Νέα Νεα της Αγορας

Tα ξενοδοχεία αποφάσισαν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους

Στον απόηχο του διατάγματος που τέθηκε σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο η είσοδος σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και βαφτίσεις, καθώς και σε χώρους εστίασης εντός ξενοδοχειακών μονάδων, επιτρέπεται μόνο σε άτομα που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ορισμένα ξενοδοχεία αποφάσισαν να δέχονται στους χώρους τους μόνο εμβολιασμένους.

Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση με νέο διάταγμα προχώρησε στην αυστηροποίηση των μέτρων που θα ισχύουν στους πιο πάνω χώρους. Λεπτομέρειες για τα επιπρόσθετα μέτρα και την ημερομηνία εφαρμογής τους μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα, ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης αναφέρθηκε στο σκεπτικό πίσω από την εν λόγω απόφαση. 

Εξάλλου, μιλώντας στο InBusinessNews σχολίασε την πληρότητα και την κίνηση που καταγράφεται στα ξενοδοχεία κατά την εορταστική περίοδο.   

Ξενοδοχεία μόνο για εμβολιασμένους

Η απόφαση αυτή των ξενοδοχείων κινείται στη λογική της ουσιαστικής εφαρμογής των διαταγμάτων και κατ’ επέκταση, της διασφάλισης της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων, και ιδιαίτερα των χώρων εστίασης εντός αυτών.

«Προς αποφυγή παρερμηνείας των διαταγμάτων και των πρωτοκόλλων, αλλά και λόγω του υψηλού αισθήματος ευθύνης και ασφάλειας που διακατέχει τον ξενοδοχειακό τομέα, υπάρχουν ξενοδοχεία που αποφάσισαν να ανοίξουν μόνο για εμβολιασμένους», υπογράμμισε σχετικά.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχουν ξενοδοχεία που προτίθενται να εφαρμόσουν την εν λόγω πολιτική σε μεταγενέστερο στάδιο, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ απάντησε καταφατικά, τονίζοντας ότι υπάρχουν μονάδες που όντως βρίσκονται στη διαδικασία εφαρμογής της συγκεκριμένης πολιτικής, με στόχο να προσφέρουν στους διαμένοντες ένα όσο το δυνατόν ασφαλέστερο περιβάλλον.

Κλειστά 8 στα 10 ξενοδοχεία

Σχολιάζοντας την κίνηση των ξενοδοχείων κατά τις γιορτές, ο κ. Ρουσουνίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι το 80% των μονάδων παραμένουν, ούτως ή άλλως, κλειστές, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι ανοιχτές παραμένουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, κυρίως σε Λεμεσό και Πάφο, αλλά και ξενοδοχεία στην ύπαιθρο και τα ορεινά.

Η ζήτηση, σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, προέρχεται κυρίως από τον εγχώριο τουρισμό, ιδιαίτερα κατά τα εορταστικά τριήμερα, καθώς καταγράφεται πολύ χαμηλή έως ισχνή τουριστική προσέλευση από το εξωτερικό.

«Η πληρότητα είναι λίγο κάτω από 50%, ενώ στα ορεινά γύρω στο 60-80%», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

Βέβαια, διευκρίνισε, τα ποσοστά αυτά παρατηρούνται μόνο κατά τα εορταστικά τριήμερα, μιας και τα μηνιαία ποσοστά πληρότητας είναι πολύ χαμηλότερα.

Σχολιάζοντας το φαινόμενο των ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής που εμφανίζεται έντονα κατά το τελευταίο δεκαήμερο, εξέφρασε την κατανόησή του, σημειώνοντας ότι «με τον τρόπο που κινούνται η πανδημία και τα κρούσματα, ο κόσμος κάνει δεύτερες σκέψεις και ακυρώνει τις κρατήσεις του».

Σχετικά με τις ακυρώσεις, υπ’ όψιν θα πρέπει να ληφθεί, επίσης, το γεγονός ότι αρκετοί είναι αυτοί που τίθενται σε αυτοπεριορισμό, λόγω του ότι διαγιγνώσκονται θετικοί ή είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τo λιμάνι του Πειραιά είναι τώρα το Νο 1 στη Μεσόγειο

Taste and Hospitality

Κορονοϊός: «Μουδιάζει» ο τουρισμός στην Κύπρο;

Xιλιάδες οι ζημιές στο ξενοδοχείο Ρόδον

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!