Νέα Νεα της Αγορας

Δήμος Λεμεσού: Σε πλήρη λειτουργία το σύστημα «Ιππόδαμος»

Ο Δήμος Λεμεσού είναι ο πρώτος δήμος, που θέτει από σήμερα σε πλήρη εφαρμογή την ηλεκτρονική παραλαβή και έκδοση πολεοδομικών αδειών και αδειών οικοδομής, μέσα από το σύστημα «Ιππόδαμος».

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι σήμερα γίνεται ένα βήμα προς την ολοκλήρωση των δράσεων του για την μετάβαση σε μια έξυπνη πόλη υιοθετώντας το ηλεκτρονικό σύστημα «Ιππόδαμος», το πρώτο στο είδος του που λειτουργεί σε δήμο.

Τα τελευταία χρόνια, τονίζει, κύριος στόχος του ήταν η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στη λειτουργία του και στην επικοινωνία του με τον δημότη, ώστε να εκσυγχρονιστεί και να λειτουργεί πιο αποδοτικά και παράλληλα να εξυπηρετεί καλύτερα τον δημότη. Μέσα στην επόμενη τριετία, προσθέτει, αναμένεται να ολοκληρωθούν έργα και δράσεις, με το προϋπολογιζόμενο κόστος να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ, προστίθεται.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο Δήμος Λεμεσού έχει ήδη υιοθετήσει λειτουργίες τεχνολογίας στις υπηρεσίες του, όπως την έξυπνη εφαρμογή «Δημότης Λεμεσού» για άμεση επικοινωνία του δημότη με τις υπηρεσίες του Δήμου για επίλυση προβλημάτων, τις τρισδιάστατες περιηγήσεις στις στέγες πολιτισμού, την ολοκλήρωση του 50% της αναβάθμισης του οδικού φωτισμού σε έξυπνο φωτισμό τεχνολογίας LED, ελεγχόμενο από κεντρική πλατφόρμα και την υιοθέτηση και χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής για παράδοση εγκεκριμένων αδειών.

Προστίθεται ότι στο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το μηχανογραφικό σύστημα της Ένωσης Δήμων «Ευαγόρας», με το οποίο θα μηχανογραφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργιών που εφαρμόζει ο Δήμος, με στόχο την ολιστική αλλαγή των διαδικασιών που εφαρμόζονται σήμερα.

Στο στάδιο προσφοροδότησης βρίσκονται και δράσεις για την ανάπτυξη υποδομών έξυπνων ελεγχόμενων χώρων στάθμευσης και της αναβάθμισης των εσωτερικών υποδομών του Δήμου με νέες υποδομές δικτύου και νέο λογισμικό «Office 365”.



Επιπρόσθετα, στο στάδιο μελέτης και ετοιμασίας για προσφοροδότηση βρίσκεται η ανάπτυξη Συστήματος Γεωπληροφορικών Δεδομένων (GIS), εκπαίδευση προσωπικού για χρήση του συστήματος και  η ψηφιοποίηση δεδομένων του Δήμου, για ενσωμάτωση στο νέο μηχανογραφικό «Ευαγόρας» και στο Σύστημα Γεωπληροφορικών Δεδομένων (GIS), στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Λεμεσιανής Ανάπτυξης (ΟΛΑ).

ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τα απαραίτητα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και οι θερμίδες τους

Taste and Hospitality

Στην Ολομέλεια το ανεργιακό επίδομα για εργαζόμενους στον τουρισμό

Taste and Hospitality

Αποχαιρέτα τα μπουζούκια που ήξερες! Ο κορωνοϊός έκανε τα «θάλασσα», αλλά…

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!