Διοίκηση Τάσεις

Κυνηγοί διαμαντιών: Μία ενδιαφέρουσα τουριστική προοπτική για περιοχές με φυσικά πετρώματα

Όταν το 1906, ο Αμερικανός John Huddleston αγόραζε μια φάρμα στο Αρκάνσας για να στεγάσει τα γουρούνια του, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι σχεδόν 120 χρόνια μετά, η φάρμα αυτή θα αποτελούσε τη νούμερο ένα τουριστική ατραξιόν της περιοχής και ίσως το μοναδικό ορυχείο διαμαντιών στον κόσμο, όπου οι τουρίστες μπορούν να σκάψουν και να κρατήσουν τα διαμάντια που θα ανακαλύψουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ.Huddleston ανακάλυψε τα πρώτα διαμάντια, ενώ εργαζόταν στη φάρμα με γουρούνια. Ξαφνικά είδε στο χώμα κάτι γυαλιστερό και στην αρχή νόμιζε ότι ήταν χρυσός. ‘Όμως αντί για χρυσό, ξέθαψε στην επιφάνεια δύο πέτρες.

Περιοχές με διαμάντια στη βόρεια Ελλάδα | Flash.gr

 Τελικά, οι πέτρες στάλθηκαν σε έναν ειδικό πολύτιμων λίθων στη Νέα Υόρκη και διαπιστώθηκε ότι ήταν όντως γνήσια διαμάντια.

Σύντομα κυκλοφόρησε η είδηση για τα διαμάντια και ο «Diamond John» Huddleston έγινε διάσημος, βάζοντας την περιοχή του  Murfreesboro στον χάρτη.

Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στη μικρή πόλη, πυροδοτώντας μια άνευ προηγουμένου έκρηξη ανάπτυξης. Λίγο μετά το εύρημα του, ο John Huddleston πούλησε τη φάρμα του για 36.000 δολάρια και αυτό το τμήμα του κρατήρα έκλεισε για το κοινό.

Ένας άλλος ιδιοκτήτης, ο κ. M. M. Mauney κατείχε ένα διαφορετικό τμήμα του ορυχείου διαμαντιών και είχε την ιδέα να αφήσει τους επισκέπτες να πληρώσουν για να κυνηγήσουν διαμάντια. Τα απογεύματα της Κυριακής, οι αναζητητές διαμαντιών και οι οικογένειές τους πλήρωναν 50 σεντς για να ψάξουν για διαμάντια στη γη του κ.Mauney.

Αρκετές εταιρείες προσπάθησαν επίσης να εξορύξουν διαμάντια κοντά στο Murfreesboro τα χρόνια μετά την ανακάλυψη, αλλά για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων αγωγών, προστίμων και πτώχευσης, ήταν όλες ανεπιτυχείς. ‘Ετσι, το 1952, ο γεωλόγος Howard Millar άνοιξε μια τουριστική επιχείρηση στο πρώην τμήμα του κ.Mauney και ονόμασε την τοποθεσία, τον «Κρατήρα των Διαμαντιών».

Ο κ.Millar προώθησε επιθετικά την επιχείρησή του με αποτέλεσμα να λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα μουσείο, ένα κατάστημα δώρων και ένα εστιατόριο και ο κ.Millar έδινε διαλέξεις για τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των διαμαντιών. Επίσης, από τα ευρήματα των επισκεπτών, λάμβανε δικαιώματα 25% επί της αξίας οποιασδήποτε πέτρας άνω των 5 καρατίων.

Εκείνα τα χρόνια βρέθηκαν χιλιάδες διαμάντια. Το πιο διάσημο εύρημα καταγράφηκε το 1956 από την κυρία A. L. Parker του Ντάλας, ένα λευκό διαμάντι 15,33 καρατίων.

Αυτό τροφοδότησε ξανά τον «πυρετό των διαμαντιών». Το 1969, ο κρατήρας πουλήθηκε στη General Earth Minerals, μια εταιρεία εξόρυξης στο Ντάλας, και το 1972 τον αγόρασε η πολιτεία του Αρκάνσας. Στην τοποθεσία αναπτύχθηκε σε ένα πάρκο 911 στρεμμάτων κατά μήκος των όχθεων του ποταμού Little Missouri. Σήμερα υπάρχει κέντρο επισκεπτών, κατάστημα δώρων, Diamond Discovery Center, χώρος για πικνίκ, εστιατόριο, μονοπάτια πεζοπορίας και 47 κάμπινγκ με νερό και ηλεκτρισμό.

