Νέα Νεα της Αγορας

Δεν θέλουν πεζόδρομο την οδό Ανεξαρτησίας

Λένε όχι στη δημιουργία πεζοδρόμου της οδού Ανεξαρτησίας οι καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της πόλης, καθώς αυτό θα επιφέρει και το οριστικό λουκέτο στις επιχειρήσεις τους. Εισηγούνται τη μονοδρόμηση της οδού από τον Πεντάδρομο προς τα κάτω καθώς και τη δημιουργία μεγάλων πεζοδρομίων και χώρων πρασίνου.

Σε δηλώσεις στον «Φ» ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών, Κρίστης Δημητρίου, ανέφερε πως μετά από δύο χρόνια πανδημίας και μιας δύσκολης περιόδου για τους καταστηματάρχες, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες θα επιφέρουν τον μαρασμό και το κλείσιμο των καταστημάτων της οδού Ανεξαρτησίας. «Δεν θα πρέπει με τίποτα να επανέλθουμε σε εκείνες τις περιόδους που έκλειναν το ένα κατάστημα μετά το άλλο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Καταθέτουμε ευθέως ότι για μας του καταστηματάρχες της Ανεξαρτησίας αλλά και των ιδιοκτητών των καταστημάτων, ένας πεζόδρομος με αυτές τις συνθήκες θα είναι όλεθρος και η καταστροφή μας».

Ο κ. Δημητρίου σημείωσε πως περίπου το 94% των δημοτών της πόλης χρησιμοποιεί για τις διακινήσεις του αποκλειστικά το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, τονίζοντας πως με την πεζοδρόμηση της Ανεξαρτησίας, όλοι αυτοί οι πολίτες θα αποκλείσουν το κέντρο και θα μεταβούν οπουδήποτε αλλού, όπου υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν εδώ και μια δεκαετία για να κρατηθεί η οδός Ανεξαρτησίας ζωντανή και σήμερα να βρίσκεται ένα στάδιο πριν την πληρότητα των καταστημάτων.

Ανάμεσα στα αρνητικά της πεζοδρόμησης της Ανεξαρτησίας, όπως υποστηρίζει ο κ. Δημητρίου, είναι ότι θα επηρεαστούν άλλοι δεκαπέντε δρόμοι που εφάπτονται επί του συγκεκριμένου δρόμου. «Αντιλαμβάνεται κανείς πως και σε αυτό το σενάριο η ζωή όλων των κατοίκων των οικιστικών μονάδων που βρίσκονται σε όλους αυτούς τους δρόμους θα γίνει κόλαση, αφού θα αποκοπεί κάθε πρόσβαση μεταφορικού μέσου προς τα σπίτια τους».

Η πρόταση των καταστηματαρχών, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, η οποία είναι ίσως και η πιο ιδανική λύση, είναι να μετατραπεί η Ανεξαρτησίας σε μονόδρομο με κάθετη φορά παρά πεζόδρομος. Επίσης, με αυτή την κίνηση, θα μπορούν όπως είπε να δημιουργηθούν πιο πλατιά πεζοδρόμια αλλά και επιπρόσθετο πράσινο. Υπέδειξε πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επενδυθεί αρκετά εκατομμύρια στην Ανεξαρτησίας και μια λάθος απόφαση θα είναι ικανή να επιφέρει τεράστια προβλήματα σε πολλούς τομείς της τοπικής οικονομίας.

Ιωάννα Μάντζιηπα  

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Με Προεδρική παρέμβαση δεν κλείνει το πολυκατάστημα ΕRA στην Πάφο

Taste and Hospitality

Εκδρομή στο βουνό; Μάθε πόσα θα πληρώσεις σε καύσιμα (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Taste and Hospitality

Διεθνές παράδειγμα προς μίμηση ο ΕΟΤ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!