζάρι

μπαούλο διακοσμητικό

Για αυτά τα μοναδικά κομμάτια που δεν βρίσκεις σε κάθε σπίτι, πήγαινε σε ένα παζάρι ή μια υπαίθρια αγορά. Ένα μπαούλο αντίκα μπορεί να γίνει τραπεζάκι για τον καφέ και μια παλιά σκάλα μπορεί να γίνει ραφιέρα για μικρές γλάστρες.

Ξύλινη επένδυση

Ρετρό κουζίνα

Το ξύλο δίνει την αίσθηση του ζεστού και παραδοσιακού. Δοκίμασε να «ντύσεις» ένα κομμάτι της επιφάνειας του τοίχου ή φτιάξε ένα ξύλινο χτιστό πάγκο σε μια γωνία του σπιτιού με αναξιοποίητο χώρο.

Funky έπιπλα

Ρετρό έπιπλα

Δε χρειάζεται να έχει βγει ολόκληρο το σαλόνι σου από χρονομηχανή για να δημιουργήσεις ρετρό ατμόσφαιρα. Μπορείς να επιλέξεις ένα καλοδιατηρημένο καναπέ από τη δεκαετία του ’70 ή ένα juke box για μια δόση νοσταλγίας.

Φωτισμός

Ρετρό φωτισμός

Ο φωτισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός στη δημιουργία ατμόσφαιρας και μπορεί να σε ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή. Χρησιμοποίησε κρεμαστά φωτιστικά βιομηχανικού στυλ ή παλιά πορτατίφ. Διαφορετικά μπορείς να αγοράσεις λάμπες Edison και να δώσεις απευθείας ρετρό λουκ στο χώρο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Sky Lounge…με Μαροκινή «διάθεση» και όχι μόνο!

Malibu 1987: Το ντελίριο που προκάλεσε η Σαμάνθα Φοξ (ΦΩΤΟΣ)

Τεχνητοί ύφαλοι και ο καταδυτικός τουρισμός στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!