Πρόκειται για το μοναδικό μέρος όπου το κοινό μπορεί να αναζητήσει και να κρατήσει χωρίς επιπλέον χρέωση πραγματικά διαμάντια στην αρχική τους ηφαιστειακή μορφή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συρρέουν στην περιοχή τουρίστες από όλο τον κόσμο.  Οι επισκέπτες του πάρκου αναζητούν διαμάντια σε μία έκταση  37 στρεμμάτων, στη διαβρωμένη επιφάνεια ενός ηφαιστειακού κρατήρα, όπου παρατηρείται μια ποικιλία από πετρώματα, ορυκτά και πολύτιμους λίθους. Οι επίδοξοι κυνηγοί διαμαντιών μπορούν να φέρουν  τον δικό τους εξοπλισμό εξόρυξης ή να νοικιάσουν εργαλεία από το πάρκο.  

Η αναζήτηση ξεκινά από το κέντρο πληροφοριών του πάρκου, όπου οι επισκέπτες μαθαίνουν πώς να αναζητήσουν και πώς να ξεχωρίσουν τα διαμάντια. Επίσης, στο Diamond Discovery Center, οι τουρίστες μαθαίνουν περισσότερα για τα πετρώματα και τα ορυκτά που βρίσκονται στο πάρκο και πώς να χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές. Τα διαμάντια υπάρχουν σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αλλά στο πάρκο συναντώνται  τρία χρώματα, το λευκό, το καφέ και το κίτρινο. Εκτός από τα διαμάντια, οι επισκέπτες μπορούν να εξορύξουν και άλλα πετρώματα, όπως αμέθυστος, γρανάτης, ίασπις, αχάτης, χαλαζίας και άλλα. Το προσωπικό του πάρκου παρέχει δωρεάν αναγνώριση πετρωμάτων και ορυκτών, καθώς και επιδείξεις εξόρυξης διαμαντιών.

Από τότε που ο Κρατήρας των Διαμαντιών έγινε κρατικό πάρκο, έχουν ανακαλυφθεί από τους τουρίστες περισσότερα από 33.100 διαμάντια. Αξιοσημείωτα διαμάντια περιλαμβάνουν το 40,23 καρατίων Uncle Sam, το μεγαλύτερο διαμάντι που ανακαλύφθηκε ποτέ στις Η.Π.Α. το 16,37 καρατίων Amarillo Starligh,  το αστέρι του Αρκάνσας, 15,33 καρατίων και η Esperanza 8,52 καρατίων.

Το πιο πρόσφατο αξιοσημείωτο εύρημα, ήρθε στο φως το 2020 και ήταν ένα διαμάντι βάρους άνω των 9 καρατίων.

Κατά μέσο όρο, οι επισκέπτες του πάρκου ανακαλύπτουν από ένα έως δύο διαμάντια στην ημέρα.

Η είσοδος στην περιοχή αναζήτησης διαμαντιών του πάρκου περιορίζεται επί του παρόντος σε 1.000 εισιτήρια την ημέρα λόγω περιορισμών για τον κορωνοϊό, ενώ τα εισιτήρια στοιχίζουν από 6 έως 10 δολάρια.

‘Αλλα πάρκα που ενδείκνυνται  για κυνήγι θησαυρού στις ΗΠΑ, είναι μεταξύ άλλων το Αλαμπάμα Gold Camp για χρυσό, το Spectrum Sunstone Mine για κρυστάλλους και το Cherokee Ruby & Sapphire Mine για ρουμπίνια και ζαφείρια.

Κύρια φωτο: Αρχείου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Σεισμός» κρατήσεων για τα ελληνικά Airbnb

Taste and Hospitality

Αν είσαι σπίτι τότε…ετοιμάσου για Χαβάη Χριστούγεννα!

Taste and Hospitality

Η κορυφαία αγορά για online πωλήσεις κρασιού στον κόσμο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!